Accusystemen
U bent hier:
Thuisaccu kopen? ITN Groep informeert je professioneel

Accusystemen besparen energiekosten

Koop een thuisaccu systeem van ITN Groep en verduurzaam je woning!
Door een accusysteem aan je zonnepanelen te laten koppelen, ga je je zonnepanelen optimaal benutten en maximaliseer je het rendement ervan. Een thuisaccu kopen is dus een duurzame investering. Het accusysteem bestaat uit een thuisbatterij of thuisaccu waarin ‘overtollig’ opgewekte zonne-energie wordt opgeslagen. Jouw zonnepanelen wekken overdag veel energie op. Maar overdag wordt deze stroom meestal niet allemaal gebruikt en dus teruggeleverd aan het stroomnet. Met een thuisbatterij sla je jouw zonnestroom op om deze op een later moment te gebruiken. Je maakt zo optimaal gebruik van de door jou opgewekte energie. En wordt minder of onafhankelijk van energieleveranciers en de wisselende elektriciteitstarieven. De vraag of een accusysteem of thuisaccu nu al rendabel voor jou is, is niet zomaar met ja of nee te beantwoorden. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld je thuissituatie, je energiebehoefte en je huidige energiecontract. Laat je daarom goed informeren want een accusysteem wordt pas echt interessant als de salderingsregeling wordt afgebouwd. De salderingsregeling wordt per 2025 afgebouwd.

Wil je een thuisaccu of thuisbatterij kopen?

ITN Groep kan je deskundig informeren over de voor jou ideale thuisaccu of -batterij 
Neem contact op en ervaar de toegevoegde waarde van ITN Groep

Vrijblijvend contact opnemen?

Sla zonne-energie op met de accusystemen van ITN Groep

Als je zonnepanelen hebt dan wil je ze ook optimaal benutten
Dat gebeurt meestal niet. De overdag opgewekte energie wordt bijvoorbeeld niet direct gebruikt omdat je niet thuis bent. Gemiddeld wordt een groot deel van de eigen opgewekte stroom hierdoor teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dat kan anders! Koppel een thuisbatterij of thuisaccu aan je zonnepanelen en je gebruikt altijd je eigen opgewekte stroom. Ideaal om ’s nachts je elektrische auto aan je eigen laadstation op te laden. Duurzaam en goedkoop! Bovendien is de kans groot dat je op termijn moet gaan betalen voor energie die je weer terug levert aan een energieleverancier.

Met een accusysteem word je zelfvoorzienend en dus duurzamer

Door je eigen opgewerkte zonne-energie op te slaan hoef je minder stroom in te kopen
Zo word je steeds meer zelfvoorzienend. Zonder thuisaccu wordt slechts 30-50% van de opgewekte zonne-energie zelf verbruikt. Met een thuisbatterij kan dit veelal verdubbeld worden en ga je vanzelfsprekend nog meer besparen op je energieverbruik. Wie wil dat nu niet?!

Onafhankelijk(er) worden van het energienet

Op zonnige dagen is de aanvoer van energie hoger dan de vraag
Hierdoor kan het netwerk overbelast raken. Verwacht wordt dat netbeheerders de levering van opgewekte zonne-energie aan het energienet in de toekomst terug moeten brengen. Dat zou betekenen dat veel opgewekte zonne-energie verloren gaat. Met een thuisbatterij sla je jouw eigen opgewekte zonne-energie eenvoudig op voor een later moment. Hiermee gaat er geen energie verloren, ontlast je het energienet en ben je minder of zelfs onafhankelijk van welke energieleverancier dan ook. 

Teruglevering energie steeds minder aantrekkelijk. 

Met een eigen accusysteem of thuisbatterij lever je niet terug aan het energienet
Met een eigen accusysteem sla je de energie die je zelf opwekt op voor later gebruik. Op dit moment zijn energiemaatschappijen wettelijk verplicht om te salderen. Op jaarbasis wordt je energieverbruik verrekend met de energie die je teruglevert. De salderingsregeling wordt al vanaf 2025 afgebouwd. Dit maakt de aanschaf van een thuisbatterij echt aantrekkelijk. Laat je informeren door ITN Groep.

ITN Groep adviseert, levert, installeert en onderhoudt accusystemen

Als totaalinstallateur bieden wij je de beste mogelijkheden ook mbt accusystemen
ITN Groep focust op duurzaamheidstechniek en installeert dus ook zonnepanelen. Hierdoor ben je met onze zonnepanelen en een accusysteem of thuisbatterij verzekerd van een perfecte installatie. Voordat het zover is, hebben onze adviseurs jou uitgebreid geïnformeerd over de voor jou beste oplossing. Vervolgens zorgen onze vakbekwame monteurs voor een naadloze aansluiting van je accusysteem of thuisbatterij op je zonnepanelen. Je accusysteem of thuisbatterij functioneert samen met je zonnepanelen voor een fraai energie-opwekkingssysteem. Met dit systeem optimaliseer jij je rendement maximaal. Bovendien biedt ITN Groep je zekerheid en service met een onderhoudsabonnement op de door jou aangeschafte apparatuur. Dit wordt je bij de aanschaf aangeboden en bied je ook het voordeel dat er bij een eventuele storing snel geacteerd wordt.

Zijn accusystemen of thuisbatterijen veilig?

Een accusysteem of thuisbatterij is net zo veilig als ieder ander apparaat dat is goedgekeurd in de Europese Unie. Moderne systemen en/of batterijen zijn voorzien van systemen die voorkomen dat er brand kan ontstaan. Bovendien dienen de systemen door een strenge keuring heen te komen alvorens deze in Nederland verkocht mogen worden. ITN Groep adviseert, levert en onderhoudt alleen systemen en batterijen die aan al deze voorwaarden en eisen voldoen.

Waarom accusystemen of thuisbatterijen van ITN Groep?

 • Wij leveren ook modulaire accusystemen en thuisbatterijen
  Hiermee kun je eenvoudig uitbreiden naar meer capaciteit en is de eerste investering minder hoog.
 • Zijn de accusystemen van ITN Groep slim?
  Zeker wel. Dit wil zeggen dat het accusysteem op basis van het weer, de actuele energietarieven en het gebruikerspatroon bepaalt voordat er stroom wordt opgeslagen of niet.
 • Communiceert een accusysteem van ITN Groep met een smart home-systeem?
  Communicatie tussen deze systemen is mogelijk maar is wel afhankelijk van het bestaande smart home-systeem. Bij aanschaf van een accusysteem en een smart-home systeem van ITN Groep is communicatie tussen de systemen inbegrepen.
 • Garantie en onderhoud
  ITN Groep biedt goede garanties service en onderhoud.
 • Veiligheid
  ITN Groep levert alleen accusystemen en thuisbatterijen met een Europees (veiligheids)certificaat.
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram