ITN-Project

U bent hier:
Klant

Camping Weltevreden

Locatie

Zoutelande

Oplevering

September 2023

Realisatie duurzame energieoplossingen voor Camping Weltevreden

De opdracht van Camping Weltevreden omvatte de levering en installatie van een duurzaam warmtepompsysteem, inclusief warmwateropslag. Voorafgaand aan de start van de werkzaamheden hebben er diverse overleggen plaatsgevonden tussen de opdrachtgever, Camping Weltevreden, en de werkvoorbereider van ITN. Dit overleg was essentieel om tot een concreet uitvoeringsplan te komen dat voldeed aan de wensen van de camping.

Na de gunning van de opdracht aan ITN Groep zijn de leiding schema's gedetailleerd uitgewerkt. Dit project vereiste veel flexibiliteit tijdens de uitvoering, waarbij beslissingen vaak ter plekke moesten worden genomen. Op deze unieke en duurzame locatie, waar een technisch geavanceerd systeem werd geïnstalleerd, kwam de expertise van ITN monteur Maarten goed van pas.

chevron-left
chevron-right

Duurzame visie: Innovatieve energieoplossingen

Camping Weltevreden streeft altijd naar een duurzame aanpak in hun bedrijfsvoering, en als hoofdaannemer voor dit project zijn we er trots op om hun visie mee te helpen realiseren. Samen met adviseur Sweco hebben we een innovatieve oplossing bedacht om energie op te slaan en te benutten, met als kern de implementatie van een waterbatterij, ondersteund door een warmtepomp en houtvergasser.

Vanaf het eerste contact met de klant was het duidelijk dat ze op zoek waren naar een oplossing die niet alleen hun energiekosten laag zou houden, maar ook een minimale impact op het milieu zou hebben. De uitdagingen die hierbij kwamen kijken, zoals het ontwerpen en installeren van een waterbatterij met een opslagcapaciteit van 12000 liter, waren nieuw voor ons als ITN Groep. Maar dankzij onze brede expertise op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, duurzaamheidstechniek en klimaattechniek, waren we ervan overtuigd dat we dit project tot een succes konden maken.

Indrukwekkende prestatie van technische innovatie en samenwerking tussen Camping Weltevreden en ITN Groep

Gedurende de ongeveer zes maanden durende looptijd van het project hielden projectleider en werkvoorbereider Erik Looij en monteur Maarten Opbroek nauwlettend toezicht op elke fase van het proces. Van het ontwerp en de planning tot de daadwerkelijke installatie en het testen van het systeem, elk detail werd zorgvuldig overwogen en gecontroleerd.

Het resultaat was een indrukwekkende prestatie van technische innovatie en samenwerking. De waterbatterij, gekoppeld aan de warmtepomp en houtvergasser, biedt Camping Weltevreden nu een efficiënte en duurzame manier om energie op te slaan en te gebruiken. Bovendien is het project een voorbeeld geworden van hoe verschillende partijen kunnen samenwerken om complexe uitdagingen aan te gaan en oplossingen te vinden die zowel economisch als ecologisch verantwoord zijn.

Excellente uitvoering: Technische innovatie en samenwerking in de praktijk

Dit project heeft niet alleen onze technische vaardigheden op de proef gesteld, maar ook onze capaciteit om te innoveren en te anticiperen op de behoeften van onze klanten. We zijn er trots op dat we Camping Weltevreden hebben kunnen helpen bij het verwezenlijken van hun duurzaamheidsdoelstellingen, en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer van dergelijke uitdagende projecten aan te gaan.

Looptijd van de energiebesparende werkzaamheden 

Van juni tot september 2023 werd op Camping Weltevreden hard gewerkt aan de installatie van de warmtepomp. Gerco was als werkvoorbereider van ITN nauw betrokken bij het project, onder leiding van projectleider Eric. Dit project bracht verschillende expertises van ons bedrijf samen, waaronder elektrotechniek, installatietechniek en duurzame techniek.

Dankzij deze geïntegreerde aanpak draagt Camping Weltevreden actief bij aan de energietransitie. Door te investeren in duurzame energie met de installatie van de warmtepomp, zet de camping een belangrijke stap richting een groenere toekomst. Als aanvulling op dit initiatief heeft Camping Weltevreden ITN Groep ook de opdracht gegeven om een houtvergasser te installeren. Op deze manier blijft de camping zich inzetten om de meest duurzame kampeerplek in Nederland te zijn.

Camping Weltevreden in Zoutelande 

De duurzaamste kampeerplek van Nederland

Camping Weltevreden is een camping met een duidelijke visie voor de toekomst. Tijdens het recente ‘Duurzaamheidscongres Kampeerbranche’ wisten zij zowel het publiek als de jury te overtuigen dat zij de meest duurzame kampeerplek in Nederland zijn. De camping is jaarrond open en neemt zowel in de zomer als in de winter maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. De camping is geheel geëlektrificeerd, bespaart water en maakt in de combinatie van innovatieve technieken enorme verduurzamingsslagen op het bedrijf. Een knappe prestatie op deze schaalgrootte en een voorbeeldfunctie voor velen.
Op hun website lees je veel meer over hun aanpak op gebied van duurzaamheid.

Fotografie: © ITN Groep

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram