Laadstation auto op de zaak
U bent hier:

Laadstation auto op de zaak

Laadstation voor auto's op de zaak? ITN Groep adviseert en installeert

Niet meer zoeken naar een vrije laadpaal en eind van de dag een volle accu
Ervaar het gemak van een laadstation of paal op het werk! Op de zaak opladen is niet alleen makkelijk, maar het is ook goedkoper dan openbaar of thuis laden. Met eigen laadstations op het werk hoeven jij en je collega’s/medewerkers niet meer op zoek naar een laadpaal en staan de auto’s met een volle accu klaar. Heb je zonnepanelen, dan is op het werk opladen ook nog eens duurzaam en goedkoop. Bij ieder bedrijf en elke organisatie kunnen laadstations op paal geïnstalleerd worden en wij kunnen helpen met het aanvragen van de vergunning.

Installatie laadstations door ervaren specialisten
De elektriciens en monteurs van ITN Groep hebben jarenlange ervaring. Onze mensen adviseren je over de juiste laadpalen voor jullie behoeften en verzorgen de volledige installatie. Tot slot verzorgen wij ook de service en het onderhoud. Wil je ook laadpalen voor de zaak?

Vraag hier een adviesgesprek of offerte aan

Keuzemogelijkheden laadstations

Hoe kies je de juiste laadstations voor de zaak?
De elektrotechnische specialisten van ITN Groep helpen je graag om de voor jullie meest geschikte laadpalen te kiezen. Je kunt kiezen tussen uit twee soorten die qua werking niet van elkaar verschillen:

  • laadstations die individueel voor of naast je bedrijf kan worden geplaatst
  • Wallboxen: laadpunten dat aan je bedrijfspand worden bevestigd

Belangrijk is dat de laadpalen of wallboxen en de elektrische auto’s bij elkaar passen. Een combinatie van een auto die snel kan laden en een trage laadpaal (of andersom) is niet optimaal. Laat je daarom goed adviseren door de experts van ITN Groep. Ons advies is wel om een laadinstallatie met een iets hoger laadvermogen te nemen dan je huidige auto nodig heeft. Hiermee ben je ook met een nieuwe auto verzekerd van optimale laadcapaciteit.

Wordt het 1-fase of 3-fasen laden?

Dit hangt af van elektrische voorzieningen in jullie pand
Nieuwe bedrijfspanden zijn vaak voorzien van 3-fasen-aansluitingen. Dit terwijl oudere bedrijfspanden vaak geregeld nog een 1-fase aansluiting hebben. Onze elektromonteurs kunnen je zo vertellen welke aansluiting in jouw bedrijfspand aanwezig is. Het verschil tussen de twee aansluitingen zit hem in de stroomsterkte. Een 1-fase aansluiting geeft 230 volt en een 3-fasen aansluiting geeft 400 volt. Je raadt het waarschijnlijk al: bij 3-fasen laden auto’s 3 keer sneller op dan bij 1-fase aansluitingen. Een 1-fase aansluiting kan door de netbeheerder verzwaard worden naar een 3-fasen aansluiting. ITN Groep kan ook dit voor je verzorgen.

Nog een elektrotechnische term: Dynamic Load Balancing

Wat is het is en hoe belangrijk is dit?
De specialisten van ITN Groep leggen het je graag uit: Met Dynamic Load Balancing worden grote belastingen van het stroomnetwerk bij jou op de zaak voorkomen. Deze grote belastingen kunnen ontstaan als je bijvoorbeeld auto’s aan het opladen bent en er ook andere stroom vretende machines draaien. Laadpalen met Dynamic Load Balancing meten voortdurend de belasting van het stroomnet. Bij piekbelastingen wordt het laden van de auto’s verminderd of tijdelijk onderbroken. Hierdoor blijven je machines werken en na de piek wordt het laden van de auto’s automatisch hervat.  

Als je al zonnepanelen hebt, zijn laadpalen écht interessant

Eigen laadpalen zijn natuurlijk comfortabel, maar het wordt vooral interessant als je zonnepanelen hebt. De kosten van het opladen van de accu’s van de elektrische auto’s worden hiermee praktisch nihil. Daarnaast is het heel duurzaam en dat doet wat voor de uitstraling van je bedrijf.

Wel elektrische auto’s en laadpalen maar geen zonnepanelen?

Laat ons je informeren over het aanleggen van zonnepanelen
Zonnepanelen in combinatie met een laadsysteem zijn het overwegen meer dan waard. Extern laden is niet gratis, vaak gedoe en het houdt jullie afhankelijk. Dit terwijl het laden via zonnepanelen super-efficiënt en duurzaam is. De professionals van ITN Groep denken en rekenen graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor vakkundig advies of een offerte.

Onze monteurs verzorgen de totale installatie

Van de aanpassingen in de meterkast tot en met het plaatsen van de laadstations, zonnepanelen en de accusystemen: ITN Groep garandeert topkwaliteit!
Het plaatsen van een of enkele laadpalen is meestal in één dag geregeld. Maar gaat het om bijvoorbeeld 15 laadpalen, 40 zonnepanelen en een accusysteem, dan maken we vooraf een voor alle partijen werkbare planning. Onze monteur(s) gaat pas weg als alles 100% functioneert. Zo werkt ITN Groep.

Contact opnemen
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram