ITN-Berichten

U bent hier:

Airco's in woningen en kantoorruimtes

Airco’s zijn multifunctioneel om je huis en werkplek te koelen en te verwarmen, want wat veel mensen niet weten is dat alle airco’s ook als verwarming kunnen functioneren. Dit maakt investeren in airco’s voor woningen gewoonweg erg interessant en duurzaam.

Investeren in airco's voor jouw woning en werkplek; betekent wellicht ook gas en elektriciteit besparen wanneer je de ruimte koelt en verwarmt! 

We ontmoeten Janick, ITN Groep airco expert,  op de bouwplaats in de Uithaven te Kamperland. Hij is een grondig opgeleide en ervaren monteur installatie- en koeltechniek. Hij behaalde zowel zijn diploma's als certificaten om het werken met en aan airco's uit te mogen voeren. Hij werkt al enkele jaren in het vak van installatie- en koeltechnisch monteur en sinds enkele maanden ook voor de ITN Groep. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar het installeren van airco binnen- en buitenunits bij ITN klanten. Onze ITN airco expertise is door zijn inzet en kennis toegenomen. 

Je woning verwarmen en koelen met een airco van ITN Groep

Airco's zijn multifunctioneel om je ruimtes te koelen en te verwarmen, want wat veel mensen niet weten is dat alle airco's ook als verwarming kunnen functioneren. Dit maakt investeren in airco's voor woningen en kantoorruimtes gewoonweg erg interessant en duurzaam. Door te kiezen voor airco's in bespaar je ook nog direct op de energiekosten. Gaskosten gaan in eerste instantie sterk naar beneden, omdat een airco geen gas nodig heeft om te functioneren maar elektriciteit. Wanneer je ook nog voldoende zonnepanelen hebt die energie opwekken en aangesloten zijn op de airco's, bespaar je wellicht ook elektriciteitskosten. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat je geen energiekosten maakt om je huis te koelen en te verwarmen. Een ITN airco adviseur bekijkt de situatie en beoordeelt of er genoeg zonnepanelen aanwezig zijn, of dat er enkele bij moeten om energieneutraal de airco's te laten draaien.

Airco's laten plaatsen in de herfst en winter

Airco’s laten plaatsen in de herfst of winter scheelt u namelijk een lange wachttijd in het voorjaar en de zomer. ITN Groep heeft airco’s uit voorraad leverbaar die ook snel bij u ter plekke gemonteerd kunnen worden.

Energiezuinig je airco gebruiken

Daarnaast is een airco unit zo in te stellen dat hij zuinig energie verbruikt. Op de unit zit namelijk een functie 'eco-modus' Dit betekent dat de airco een constante ingestelde temperatuur aanhoudt. Wanneer je aanwezig bent draait deze intenser om de temperatuur in de ruimte te behouden. Wanneer je de ruimte verlaat schakelt, door de bewegingssensor in de airco, de unit vanzelf naar 'eco-modus' en zal deze op een lager energieverbruik ervoor zorgen dat de temperatuur in de ruimte behouden blijft. Vervolgens is het ook mogelijk om via een smartphone en wifi of een mobiele verbinding je airco unit op afstand aan te sturen of aan- of uit te schakelen. Alleen maar comfort en voordelen wat betreft airco's. Het enige wat we als nadelig kunnen benoemen, is dat er een buitenunit voor de airco nodig is. Hiervoor wordt er leidingwerk van buiten naar binnen aangelegd en vice versa. 

Airco's aanschaffen voor je woning! Hoe pak je dit aan?

We adviseren jou te bellen met het kantoor van ITN Groep. We maken dan voor jou een afspraak met een ITN airco adviseur. Deze komt op de afgesproken dag en tijd bij jou langs om de situatie te bekijken, te beoordelen en te bespreken. Hij kan namelijk als beste beoordelen waar de buiten- en binnen units van de airco's moeten komen te staan of hangen. Na het geven van een opdracht aan ITN Groep komt vervolgens een koeltechnisch- en installatie monteur langs om alles te monteren. Indien nodig wordt er een elektricien via ITN Groep ingeschakeld wanneer er in de meterkasten extra groepen moeten komen om de installatie zorgeloos te laten werken bij koud en warm weer. Tenslotte wordt geadviseerd om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een ITN medewerker.

Airco jaarlijks onderhouden

Airco onderhoud is belangrijk om constant schone, gefilterde en gekoelde of verwarmde lucht in de ruimte te laten blazen. Via ITN groep maak je gebruik van een airco onderhoudscontract. Een monteur komt bij je langs en maakt de airco's waar nodig schoon, het filter wordt gereinigd en er wordt gemeten of alles nog naar behoren werkt. Via de binnen unit wordt namelijk de verse gefilterde lucht de ruimte ingeblazen. 

Toekomstgerichte installaties via een totaalinstallateur

ITN Groep zorgt voor een veilige, comfortabele en betrouwbare woon- en werkomgeving. Onze toekomstgerichte installaties maken uw woning of bedrijfsgebouw energiezuiniger, bijvoorbeeld door ledverlichting toe te passen of door zonnepanelen en een warmtepomp te plaatsen. Met onze slimme domotica systemen heeft u geen aparte afstandsbedieningen of schakelaars meer nodig om uw verlichting, gashaard of verwarming te bedienen. Zelfs uw zonwering, gordijnen en airco bedient u makkelijk via domotica. Wilt u meer weten over hoe we aan de slag gaan voor u? ITN Groep is een modern en veelzijdig installatiebedrijf met veel kennis en ervaring. Onze vakspecialisten ontzorgen u volledig en helpen u graag om uw project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Foto's database ©ITN GROEP

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram