ITN-Project

U bent hier:
Klant

Aannemingsmaatschappij Van der Straaten

Locatie

Hansweert

Oplevering

December 2015

Nieuwbouw kantoor Van der Straaten

In april 2015 werden we benaderd door Aannemingsmaatschappij Van der Straaten voor een wel heel bijzonder project: de bouw van hun eigen kantoor in Hansweert. We verzorgden al eerder o.a. de centrale verwarming en riolering voor de werkplaats van Van der Straaten. Van der Straaten koos ook voor ITN Groep bij de nieuwbouw van hun nieuwe kantoor. We verzorgden de installatie van A tot Z: van de elektrotechniek tot het klimaat en sanitair en van de beveiliging tot de installatie van een domoticasysteem.

Eric Dek, projectleider Van der Straaten: “Om de klimaat-beheersing optimaal te krijgen, deed ITN Groep vooraf onderzoek naar de effecten van dubbel glas in combinatie met zonwering, getint glas en de ventilatie van de gevel.”

Onze aanpak

Het pand van Van der Straaten ligt op een unieke locatie: pal aan het water van de Westerschelde. Je kunt je voorstellen dat het prachtig is om in een kantoor op zo’n locatie te werken. Toch bracht deze locatie ook de nodige uitdagingen met zich mee. Door de enorme glazen wanden aan de zeezijde was een goede klimaatinstallatiesysteem echt een must. Met de zon op het glas wordt het aan de waterkant namelijk snel warm, terwijl het aan de andere kant van het kantoor kouder is. En wat de één een fijne temperatuur vindt om in te werken, vindt de ander te warm of te koud. Daarom besteedden we in de voorbereidende fase veel aandacht aan het ontwerp van de installatie. Onze engineers schakelden voor het ontwerp voor het klimaat uitvoerig met de klant, zodat we eventuele problemen van tevoren konden tackelen in plaats van tijdens de bouw zelf.

Het resultaat

Eric Dek: "De resultaten van het onderzoek van ITN Groep en de specifieke wensen van onze medewerkers hebben geleid tot een duurzame klimaatinstallatie. Met dit systeem is er een fijne werkomgeving ontstaan waar we erg tevreden mee zijn!"

Duurzame klimaatinstallatie

Voor een optimaal klimaat in het pand, installeerden we een duurzame klimaatinstallatie. De klimaatinstallatie is uitgerust met airconditioning, vloerverwarming- en koeling. De klant kan het klimaat ook via het plafond optimaal regelen met warmtepompen en een koelsysteem. Om het compleet te maken is er ook een warmte-terugwin-installatie gebruikt. Met deze duurzame techniek wordt de warme lucht opgevangen en opnieuw in de ruimte geblazen.

Domotica

ITN Groep is gespecialiseerd in domotica en werkt al ruim acht jaar met deze techniek. Voor het kantoor van Van der Straaten gebruikten we gebouwautomatisering KNX. Hiermee kan de klant zowel de verlichting, zonwering als de klimaatinstallaties op een slimme en efficiënte manier bedienen. In plaats van drie regelkastjes plaatsten we één ruimtecontroller die alles regelt. Met de toepassing van domotica is het mogelijk om op afstand mee te kijken en direct wijzigingen door te voeren in het klimaat. Ook als er een storing is, kunnen wij het klimaatsysteem overnemen om het probleem direct op te lossen.

Beveiliging

Ook de beveiligingsinstallatie voor brand en inbraak is bij Van der Straaten gekoppeld aan domotica. Als het alarm af gaat, krijgt de klant direct een melding via het domoticasysteem. Ook bij het verlaten van het pand kan de klant de verlichting en het apparatuur uitschakelen met domotica. Dit maakt de bediening van de beveiliging comfortabel en efficiënt.

Elektra en sanitair

De installatie van de elektrotechniek en het sanitair maakten het plaatje compleet. Denk hierbij aan databekabeling voor telefonie en internet, schakelaars, stopcontacten, energiezuinige LED-verlichting en een laadpaal voor elektrische auto’s. Van der Straaten koos ook voor ITN Groep voor de levering en montage van het sanitair. Het voordeel voor de klant was dat zij hiermee één aanspreekpunt tijdens de bouw van hun nieuwe kantoor hadden.

Modern en veelzijdig installatiebedrijf

Dit project is een goed voorbeeld van hoe ITN Groep je als totaalinstallateur volledig kan ontzorgen. Ben je ook op zoek naar een modern en veelzijdig bedrijf die de installatie in je nieuwe woning of kantoor van A tot Z verzorgt? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

chevron-left
chevron-right
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram