Geschiedenis
U bent hier:
ITN Groep is sinds eind 2019 een 5-sterrenbedrijf!

Geschiedenis ITN Groep

ITN Groep in Nieuwdorp is een van de grootste installatiebedrijven van Zeeland. We startten in 1997 als klein familiebedrijf onder de naam ‘Installatie Niewenhuijse'. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een modern en veelzijdig bedrijf en totaalinstallateur in de provincie Zeeland. We hebben vele vakspecialisten in dienst, samen met de directie en onze medewerkers vormen wij de ITN familie. Het voelt als een feest om te werken bij ons familiebedrijf. 

ITN Groep is sinds eind 2019 een 5-sterrenbedrijf!

ITN Groep ging in 2020 van start met een nieuw directieteam. Vijf kinderen van Hans en Miep Niewenhuijse vervullen vanaf 2020 een directie rol. De nieuwe 5-koppige directie heeft de taken onderling goed verdeeld. Samen met de medewerkers zijn zij stellig van plan om de groei van ITN Groep te consolideren en door te bouwen op de kernwaarden van het familiebedrijf: hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en toekomstbestendige techniek.

ITN Groep viert 25 jaar bestaan in 2022

25 jaar ITN Groep en dat feestelijke moment werd, na enige tijd uitstel door de corona maatregelingen, uitgebreid gevierd. In 1997 werd namelijk de ITN Groep opgericht. Na een lange periode van wikken en wegen, er waren tenslotte ook nog een vrouw en 8 kinderen, werd de sprong in het diepe genomen. Vanuit een klein kantoor boven MSP Unions in Nieuwdorp werden de eerste opdrachten door Hans Niewenhuijse aangenomen en uitgevoerd. Wat destijds begon als eenmanszaak, groeide in 25 jaar uit tot een middelgroot bedrijf met meer dan 85 medewerkers. 

Van elektrobedrijf naar installatiebedrijf

Wat begon als elektrobedrijf groeide uit tot een volwaardig installatiebedrijf in Nieuwdorp met zowel particulieren als bedrijven uit heel Zeeland in hun klantenportefeuille. Het fundament van ITN ligt bij de familie Niewenhuijse. Vijf van de 8 kinderen vervullen hier momenteel een directie rol, vader Hans nam, na een directiewisseling in 2020, tot eind 2023 een adviserende rol in en moeder bekommerde zich tot die tijd over de administratie. Momenteel genieten zij van hun welverdiende pensioen. 

Op de vraag of het werken met familieleden altijd positief uitpakt antwoord Jeanneke Schutte – Niewenhuijse (Directeur P&O): “Ben eigenlijk niet anders gewend, maar ik durf tegen mijn broers bijvoorbeeld wel alles te zeggen. Ik weet niet of ik dat in andere situaties ook altijd zou kunnen. Voor mij voelt het werken gewoon als thuis. Mijn man werkt ook bij ITN, maar thuis hebben we het eigenlijk nooit over het werk. Iets wat ik dan van onze familie-verjaardagen weer niet kan zeggen! Het voelt echter nooit als vervelend.” Jeanneke is binnen ITN verantwoordelijk voor alle P&O gerelateerde zaken. Begon in haar jeugd als schoonmaakster bij het bedrijf van haar vader, belandde vervolgens op de afdeling administratie en volgde later een Hbo-studie maatschappelijk werk; iets wat haar in de rol van P&O nu goed van pas komt.

Waardevolle online reviews ITN Groep
ITN Groep groeide door verschillende overnames van andere bedrijven. Zo kwam in 2004 dorpsinstallateur Geschiere Nieuwdorp en in 2005 ABI techniek uit Goes erbij. Met de overname van ABI werd ITN ook ineens specialist op het AGRO-vlak; de technische specialisatie op het gebied van land- en tuinbouw. Toen in 2018 uiteindelijk Installatiebedrijf van Gilst ook onder de paraplu van ITN kwam te vallen kreeg men, na eerder met name op projecten te hebben gezeten, ook ineens de servicetak erbij. “De telefoon stond ineens roodgloeiend”; aldus Jeanneke. Dat men de servicedienst tot in perfectie uitvoert laat zich zien in de reviews over ITN die online te raadplegen zijn; die liegen er namelijk niet om!

Het is een feest om te werken bij ITN Groep

Wanneer we Jeanneke vragen naar de grootste uitdaging die er momenteel op haar bureau ligt komt het onderwerp – en dat zal geen verrassing zijn – ‘arbeidsmarktproblematiek’, ter sprake. Ook bij ITN is dit geen onbesproken onderwerp. Door onder andere maximale zichtbaarheid binnen opleidingen zoals Scalda hoopt ITN de jongeren enthousiast te maken voor techniek. “Tegenwoordig zit techniek in zoveel andere zaken verstopt. Denk aan automatisch sluitende gordijnen en rolluiken, programmeerbaar- en sensorgevoelige verlichting. Daarom zoeken we binnen onderwijs momenteel ook sterk de verbinding richting ICT”. Dat het enthousiasmeren van jongeren zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het feit dat er 2 jaar geleden een nieuwe collega is aangenomen die slechts vier jaar daarvoor in groep 8 van de basisschool een les bijwoonde van een medewerker van ITN over hoe je een boot op zonne-energie kon laten varen. Hoe mooi zou het zijn wanneer deze collega in 2045 zijn 25-jarig jubileum viert? Gastlessen op basisscholen geven doen ze nog steeds bij ITN. Regelmatig gaat er een collega een gastles geven op een basisschool of middelbare school.

De ITN familie 

Hedendaagse directie

Gert-Jan Niewenhuijse | Financieel directeur
Johan Niewenhuijse | Technisch directeur
Ard Niewenhuijse | Operationeel directeur
Jeanneke Schutte - Niewenhuijse | P&O directeur
Mark Niewenhuijse | Facilitair directeur 

Met alleen directie is ITN niet compleet

De directie zet de koers uit en zorgt dat de middelen aanwezig zijn om het werk uit te voeren. De medewerkers van ITN Groep zijn echter de drijvende kracht; zonder hen zou ITN Groep niet kunnen bestaan. We willen samen met hen als team verder bouwen aan ITN Groep op basis van onze kernwaarden: hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en toekomstbestendige techniek.

Werken en leren bij ITN Groep
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram