Duurzame techniek
U bent hier:

Duurzame techniek

Installatie- en duurzame techniek gaan hand in hand

In de wereld van de installatietechniek speelt duurzaamheid een hoofdrol
De ontwikkelingen in de installatietechniek met betrekking tot duurzaamheid zijn in een stroomversnelling gekomen. Dit omdat de impact van onze activiteiten op het milieu gereduceerd moeten worden. Zo kan de nieuwe duurzame techniek een belangrijke bijdrage leveren aan het levensvatbaar houden van onze wereld voor toekomstige generaties. Als familiebedrijf begrijpen en onderschrijven wij het belang van deze ontwikkelingen en proberen hieraan onze bijdrage te leveren. Dit uiteraard binnen onze mogelijkheden.

Installatietechniek speelt hoofdrol bij verduurzaming van gebouwen en industriële faciliteiten
Ook de wereld van ITN Groep omvat een breed scala aan systemen en apparatuur t.b.v. gebouwen. Denk daarbij aan verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, elektrische systemen, sanitair, domotica en nog veel meer. Hieronder geven we dan ook een overzicht dat aangeeft waarop installatietechniek en duurzaamheid met elkaar verbonden zijn:

 • Energie-efficiëntie
  Hét duurzaamheids-aspect is reductie van energieverbruik. Het ontwerpen, installeren en onderhouden van energie-efficiënte systemen staan hierin centraal. Dit omvat de inzet en het gebruik van energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, LED-verlichting en slimme regelsystemen die energieverbruik optimaliseren.
 • Hernieuwbare energie
  Hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen (en daaraan gekoppeld accusystemen) verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en reduceren de CO2-uitstoot.
 • Warmteterugwinning
  Warmte-Terug-Win-Systemen hergebruiken gegenereerde warmte van verwarmings- en ventilatiesystemen of industriële processen. Dit om de energie-efficiëntie te optimaliseren.
 • Waterbesparing
  

Installatietechniek speelt ook een rol bij waterbesparing via zuinige sanitairsystemen en efficiënte irrigatiesystemen.
 • Luchtkwaliteit en ventilatie
  

Goede gebouw-ventilatie is belangrijk voor het comfort, de gezondheid en de prestaties van bewoners/gebruikers. Duurzame installatietechniek verbetert via efficiënte ventilatiesystemen, CO2 sturingen en luchtfiltratie de luchtkwaliteit.
 • Materialen en duurzaamheid
  In de installatietechniek dragen duurzame materialen bij aan het terugdringen van reparatie en vervanging.
 • Onderhoud en optimalisatie
  Regelmatig onderhoud en optimalisatie van installaties kan de levensduur verlengen en de efficiëntie verbeteren.
 • Monitoring en gegevensanalyse
  Moderne installatietechniek maakt gebruik van geavanceerde sensoren en gegevens-analysetechnologie. Dit om zo het energieverbruik en de prestaties van systemen te volgen en optimaliseren.

Zo zijn installatietechniek en duurzaamheid nauw met elkaar verbonden
De keuzes en technologieën die worden toegepast via installatiesystemen en -technieken hebben aanzienlijke invloed op het energieverbruik, de milieubelasting en de algehele duurzaamheid van gebouwen en faciliteiten. Het is dan ook van groot belang om bij nieuwbouw, renovatie of bij bedrijfsmatige en industriële ontwikkelingen duurzaamheidstechniek toe te passen. Dit kan door samen te werken met de experts van ITN Groep om zo duurzame en milieuvriendelijke oplossingen te implementeren en het verbruik van energie te reduceren.

Neem contact op en ontdek de toegevoegde waarde van ITN Groep
(0113) 61 33 53
info@itngroep.nl

Relevante projecten
Onze merken
Homewizard
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram