Agrotechniek
U bent hier:
Specifiek voor agrarische bedrijven
Markten
Agrarische industrie

Agrotechniek in Zeeland

Agrotechniek, specifiek voor agrarische bedrijven

ITN Groep heeft in deze in ‘deze tak van sport’ veel kennis en ervaring verworven
Zo bieden of bouwen we oplossingen voor omvangrijke elektrische en/of werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn we ervaren in procesautomatisering in de landbouw. Denk daarbij aan voersystemen, ventilatiesystemen en klimaatsystemen.

Specialistische agrotechnische kennis

Sinds de overname van agrotechnisch bedrijf Schoe groeiden we uit tot een volwaardige partij
De specialisten van Schoe kwamen in dienst bij ITN Groep. Inmiddels is deze afdeling dan ook een volwaardige tak van ons bedrijf. De vraagstukken die ons worden voorgelegd vanuit de agrarische sector passen ons uitstekend. Zo kunnen we alle kennis en kunde van de diverse specialisten bundelen en inzetten voor het oplossen van deze vraagstukken. Zo combineren we de specifieke agrarische kennis met die van andere installatietechnische specialismen binnen ons bedrijf en dat komt de oplossingen die wij bieden ten goede.

Automatisering van landbouw

Onze installateurs kennen de lichte industrie en het automatiseren van landbouwprocessen
Denk hierbij o.a. aan het engineering en aanleggen van ventilatiesystemen in graan-, uien- en aardappelbewaarplaatsen. Ook zijn we zeer actief in het ontwerpen, uitwerken en installeren van installaties in rund- en pluimveestallen plus productieloodsen.

Onze kennis van E en W in combinatie met IT maakt het verschil

De kracht van onze oplossingen schuilt in de kennis van onze mensen en hun passie voor techniek
Bij agrotechniek draait het vaak om maatwerk. Bijna geen enkele vraag is standaard. Het gaat dan ook om het combineren van specifieke kennis, kunde, ervaring en toepassingen. Dit bijvoorbeeld m.b.t. werktuigbouwkunde, elektrotechniek, programmeer-techniek, klimaattechniek, domotica en beveiligingstechniek. Onze techneuten stellen de goede vragen, denken logisch, werken slim en secuur en zijn resultaatgericht. Doordat wij in al die specifieke gebieden getalenteerde en gedreven specialisten in dienst hebben die goed samenwerken en elkaar versterken zijn onze agrotechnische installaties sterk, vertrouwd en onderbouwd.

Service, inspectie en onderhoud

Storingen aan en downtime van agrarische (productie)processen voorkomen
Als geen ander weten wij dat storingen in de Agrobusiness voorkomen of tot een absoluut minimum beperkt moeten worden. Op die eis bouwen wij onze installaties. Daarnaast is ITN Groep dag en nacht bereikbaar voor klanten die onze Agrotechniek toepassen. Bij ons ben je dus verzekerd van een professionele en deskundige installatie en uitstekende service.

Bij omvangrijke installaties werken we met geautomatiseerde systemen die we op afstand beheren. Hierdoor sporen we bij storingen het probleem snel en efficiënt op. Zo is een storing snel weer verholpen. Bovendien is er continu toezicht op jouw installaties. Dit zonder dat er iemand daadwerkelijk in de ruimte aanwezig hoeft te zijn. Ook kun je bij ons terecht voor onderhoud en inspecties. Zo kunnen we mogelijke problemen al in een vroeg stadium ontdekken en oplossen.

Gerelateerde projecten Agrotechniek

Industriële automatisering CZAV

Graan is een van de belangrijkste oogstproducten voor CZAV
CZAV neemt het graan van telers in opslag, waarna ze het vermarkten. Het automatiseren van dit volledige industriële proces stond bij deze opdracht dan ook centraal. Samenwerkingspartner Abresch ontwierp en leverde hiervoor de complete machinelijn. Aan ITN Groep de mooie en uitdagende taak om dit geheel te engineeren, programmeren, visualiseren en in bedrijf te stellen. Bij het visualiseren van het proces pasten wij de allernieuwste techniek toe. Dit zodat CZAV én ITN Groep het proces op afstand kunnen uitlezen, bedienen en (indien nodig) modificaties kunnen doorvoeren. De door ons ontwikkelde en gebouwde schakelkast met touchscreen is hiervoor de centrale plek. Is er eventueel een storing? Dan kijken wij op afstand mee. Zo kunnen we snel en efficiënt reageren. Daarnaast pasten we radiografische afstandsbediening toe. Hiermee kan CZAV bepaalde machines aan en uit kan zetten. Een knap staaltje techniek!

chevron-left
chevron-right

Voorbereiding duurzame PV-installatie

De daken van de bewaarloodsen van CZAV liggen vol met zonnepanelen
Je kunt je voorstellen dat het in dit geval om veel panelen en dus hoge vermogens gaat. De installatie moet daarvoor geschikt zijn. ITN Groep beheerst deze zogenaamde PV-techniek. Daarom maakten we de installatie in alle verschillende loodsen geschikt voor deze vermogens.

Zelfontwikkelde bewaarcomputer

Het opgeslagen graan bij CZAV moet goed gedroogd en bewaard worden
Deze bewaartechniek is onze specialisatie. Daarom pasten we naast de industriële automatisering ook onze agrotechnische bewaartechniek toe. Dit deden we eerder al voor bewaarloodsen voor aardappelen en uien. Dit proces wordt aangestuurd door onze volledig zelfontwikkelde bewaarcomputer Agrotouch.

Technische afstemming en vlotte samenwerking

Tijdens dit mooie project werkten we intensief en prettig samen met verschillende partijen
Zo hadden we veel technische afstemming met Abresch, de leverancier van het machinepark. Ook hadden we regelmatig contact met bouwkundig partner Hanse Staalbouw. Vanaf het prille begin betrok CZAV ons al bij de planvorming. Dit zorgde voor korte lijnen en een vlotte communicatie. We adviseerden over het gehele traject. Het streven was om het complete proces vóór de oogst te laten draaien. Dat betekende een strakke deadline en planning voor alle betrokken partijen, maar mét resultaat. Voordat het graan van het land kwam, draaide het volledige proces op volle toeren. Wij zijn trots op dit resultaat én op onze waardevolle opdrachtgever!

Leendert van Valen van CZAV aan het woord
:

“De samenwerking met ITN Groep verliep erg prettig

In het bouwoverleg bespraken we iedere twee weken gezamenlijk de vorderingen en inrichtingsvragen. Ook met de installateurs hadden we goed contact. En als er plots iets gebeurde, zoals een storing aan een machine op het terrein dat niet bij de nieuwbouw hoorde, dan was ITN Groep altijd bereid om ons te helpen. Dat was prettig en praktisch. Ik ben tevreden over het resultaat!”

– Leendert van Valen, teamleider dc granen-meststoffen Dinteloord

Ook op zoek naar een totaalinstallateur?
ITN Groep is een modern en veelzijdig installatiebedrijf met veel kennis en ervaring. Onze vakspecialisten ontzorgen je volledig en helpen je graag jouw project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Contact
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram