ITN-Project

U bent hier:
Klant

Aannemersbedrijf Van der Poel

Locatie

Knokke-Heist

Oplevering

Mei 2016

Woonzorgcentrum Belle Epoque Knokke-Heist

Aannemersbedrijf Van der Poel is een tevreden klant van ITN Groep. We werken vaker samen aan mooie projecten, zoals de ontwikkeling van winkelcentrum Schuttershof in Terneuzen, Duinhof Holidays in Cadzand-Bad en de bouw van het Fletcher Hotel-Restaurant Het Veerse Meer in Arnemuiden. Dit keer werkten we samen met Van der Poel aan de bouw van Belle Epoque: een groot, luxe woonzorgcentrum in Knokke-Heist (België). Voor dit unieke vijfsterren zorghotel verzorgden we de elektrotechniek, domotica en beveiliging.

Luxe

Belle Epoque is geen doorsnee woonzorgcentrum. Ouderen kunnen hier terecht voor kwalitatieve zorg in luxe suites. In het restaurant werkt een sterrenchef met de benodigde faciliteiten. Om deze luxe aan te kunnen bieden, adviseerden we over de levering en installatie van de juiste systemen.

Regelgeving

In België heb je als installateur te maken met andere regelgeving. Om een voorbeeld te noemen: in Nederland ben je als installateur eindverantwoordelijk voor het werk. In België wordt dit bij de opleveringsinspectie gekeurd door een onafhankelijke instantie. Deze regelgeving had tijdens dit project onze continue aandacht.

Elektrotechniek

De luxe suites zijn voorzien van veel elektra op maat. Denk hierbij aan schakelaars, een ruime hoeveelheid stopcontacten, een zorgsysteem voor de veiligheid van de patiënten en bijpassende verlichting. Deze verlichting slaat naadloos aan op de luxe uitstraling van het woonzorgcentrum. Een interieurarchitect ontwierp de verlichting en wij zorgden voor de levering en installatie daarvan. In de keuken van het restaurant installeerden we een professioneel afzuigplafond dat, in combinatie met de luchttoevoer in het restaurant, een aparte regelinstallatie kreeg ten opzichte van de rest van het woonzorgcentrum.

Domotica

Als specialist op het gebied van domotica adviseerden we Van der Poel over de verschillende mogelijkheden. Zowel het restaurant als de koffiebar zijn voorzien van uitgebreide domotica in de vorm van gebouwautomatisering KNX. Met domotica is de verlichting in verschillende sferen in te stellen. Daarnaast is ook het camerasysteem aangesloten op domotica.

Beveiliging

Voor de brandbeveiliging werkte ITN Groep samen met een specialist die bekend is met de Belgische regelgeving. We installeerden een camerasysteem voor binnen en buiten. Het complex is daarnaast uitgerust met een speciaal zorgsysteem. Als een patiënt hulp nodig heeft, kan hij of zij via druk- en trekschakelaars de hulp van zorgverleners oproepen. De zorgverleners krijgen in een noodsituatie direct een melding op hun telefoon.

Modern en veelzijdig installatiebedrijf

Dit project is een goed voorbeeld van hoe ITN Groep je als specialist op het gebied van elektrotechniek, domotica en beveiliging volledig kan ontzorgen en adviseren. Ben je ook op zoek naar een modern en veelzijdig bedrijf dat de installatie van je bedrijfspand of woonzorgcentrum van A tot Z verzorgt? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram