ITN-Project

U bent hier:

Duurzame groothandel in Nieuw-Namen

In het uiterste puntje van Zeeuws-Vlaanderen, op de grens met België, ligt Mawi Europe. Mawi is een groothandel in aardappelen en uien. Voor deze trouwe klant mochten we hun nieuwe loods en kantoor voorzien van alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Een omvangrijk en uitdagend project!

Een echt familiebedrijf

Mawi is een afkorting van de namen Martin en Winand van Haelst, de zoons van de eigenaren. Ook Martin en Winand zijn eigenaar van Mawi. Een echt familiebedrijf dus, net als ITN Groep. Mawi was al klant van ITN Groep. Na een eerder succesvol project klopte Mawi in 2014 ook voor hun nieuwe loods en kantoor bij ITN Groep aan. Nu heeft ITN Groep al best wat ervaring met uien en graan, maar bij een groothandel komt meer kijken. Daar gingen we dan ook graag mee aan de slag!

Aardwarmtepomp voor een constante temperatuur

Voorafgaand aan de start van het project, had Mawi een duidelijke vraag. Ze wilden hun nieuwe verwerkingsloods voorzien van een constante temperatuur. Maar hoe pakten ze dat het beste aan? We adviseerden hen om te investeren in een aardwarmtepomp: een duurzame manier om energie uit de aarde te onttrekken. Het voordeel is dat zo’n aardwarmtepomp een dubbele functie heeft: het werkt als verwarming in de winter en als topkoeling in de zomer. Maar het installeren van zo’n aardwarmtepomp brengt ook wat uitdagingen en vragen met zich mee. Zoals: mogen we de pomp wel op deze specifieke locatie plaatsen? En waar maken we de boringen? Een deskundig werkje, waarvoor we samenwerkten met Nathan, specialist in duurzame klimaattechniek. Daarnaast leverden en monteerden we een bewaarsysteem, voor de bewaring van de aardappelen en uien. Dit proces wordt aangestuurd door de door ons zelfontwikkelde bewaarserver.

Domoticasysteem voor een slim bedrijf

Met het oog op duurzaamheid, mochten we de nieuwe loods en het kantoor ook voorzien van domotica. De klant bracht hiervoor eerst een bezoekje aan ons bedrijf in Nieuwdorp. We bespraken de wensen en lieten de nieuwste technieken en mogelijkheden zien. Na dit bezoek wist de klant het zeker: ook zij wilden domotica in hun bedrijf gaan toepassen. Daarnaast organiseerden we dat een lokale beveiligingsspecialist de locatie voorzag van een camera-installatie. Kortom: een uitdagend project met een breed scala aan technieken en installaties. Onze specialisten zijn weer een leerzame en waardevolle ervaring rijker!

“Deze groothandel in uien en aardappelen heeft er een mooie verwerkingsruimte met opslag en kantoor bij. Deze ruimtes mochten wij - in de volle breedte - van technische installaties voorzien. Een uniek project in de oosthoek van Zeeuws-Vlaanderen, voor een familiebedrijf met een praktische aanpak.”
- Hans Niewenhuijse, mede-eigenaar ITN Groep

Ook op zoek naar een totaalinstallateur?

ITN Groep is een modern en veelzijdig installatiebedrijf met veel kennis en ervaring. Onze vakspecialisten ontzorgen je volledig en helpen je graag om je project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram