ITN-Project

U bent hier:
Klant

CZAV

Locatie

Wemeldinge

Oplevering

December 2020

Industriële automatisering voor nieuwe centrale graanopslag CZAV Dinteloord

Al sinds 2005 werken CZAV - de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A. - en ITN Groep samen. In 2013 waren we bij de bouw van hun nieuwe centrale graanopslag in Westdorpe betrokken. Na dit succesvolle project mochten we ook voor de nieuwe bewaarloods in Dinteloord aan de slag. Een mooie agrotechnische en industriële opdracht, waar veel techniek bij komt kijken. En hoe meer techniek, hoe beter!

Sterk in agrotechniek

CZAV is van en voor boeren. Deze belangenorganisatie streeft ernaar dé agrarische aan- en verkooporganisatie van Zuid-Nederland te zijn. Deze missie spreekt ITN Groep aan. ITN Groep is al vanaf oudsher actief in de landbouw en gespecialiseerd in agrotechniek. Na het leveren van maatwerk voor het industriële proces in de centrale graanopslag van CZAV in Westdorpe, namen we deze succesformule mee naar hun nieuwe opslaglocatie in Dinteloord. Ook in deze bewaarloods pasten we volledige industriële automatisering toe.

Industriële automatisering

Graan is een van de belangrijkste oogstproducten voor CZAV. CZAV neemt het graan van telers in opslag, waarna ze het vermarkten. Het automatiseren van dit volledige industriële proces stond dan ook bij deze opdracht centraal. Samenwerkingspartner Abresch ontwierp en leverde hiervoor de complete machinelijn. Aan ITN Groep de mooie en uitdagende taak om dit geheel te engineeren, te programmeren, in bedrijf te stellen en te visualiseren. Bij het visualiseren van het proces pasten we de allernieuwste techniek toe, waarbij CZAV én ITN Groep het proces op afstand kunnen uitlezen, bedienen en waar nodig modificaties kunnen doorvoeren. Onze zelfontwikkelde en door ons gebouwde schakelkast met touchscreen is hiervoor de centrale plek. Is er een storing? Dan kijken we op afstand mee en reageren we snel en efficiënt. Daarnaast pasten we radiografische afstandsbediening toe, waar CZAV bepaalde machines mee aan en uit kan zetten. Een knap staaltje techniek!

chevron-left
chevron-right

Voorbereiding PV-installatie

De daken van de bewaarloodsen van CZAV liggen vol met zonnepanelen. Je kunt je voorstellen dat het in dit geval om veel panelen en dus ook om hoge vermogens gaat. De installatie moet daarvoor geschikt zijn. ITN Groep beheerst deze zogenaamde PV-techniek. Daarom maakten we de installatie in alle verschillende loodsen geschikt voor deze vermogens.

Zelfontwikkelde bewaarcomputer

Het opgeslagen graan bij CZAV moet goed gedroogd en bewaard worden. Deze bewaartechniek is onze specialisatie. Daarom pasten we naast de industriële automatisering ook onze agrotechnische bewaartechniek toe. Dit deden we eerder al voor bewaarloodsen voor aardappelen en uien. Dit proces wordt aangestuurd door onze volledig zelfontwikkelde bewaarcomputer Agrotouch.

Technische afstemming en vlotte samenwerking

Tijdens dit mooie project werkten we intensief en prettig samen met verschillende partijen. Zo hadden we veel technische afstemming met Abresch, de leverancier van het machinepark. Ook hadden we regelmatig contact met bouwkundig partner Hanse Staalbouw. Vanaf het prille begin betrok CZAV ons al bij de planvorming. Dit zorgde voor korte lijnen en een vlotte communicatie. We adviseerden over het gehele traject. Het streven was om het complete proces vóór de oogst te laten draaien. Dat betekende een strakke deadline en planning voor alle betrokken partijen, maar mét resultaat. Voordat het graan van het land kwam, draaide het volledige proces op volle toeren. Wij zijn trots op dit resultaat én op onze waardevolle opdrachtgever!

“De samenwerking met ITN Groep verliep erg prettig. In het bouwoverleg bespraken we iedere twee weken gezamenlijk de vorderingen en inrichtingsvragen. Ook met de installateurs hadden we goed contact. En als er plots iets gebeurde, zoals een storing aan een machine op het terrein dat niet bij de nieuwbouw hoorde, dan was ITN Groep altijd bereid om ons te helpen. Dat was prettig en praktisch. Ik ben tevreden over het resultaat!”
- Leendert van Valen, teamleider dc granen-meststoffen Dinteloord

Ook op zoek naar een totaalinstallateur?

ITN Groep is een modern en veelzijdig installatiebedrijf met veel kennis en ervaring. Onze vakspecialisten ontzorgen je volledig en helpen je graag om je project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram