Inspecties & keuringen
U bent hier:
Inspecties en keuringen laten uitvoeren door een erkend installateur

Keuringen, inspecties en certificaten

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over keuringen, inspecties en certificaten die de ITN Groep heeft. Als je meer informatie wilt, een keuring of inspectie wilt aanvragen, of werkzaamheden wilt laten uitvoeren, neem dan het beste gelijk contact op via 0113-613353 of stuur een e-mail naar info@itngroep.nl.

Inspecties en keuringen scope 8, 10 en 12 voor de verzekering nodig?

Verzekeraars stellen regelmatig een Scope 8, 10 en/of 12 keuring verplicht bij het afsluiten van een woning-, bedrijf- en/of brandverzekering. Als één van de weinige bedrijven in Zeeland, beschikken wij over een eigen Scope 8 & 10 bevoegd inspecteur. Wij zijn daarnaast ook een NEN 3140 erkend bedrijf. Vraag dus vandaag nog een keuring aan als je deze binnenkort wilt laten uitvoeren. Daarmee zorg je voor een veilige omgeving voor je medewerkers, klanten en jezelf. Bovendien voldoe je hiermee eenvoudig aan de eisen van de verzekeraar voor het verkrijgen van een verzekering.

Een scope 12 is een kwaliteitsstandaard om zonnestroom, ook bekend als wel PV, -installaties te inspecteren en daarmee ook te certificeren. Deze is bedoeld om de veiligheid van technische installaties te waarborgen.

Scope inspecties en keuringen door een bevoegd inspecteur

Wij, ITN Groep, zijn een moderne en veelzijdige totaalinstallateur. We zijn actief in zowel de woningbouw als utiliteit, en voeren projecten uit van klein tot zeer groot. ITN Groep heeft namelijk veel kennis in eigen huis, zowel op het gebied van installatietechnische projecten als elektrotechniek, klimaatbeheersing, zonnepanelen en loodgieterswerk. Naast adviseren, monteren en installeren, zijn wij sterk in service & onderhoud. Zo is de storingsdienst voor onze bestaande klanten 24/7 bereikbaar en bieden wij hen ook een extra service met de inspecties en keuringen. Sinds 2023 hebben wij een Scope 8- en Scope-10 bevoegd inspecteur bij de ITN Groep.

“De kracht van ons bedrijf is dat we een regionale installateur zijn, met veel kennis en ervaring in de agrarische sector. We hebben in die branche veel installaties op onze naam staan.”

chevron-left
chevron-right

Persoonsveiligheid met een Scope 8 keuring

Scope 8 richt zich op persoonsveiligheid binnen bedrijven en instanties. Als werkgever draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de gezondheid van je werknemers. Werken met elektrische installaties levert risico’s op. Door de Scope 8-keuring te laten uitvoeren, minimaliseer je deze risico’s. Scope 8 is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties, die aanwezig zijn in een bedrijfspand. Deze inspectie wordt periodiek uitgevoerd. Zaken die bij een dergelijke keuring kunnen worden geconstateerd zijn bijvoorbeeld kapotte wandcontactdozen, ventilatoren die volledig onder het stof zitten of de beveiliging van de groepen in de meterkast.

Rapport scope 8 keuring
Na de controle door de ITN scope inspecteur volgt een uitgebreide Scope 8 rapportage. Daarin geven we aan of de geconstateerde gebreken direct moeten worden hersteld of maximaal binnen een termijn van drie maanden.

Brandveiligheid onder de loep met een scope 10 keuring

Waar Scope 8 zich richt op persoonsveiligheid, is de Scope 10-keuring een methode die de brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten apparatuur in kaart brengt. De keuring houdt rekening met de wijze waarop je de elektrische installatie gebruikt en de omgeving waarin de elektrische installatie zich bevindt. Onze inspecteur benadrukt dat zéker ook in agrarische bedrijven een dergelijke keuring nuttig is, vanwege het vele stof en de aanwezigheid van ongedierte. Tijdens een keuring maakt hij namelijk warmtebeelden van de meterkasten en de elektrische installaties, maar ook van de stopcontacten en armaturen. Daarnaast is ook altijd sprake van een visuele inspectie. Als bijvoorbeeld allerlei verlengsnoeren door elkaar liggen, meldt hij dat. Dat geldt ook voor kabels die klem zitten, zichtbare gebreken of de aanwezigheid van ongedierte.

Rapport scope 10 keuring
Na de keuring stelt de inspecteur een Scope 10 keuringsrapport op, waarin hij aangeeft of hij de elektrische installaties goed- of afkeurt. Is dat laatste het geval, dan ontvangt de opdrachtgever tevens een overzicht van de geconstateerde gebreken. Voor het verkrijgen van een herstelverklaring moeten de gebreken worden verholpen. Afhankelijk van het aantal gebreken, is dat rapport drie of vijf jaar geldig. Als totaalinstallateur kunnen we de gebreken constateren en rapporteren, maar natuurlijk ook repareren. Dat laatste is maatwerk, en afhankelijk van de situatie.

Scope 12 voor zonnestroomsystemen (PV)

Een scope 12 is een keuring voor bedrijven die in de zonnestroomsystemen werkzaam zijn. Deze kwaliteitsstandaard om PV-installaties te inspecteren en daarmee ook te certificeren, is bedoeld om de veiligheid van technische installaties te waarborgen. ITN Groep behaalt deze certificering in 2024.

Welke certificaten heeft ITN Groep?

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie of de daarop aangesloten apparatuur. Een keuring van de elektrische installatie en de apparatuur helpt om brandschade te voorkomen en de veiligheid te vergroten. Ook zijn wij als bedrijf in het bezit van diverse certificeringen zoals ISO 9001, BRL 6000-25 en BRL 100.

Certificeringen
Contact opnemen
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram