ITN-Project

U bent hier:
Klant

Rothuizen BouwMeesterPro

Locatie

Middelburg

Oplevering

November 2021

BENG-gebouw voor De Zeeuwse Verzekeringen

In het Middelburgse Park Veldzigt pronkt het gloednieuwe kantoorpand van De Zeeuwse Verzekeringen. In november 2021 werd het duurzame nieuwbouwkantoor officieel geopend. Na een passend voorstel, presentatie en plan van aanpak werd ITN Groep geselecteerd en waren we als installatiepartner van Rothuizen BouwMeesterPro bij dit mooie project betrokken.

Biobased bouwen

Het nieuwe pand van De Zeeuwse Verzekeringen is niet zomaar een kantoor. Nee, het is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Een circulair gebouwd pand, met een moderne en stijlvolle uitstraling, waar natuurproducten zijn toegepast. Dat het gebouw duurzaam moest zijn, was een duidelijke wens van de eindklant. Daarom hebben we hier vanaf het begin met alle samenwerkingspartners op ingezoomd. En het resultaat mag er zeker zijn!

Brede inzet van expertises

ITN Groep installeerde nagenoeg alle gebouwgebonden installaties in het kantoorpand. Ook leverden we twee geavanceerde ICT-patchkasten met aparte koeling. Daarnaast pasten we domotica toe, waardoor de verlichting en het klimaat in het gebouw slim gestuurd kunnen worden. Daarvoor maakten we gebruik van de flexibele ruimtecontrollers van Zennio, die je op afstand gemakkelijk kunt programmeren. Verder pasten we nog andere expertises toe, zoals brandbestrijding, toegangscontrole en (bliksem)beveiliging. En plaatsten we een laadpaal voor elektrische auto’s, installeerden een hydrofoor en verzorgden we het complete sanitair.

"Als opdrachtgever stelden wij hoge eisen aan licht, lucht, klimaat en geluid. Een ambitieus plan, die de uitvoerende partijen ongetwijfeld hebben uitgedaagd. ITN Groep ging deze uitdaging graag aan. Zo zochten ze de samenwerking met de architect. Ze hebben een bijzondere prestatie geleverd."
- Leo Remijn, directeur De Zeeuwse Verzekeringen

Efficiënte en comfortabele verwarming

De verwarming binnen het kantoorpand is uniek geregeld. Zo is het mogelijk om gelijktijdig te verwarmen en te koelen. Een bewuste keuze, aangezien het gebouw uit veel glas bestaat en je op deze manier alle ruimtes naar de gewenste temperatuur kunt brengen. We installeerden hiervoor een WTW-systeem, gekoppeld aan een duurzame aardwarmtepomp. Bij de aardwarmtepomp plaatsten we op de begane grond twee buffervaten met warm en koud water. Deze vaten zorgen ervoor dat er zowel aan de noord- als zuidzijde van het gebouw tegelijkertijd verwarmd en gekoeld kan worden. Kortom: verwarming en topkoeling in één, via de vloerverwarming en plafondroosters én voor alle ruimtes op maat te maken. Een knap staaltje geavanceerde techniek!

Verlichting plaatsen met gps

Een opvallende ruimte in het gebouw is de derde verdieping. Daar vind je de kantine, vergaderruimtes en het schitterende buitenterras. Het houten zichtplafond met de ringvormige hanglampen is een van de eyecatchers. Hier hebben we de installaties zorgvuldig via het dak weggewerkt. Een nauwkeurig karwei, waar we met gps de plaatsbepaling hebben gedaan. Zo hebben we iedere armatuur op de juiste plek geplaatst. Een uitdaging met een resultaat waar iedereen trots op is!

“Ons nieuwe kantoorpand is een BENG-gebouw, waar onze medewerkers zich heel comfortabel voelen. Met dit circulair gebouwde pand zijn wij in Middelburg koploper op het gebied van duurzaamheid. Daar zijn wij megatrots op. En ook ITN Groep mag daar trots op zijn!”
- Leo Remijn, directeur De Zeeuwse Verzekeringen

Eén aanspreekpunt

Tijdens het project was ITN Groep naast en installatiepartner ook adviseur. Zo adviseerden we over de klimaatbeheersing en toepassing van domotica binnen het gebouw, waarna onze adviezen werden overgenomen en toegepast. In deze mooie constructie werkten we met veel partners samen, zoals met bouwkundig aannemer Fraanje, beveiligingsspecialist Paree en lichtleverancier Maas & Hagoort. Een goede voorbereiding was daarbij essentieel. Zo maakten we onze werktekeningen in 3D, zodat eventuele problemen vooraf al zichtbaar werden. Maar ook de planning en coördinatie waren erg belangrijk. Wij zijn trots op wat we samen met alle partijen hebben gerealiseerd en bedanken Rothuizen BouwMeesterPro en De Zeeuwse Verzekeringen voor dit bijzondere referentieproject en het vertrouwen!

"Maas en Hagoort interviewde onze projectleider Ard Niewenhuijse over dit werk. Lees hier het interview. "

Ook op zoek naar een totaalinstallateur?

ITN Groep is een modern en veelzijdig installatiebedrijf met veel kennis en ervaring. Onze vakspecialisten ontzorgen je volledig en helpen je graag om je project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Fotografie: © Suzan Thiry

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram