ITN-Project

U bent hier:
Klant

Aannemingsmaatschappij Van der Poel

Locatie

Breskens

Oplevering

December 2024

Markten
Projectontwikkelaars
Architecten
Bouwbedrijven

Mistral Breskens, volledige elektra-installatie, ontruimings- en verlichtingsinstallatie.

Bij het project Mistral op de Middenhavendam te Breskens werken we in opdracht van Aannemersbedrijf Van der Poel b.v.  ITN Groep heeft bij Mistral aan de Middenhavendam te Breskens wederom een bijzonder project op handen. Onze taak houdt in het realiseren en installeren van een complete elektra-installatie inclusief laadinfrastructuur, een ontruimingsinstallatie en complete verlichtingsinstallatie. 

Voorbereiden aan de hand van en met 3D Revit

Maar voordat we ook maar één taak uitvoerden, namen we bij ITN Groep de tijd om het project tot in de puntjes uit te tekenen in 3D Revit. Alleen zo kunnen we zeker zijn dat ons werk perfect aansluit op het geheel. En met de omvang van Middenhavendam - 5 imposante torens met een volledige parkeerkelder eronder - is dat geen overbodige luxe.

Het hele jaar stond in het teken van hard werken en precisie, want we streven altijd naar een perfect resultaat. Met een team van ervaren experts aan boord, hadden we alle vertrouwen in een succesvolle afronding van dit project. Elektrotechniek op zijn best met en door ITN monteurs en experts! Ondertussen is het project Westhavendam voltooid en Middenhavendam nog in aanbouw en zal het vele nieuwe bewoners tevreden maken en een nieuwe mijlpaal vertegenwoordigen. Uiteindelijk zal er over enkele jaren ook nog een derde Havendam gerealiseerd worden. 

ITN elektromonteurs aan het werk in diverse lagen van de nieuwbouw

We treffen onze monteurs aan vanaf de kelder tot in het penthouse. Er is namelijk een berg werk te verzetten, en iedereen weet precies wat er moet gebeuren. Ruben Otte, voorman bij dit project, stuurt iedereen aan, controleert ter plekke, sluit aan bij diverse overleggen met de bouwpartners en steekt zelf ook graag de handen uit de mouwen. Terwijl Hoessein en Natnaël bezig zijn met het monteren van wandcontactdozen, schakelaars en dimmers, installeren Laurens en Ramon een elektriciteitskabel om uiteindelijk laadpunten in de parkeerkelders aan te sluiten. Bij de bouwlift treffen we Roxanne aan, die zorgt voor de aanlevering van spullen op diverse lagen van deze bouw.

Ruben neemt ons vervolgens mee naar de kasten in de centrale entree en de kelder van dit appartementencomplex. Vanuit diverse plekken wordt ervoor gezorgd dat elk appartement en de parkeerkelder van elektriciteit voorzien is. We sluiten onze rondleiding af in de penthouses van dit complex. Op de hoogste verdieping en in de drie appartementen treffen Jason en Ruben voorbereidingen om Loxone-domotica door het hele appartement aan te leggen. Het is een indrukwekkend gezicht met duizenden kabels die door de ruimte lopen en gestructureerd worden verdeeld. De werkvoorbereider heeft hier een mooie taak aan gehad om dit netwerk uit te werken. Het uiteindelijke resultaat zal verbluffend zijn. Later hier meer over.

Een entree met allure in de haven van Breskens

De Pharos Residence is de entree van Breskens waar je niet omheen kan. Op de kop van de Westhavendam werden 3 appartementengebouwen gebouwd met in totaal 159 appartementen. De (toekomstige) bewoners wonen hier in luxe op een rustige plek met als heerlijk extraatje; uitzicht op de Westerschelde! 

In opdracht van Aannemersbedrijf Van der Poel b.v., en in samenwerking met aannemer DUBO, hebben wij de duurzame installatie in dit project gerealiseerd. Ieder appartement werd voorzien van een combi warmtepomp met vloerverwarming. Duurzaamheid staat voorop bij het verwarmen en koelen van de appartementencomplexen. Met geavanceerde technologieën zorgen we samen voor een comfortabel binnenklimaat zonder het milieu te belasten. 

Innovatieve aanpak voor de warmte- en koudevoorziening

De appartementen zijn volledig gasloos en maken gebruik van duurzame energiebronnen. In elk appartement werd een combi warmtepomp met een royale boiler van 184 liter geïnstalleerd, waardoor bewoners kunnen genieten van warm water op elk gewenst moment. Daarnaast werd er vloerverwarming, inclusief geavanceerde naregelingen voor een optimale temperatuurregeling in elke ruimte, geïnstalleerd.
Wat dit project extra bijzonder maakt, is de innovatieve aanpak van alle betrokken partijen voor de warmte- en koudevoorziening. Er werd gebruikgemaakt van een slim energiesysteem met lussen verwerkt in de heipalen van het gebouw. Voor gebouw 1 alleen al zijn er maar liefst 124 heipalen en 10 gesloten bodemlussen geïnstalleerd. Indien nodig worden aanvullende gesloten bodemlussen geboord om te voldoen aan de gewenste energiecapaciteit. Zo zetten we in op maximale duurzaamheid en efficiëntie, zonder in te leveren op comfort. (Bron Dubotechniek.nl)

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram