Energieopslag batterij
U bent hier:

Energieopslag batterij

Energieopslag via een batterij bespaart energiekosten

Ontdek de Energieopslag batterijsystemen van ITN Groep en verduurzaam je bedrijf
Door een batterijsysteem enerzijds aan je zonnepanelen te koppelen en anderzijds bijvoorbeeld aan je laadpalen gaan jullie de zonnepanelen optimaal benutten. Zo maximaliseer je het rendement en voeg je waarde toe aan je bedrijfsvoering. Dit via verduurzaming, meer energieneutraliteit en toegevoegde waarde voor medewerkers met elektrische auto’s. Een accusysteem bestaat uit een batterij of accu waarin ‘overtollig’ opgewekte zonne-energie wordt opgeslagen. Jullie zonnepanelen wekken overdag veel energie op, maar overdag wordt deze stroom meestal niet allemaal gebruikt en dus terug geleverd aan het stroomnet. Met een thuisbatterij sla je de zonnestroom op om deze op een later moment te gebruiken. Je maakt zo optimaal gebruik van de door het bedrijf opgewekte energie. Zo worden jullie minder onafhankelijk van energieleveranciers en de wisselende (lees stijgende) elektriciteitstarieven. De vraag of een accusysteem nu al rendabel voor jullie is, is niet zomaar met ja of nee te beantwoorden. Dat is afhankelijk van jullie situatie, de energiebehoefte en het huidige energiecontract. Laat je daarom goed informeren.

Wil je een accu- of batterijsysteem kopen?

ITN Groep kan je deskundig informeren over de voor jullie ideale energieopslag
Neem contact op en ervaar de toegevoegde waarde van ITN Groep

Vrijblijvend contact opnemen?
(0113) 61 33 53
info@itngroep.nl

Sla zonne-energie op met de accusystemen van ITN Groep

Als je zonnepanelen hebt, wil je ze optimaal benutten. Juist zakelijk gezien. Zo leveren zonnepanelen op zonnige dagen behoorlijk rendement op, misschien wel meer dan je nodig hebt. Als je het niet gebruikt, gooi je het feitelijk weg en dat is ronduit zonde. Vaak wordt een groot deel van de zelf opgewekte stroom terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dat kan anders! Koppel een batterij- of accusysteem aan je zonnepanelen en gebruik die zelf opgewekte stroom! Duurzaam en goedkoop. Bovendien weten we allemaal dat de kans groot is dat je op termijn moet betalen voor energie die je weer terug levert aan een energieleverancier.

Meer zelfvoorzienend én duurzamer met een accusysteem

Door zelf opgewerkte zonne-energie op te slaan hoef je minder stroom in te kopen
Zo neemt je zelfvoorzienend vermogen toe. Zonder accusysteem wordt slechts 30-50% van de opgewekte zonne-energie verbruikt. Met een batterij- of accusysteem kan dit veelal verdubbeld worden en ga je vanzelfsprekend nog meer besparen op je energieverbruik. Wie wil dat nu niet?!

Onafhankelijk(er) worden van het energienet

Op zonnige dagen is de aanvoer van energie hoger dan de vraag
Hierdoor kan het netwerk overbelast raken. Er wordt verwacht dat netbeheerders de levering van opgewekte zonne-energie aan het energienet in de toekomst terug moeten brengen. Dat zou betekenen dat veel opgewekte zonne-energie verloren gaat. Met een thuisbatterij sla je de opgewerkte zonne-energie eenvoudig op voor een later moment. Zo gaat er geen energie verloren, ontlast je het energienet en word je minder of zelfs onafhankelijk van welke energieleverancier dan ook. 

Terug levering energie steeds minder aantrekkelijk.

Met een eigen accusysteem of thuisbatterij lever je niet terug aan het energienet
Met een eigen accusysteem sla je de energie die je zelf opwekt op voor later gebruik. Op dit moment zijn energiemaatschappijen wettelijk verplicht om te salderen. Op jaarbasis wordt je energieverbruik verrekend met de energie die je terug levert. De salderingsregeling wordt al vanaf 2025 afgebouwd. Dit maakt de aanschaf van een batterij- of accusysteem echt aantrekkelijk. Laat je informeren door ITN Groep.

ITN Groep adviseert, levert, installeert en onderhoudt accusystemen

Als totaalinstallateur bieden wij je de beste mogelijkheden in accusystemen
ITN Groep focust op duurzaamheidstechniek en installeert dus ook zonnepanelen. Hierdoor ben je met onze zonnepanelen en een batterij- of accusysteem verzekerd van een perfecte installatie. Voordat het zover is, hebben onze adviseurs je uitgebreid geïnformeerd over de voor jou beste oplossing. Vervolgens zorgen onze vakbekwame monteurs voor een perfecte aansluiting van je batterij- of accusysteem op je zonnepanelen. Je batterij- of accusysteem werkt samen met je zonnepanelen aan een fraaie energie-opbrengst. Met dit systeem optimaliseer je het rendement maximaal. Bovendien biedt ITN Groep je zekerheid en service met een onderhoudsabonnement op de door jou aangeschafte apparatuur. Dit wordt je bij de aanschaf aangeboden en biedt je ook het voordeel dat er bij een eventuele storing snel geacteerd wordt.

Zijn batterij- of accusystemen veilig?

Een batterij- of accusysteem is net zo veilig als ieder ander apparaat goedgekeurd in de Europese Unie. Moderne systemen en/of batterijen zijn voorzien van beveiligingen die voorkomen dat er brand kan ontstaan. Bovendien worden alle systemen streng gekeurd voordat deze in Nederland verkocht mogen worden. ITN Groep adviseert, levert en onderhoudt alleen systemen en batterijen die aan al deze voorwaarden en eisen voldoen.

Waarom accusystemen of thuisbatterijen van ITN Groep?

• Wij leveren ook modulaire accusystemen en batterijen
Hiermee kun je eenvoudig uitbreiden naar meer capaciteit en is de eerste investering minder hoog.

• Zijn de accusystemen van ITN Groep slim?
Zeker wel. Dit wil zeggen dat het accusysteem op basis van het weer, de actuele energietarieven en het gebruikerspatroon bepaalt of er stroom wordt opgeslagen of niet.

• Communiceert een accusysteem van ITN Groep in een domoticasysteem?
Communicatie tussen systemen is mogelijk maar afhankelijk van eventueel bestaande domotica. Bij aanschaf van een accu- en domoticasysteem van ITN Groep is communicatie tussen de systemen inbegrepen.

• Garantie en onderhoud
ITN Groep biedt goede garanties en dito service en onderhoud.

• Veiligheid
ITN Groep levert alleen accusystemen en thuisbatterijen met een Europees (veiligheids)certificaat.

Contact opnemen
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram