CV-ketel onderhoud
U bent hier:
CV-ketel onderhoud in Zeeland, ITN staat snel bij jou op de stoep!

CV-ketel onderhoud in Zeeland

Wij zorgen ervoor dat jouw installatie langer meegaat en storingen worden voorkomen

CV-ketel onderhoud is essentieel om jouw CV-langer te gebruiken en een investering voor de lange termijn
Het zelf, maar ook deskundig onderhouden, van jouw CV-ketel is om die reden erg belangrijk. Zo gaat jouw CV-ketel lang mee. Ook verklein je hiermee de kans op storingen en gevaren zoals koolmonoxidevergiftiging. De ITN Groep is specialist in service bieden en  onderhoud van CV-ketels in Zeeland. Ons advies is om je CV-ketel jaarlijks op de juiste manier te laten onderhouden door een installateur, zeker als je zorgeloos wilt genieten van een warm huis en warm stromend water. Sluit bij de ITN Groep een service- en onderhoudsabonnement voor je CV-ketel af.

Service- en onderhoudsabonnementen

Hoe kan ik zelf mijn CV-ketel onderhouden?

Het bijvullen en ontluchten van jouw CV-ketel is een onderhoud dat je zelf doet
Vaak zien we bij klanten dat een te lage waterdruk en lucht in de leiding storingen geven. Dit had je dus zelf kunnen voorkomen. Naast het bijvullen en ontluchten van het systeem is er niet zoveel dat je zelf kunt doen qua CV-ketel onderhoud.

Hoe ontlucht ik zelf mijn ketel?

Lucht in het radiator en ketelcircuit kan voor storingen zorgen
Ontlucht dus regelmatig je CV-ketel en je radiatoren. Hoe je een CV-ketel ontlucht, is afhankelijk van het model of de fabrikant. Sommige ketels hebben automatische ontluchters. Ons advies is om altijd de handleiding van de CV-ketel te raadplegen. Het ontluchten van de radiatoren of vloerverwarming gaat bijna op dezelfde manier als het ontluchten van een gewone verwarming.

Wanneer moet ik mijn CV-ketel systeem bijvullen met water?

De CV-ketel moet een waarde aangeven tussen 1,5 en 2 bar. Bij een lagere druk dan 1,5 bar kan de CV-installatie het water niet goed rondpompen. Bij minder dan 1 bar kan de pomp zelfs kapot gaan. Is de druk hoger dan 2 bar, dan slijt de pomp te snel, en bij meer dan 3 bar kan er lekkage ontstaan doordat een leiding barst. Als de waterdruk boven de 2 bar is, moet je de druk van de verwarmingsketel verlagen door lucht of vuil water te laten ontsnappen uit de CV-installatie. Wij raden aan om ten minste eens per jaar de ketel te vullen.

Hoe vul ik mijn CV-ketel systeem?

Voor het bijvullen van de CV-ketel heeft u het volgende nodig:

 • Een emmer
 • Een handdoek of dweil
 • Een vulslang
 • Eventueel een waterpomptang

Hoe de CV-ketel bijvullen?

 • Zorg dat je de benodigdheden klaar hebt staan en zoek de vulkraan op jouw CV.
 • Sluit de vulslang aan op de koud waterkraan en open de waterkraan.
 • Zorg ervoor dat de slang gevuld is met water en er geen lucht meer in zit.
 • Verwijder de dop van de vulkraan en sluit de vulslang aan
 • Open de vulkraan en vervolgens de waterkraan terwijl je het display in de gaten houdt.
 • Zodra de juiste druk (tussen de 1,5 en 2,0 bar) bereikt is, sluit je de waterkraan en vervolgens de vulkraan.
 • Verwijder de vulslang en sluit de vulkraan goed af.

Als je jouw CV-ketel hebt bijgevuld is het ook verstandig om het verwarmingssysteem te ontluchten.

CV-ketel onderhoud 24-uur service

Bij de ITN Groep vinden wij het belangrijk dat jij gegarandeerd 24-uur service en periodiek onderhoud krijgt, zonder daarvoor te veel te betalen. Jij zit bij ons niet vast aan hoge maandbedragen of een duur onderhoudscontract. Wij vinden het belangrijk dat jij als klant zelf kunt kiezen wat jij fijn vindt. Zo heb je bij de ITN Groep de keuze uit verschillende service- en onderhoudsabonnementen voor jouw CV-ketel. Met ons voordelige uurtarief houden we de kosten voor het preventief onderhoud aan jouw ketel altijd laag.

Service- en onderhoudsabonnementen

Liever geen onderhoudsabonnement?

Wij werken ook zonder service- en onderhoudsabonnementen
Wij hanteren een voordelig uurtarief, waardoor onderhoud en service niet duurder uitvallen dan bij een contractvorm. Je betaalt alleen voor de bestede uren van een monteur en de gebruikte onderdelen. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor een service waar je geen gebruik van maakt. Zo houden we alle klanten tevreden. Voor meer en uitgebreide informatie over welke onderhoud geschikt is voor jou, adviseren wij om contact op te nemen. Onze ITN adviseurs informeren je namelijk uitgebreid.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram