Laadpalen
U bent hier:
Wil je een laadstation aan huis kopen? ITN Groep installeert deze en zorgt dat alles feilloos werkt

Laadstation auto

Laadstation voor thuis nodig? ITN Groep adviseert en installeert

Nooit meer op zoek naar een vrij laadstation voor de auto en ’s morgens een volle accu
Ervaar het gemak van een laadstation aan huis! Thuis opladen is niet alleen makkelijk, maar het is ook goedkoper dan openbaar laden. Met een eigen laadstation thuis hoef je nooit meer op zoek naar een laadpunt en staat je auto altijd met een volle accu voor je klaar. Heb je zonnepanelen dan is thuis opladen ook nog eens duurzaam en goedkoop. Bij ieder huis kan een laadstation geïnstalleerd worden en voor particulier gebruik van een laadpunt aan huis heb je geen vergunning nodig. Om een laadstation thuis te installeren is wel ruime kennis en ervaring in de elektrotechniek nodig. Hier komen de specialisten van ITN Groep met hun jarenlange ervaring om de hoek kijken. Onze mensen adviseren je over het gebruik, jouw behoefte en verzorgen de volledige installatie. Tot slot verzorgen wij ook de service en het onderhoud. Wil je ook een laadstation aan huis?

Vraag hier een adviesgesprek of offerte aan

Het groeiend aanbod biedt je volop keus

Maar hoe kies je de juiste laadpaal voor bij jou thuis?
De elektrotechnische specialisten van ITN Groep helpen je graag om de juiste laadpaal te kiezen. Je kunt kiezen tussen uit twee soorten die qua werking niet van elkaar verschillen:

  • Een laadstation: een laadpunt dat aan je huis (of garage) wordt bevestigd
  • Een laadpaal: een losse paal die naast je woning wordt geplaatst

Belangrijk is dat het laadstation of de laadpaal en je elektrische auto bij elkaar passen. Een combinatie van een auto die snel kan laden en een trage laadstation (of andersom) is niet optimaal. Laat je daarom goed adviseren door de experts van ITN Groep. Ons advies is wel om een laadinstallatie met een iets hoger laadvermogen te nemen dan je huidige auto nodig heeft. Hiermee ben je ook met een nieuwe auto verzekerd van optimaal thuisladen.

Wordt het 1-fase of 3-fasen laden?

Dit hangt af van elektrische voorziening in jouw huis
Nieuwe huizen zijn vaak voorzien van een 3-fasen-aansluiting. Dit terwijl oudere huizen meestal een 1-fase aansluiting hebben. Bij de netbeheerder vraag je deze informatie op. Het verschil tussen de twee aansluitingen is de stroomsterkte. Een 1-fase aansluiting geeft 230 volt en een 3-fasen aansluiting geeft 400 volt. Je raadt het waarschijnlijk al … bij 3-fasen laadt je auto 3 keer sneller op dan bij een 1-fase aansluiting. Een 1-fase aansluiting kan door de netbeheerder verzwaard worden naar een 3-fasen aansluiting. ITN Groep kan ook dit voor je verzorgen.

Nog een elektrotechnische term: Dynamic Load Balancing

Wat is het is en hoe belangrijk is dit?
De specialisten van ITN Groep leggen het je graag uit: Met Dynamic Load Balancing worden grote belastingen van het stroomnetwerk bij jou thuis voorkomen. Deze grote belastingen kunnen ontstaan wanneer je bijvoorbeeld je auto aan het opladen bent en ook de droger en/of de vaatwasser aan hebt staan. Een laadpaal met Dynamic Load Balancing meet voortdurend de belasting van het stroomnet. Bij piekbelasting wordt het laden van de auto verminderd of tijdelijk onderbroken. Hierdoor blijven je elektrische apparaten goed werken en na de piek wordt het laden van je auto gewoon weer hervat. 

Heb je al zonnepanelen? Ja?! Dan is thuisladen heel interessant

Een eigen laadpaal is natuurlijk al comfortabel, maar het wordt vooral interessant als je zonnepanelen hebt. De kosten van het opladen van de accu van je elektrische auto worden hiermee praktisch nihil. Het is zelfs mogelijk om erbij ook nog een thuisaccu te installeren. Daarnaast is het heel duurzaam.

Heb je een elektrische auto maar nog geen zonnepanelen?

Laat ons je informeren over het aanleggen van zonnepanelen en een laadpaal
Zonnepanelen in combinatie met een laadsysteem zijn in dit geval het overwegen meer dan waard. Extern laden is niet gratis, is vaak gedoe en maakt je afhankelijk. Dit terwijl het thuisladen super-efficiënt en duurzaam is. De professionals van ITN Groep denken en rekenen graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor vakkundig advies of een offerte.

Onze monteurs verzorgen de installatie van jouw laadpaal

Van de aanpassingen in de meterkast tot en met het plaatsen van de paal. Vakkundig en veilig!
Het plaatsen van een laadpaal is meestal in één dag geregeld. Het werkt efficiënter als de locatie van de laadpaal of wallbox goed bereikbaar is vanuit de meterkast. Er moet namelijk een kabel van de meterkast naar de laadpaal gelegd worden. Ook de aansluiting in de meterkast wordt door onze monteurs verzorgd. Onze monteur streeft ernaar pas weg te gaan als alles 100% functioneert. Zo werkt ITN Groep.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram