ITN-Project

U bent hier:

MSP Onions: fabriek van de toekomst

Aan de rand van Nieuwdorp ligt MSP Onions: een fabriek in uien, aardappelen en andere producten. Een echt Zeeuws familiebedrijf, waar geïnvesteerd wordt in kwaliteit. In 2018 liet MSP Onions de ‘Factory of the Future’ bouwen, een nieuwe fabriek die klaar is voor de toekomst. ITN Groep was als totaalinstallateur betrokken bij dit megaproject.

Wereldwijd actief op een unieke locatie

De hypermoderne fabriek van MSP Onions ligt vlakbij de haven van Vlissingen. Daarnaast is er een directe toegang tot de autosnelwegen. Deze unieke ligging zorgt ervoor dat de wereld vanuit de achtertuin van MSP Onions bereikbaar is. En dit is erg belangrijk, aangezien MSP Onions hun producten naar maar liefst 65 verschillende landen exporteert. MSP Onions staat voor innovatie, efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid. Daarom lieten ze in 2018 de Factory of the Future bouwen. Een slimme fabriek, waarin we volledige automatisering toepasten. ITN Groep mocht hier een waardevolle bijdrage aan leveren.

chevron-left
chevron-right

Duurzame, circulaire fabriek

Na de bouw van deze nieuwe fabriek gingen we aan de slag met het aanleggen van de complete elektrotechnische en werktuigbouwkundige gebouwgebonden installaties. We verzorgden de ledverlichting, domotica, data-installatie, camera-installatie, brand- en inbraakbeveiliging, centrale noodverlichting, hellingbaanverwarming, toegangscontrole én sanitaire voorzieningen. Daarnaast installeerden we de sturing en aansluitpunten ten behoeve van de restwarmte-installatie, een belangrijke toepassing voor MSP Onions. De restwarmte wordt namelijk hergebruikt om de diverse gebouwen te verwarmen. In het verlengde hiervan installeerden we ook een klimaatinstallatie, door het toepassen van een VRV-systeem en een warmteterugwininstallatie (WTW). Stuk voor stuk duurzame toepassingen. Kortom: een omvangrijk project, waar we veel van onze expertises mochten toepassen.

Geavanceerde technieken

Tijdens dit enorme project werkten we veel samen met verschillende partijen. Zo hadden we intensief contact met automatiseerder Eqraft, bouwkundig aannemer Fraanje B.V., architecten RoosRos, en adviseur WE-advies. Met zo’n groot project en alle betrokken partijen, is het belangrijk om goed en helder te blijven communiceren. Gedurende het hele project dachten we actief mee met MSP Onions. We voerden aanpassingen door en namen nieuwe wensen mee. Ook na de oplevering bleven we betrokken. Zo maakten we onderhoudsvoorstellen voor diverse installaties en zijn we 24/7 servicepartner. Het resultaat is iets om trots op te zijn: een duurzame uiverwerkings- en verpakkingsfabriek vol geavanceerde technieken, klaar voor de toekomst!

“Doordat ITN Groep als totaalinstallateur bij dit megaproject betrokken was, bleef het overzicht behouden. Het gaf rust. Bij een totaalproject als dit grijpen namelijk veel zaken op elkaar in. De korte lijnen en flexibiliteit van ITN Groep waren een must voor het slagen van dit project. Ook het afwerkingsniveau, geleverd door de monteurs van ITN Groep, verbluft menig bezoeker.”
- Lindert Moerdijk, sales director MSP Onions

Ook op zoek naar een totaalinstallateur?

ITN Groep is een modern en veelzijdig installatiebedrijf met veel kennis en ervaring. Onze vakspecialisten ontzorgen je volledig en helpen je graag om je project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram