Airco storing
U bent hier:
Een airco storing is te voorkomen met een onderhoudsabonnement of te verhelpen door contact op te nemen bij storing.

Airco storing

Storing aan de airco melden en oplossen

Je voorkomt het liefst een storing aan de airco
Maar volledig uitsluiten kan niet. Een airco service-en onderhoudsabonnement van ITN afsluiten, is een tip die je gratis van ons krijgt. Voor nu is het belangrijk dat de storing zo snel mogelijk verholpen is. Wat is het precieze probleem? Werkt jouw airco niet meer naar behoren? Het is mogelijk dat jouw airco onderhoud nodig heeft of gerepareerd moet worden. Misschien heeft de airco een storing die je zelf kunt oplossen of verhelpen! Hiervoor hebben we enkele zelf hulp tips op een rijtje voor jou gezet. 

Service- en onderhoudsabonnementen

Airco storing zelf oplossen

Bij een storing aan de airco, loop je eerst onze checklist door
Het is soms mogelijk om zo de storing zelf te verhelpen. Voer dus allereerst een aantal controles uit, zo weet jezelf wat er wel of niet meer werkt. Voor spoed storingen, zoals een stroomstoring, staan wij namelijk 24/7 voor je klaar. Let wel op voor spoed storingen geldt een hoger tarief!

Checklist airco storing

 • Zit de stekker goed in het stopcontact? Controleer eventueel de aardlekschakelaar en de zekeringen in de meterkast.
 • Krijgt de binnen- en buitenunit van je airco stroom? Controleer de werkschakelaar en eventueel de aardlekschakelaar en de zekeringen in de meterkast.
 • Branden er lampjes?
 • Kun je resetten met de resetknop?
 • Hoor je borrelende geluiden in de airco of leidingen?
 • Is er iets anders wat je opvalt? 

Minder dringende airco storingen digitaal melden

Je hebt de checklist doorlopen maar het lukt niet om de storing te verhelpen
Wat vervelend. Maar kan het oplossen van de storing wachten tot een werkdag? Dan hebben we het over een minder dringende storing. Meld dan jouw storing digitaal. Wij nemen de eerstvolgende werkdag binnen kantoortijden contact met je op. Kies op deze manier zelf het moment wanneer je een storing meldt! De kosten om een storing te verhelpen buiten onze kantoortijden zijn namelijk aanzienlijk hoger. 

Onze tip is dus: indien een storing kan wachten tot een werkdag, ben je voordeliger uit. 

Digitaal een storing melden

Airco spoed storing melden

Er is ‘spoed’ want je weet dat je de storing zelf niet kunt verhelpen. 

 • Er is een urgentie kwestie omdat je thuis in de kou zit. 
 • Of is het net veel te heet en je gezondheid lijdt daaronder. 

Wanneer de airco-unit niets meer doet, is er waarschijnlijk een technische storing in jouw installatie en heb je ons nodig. Bij calamiteiten en storingen staan wij paraat voor onze bestaande klanten. Deze afspraken zijn vaak vastgelegd in een onderhoudsabonnement. Voor spoedstoringen geldt een hoger tarief!Maar voor je belt, adviseren we je nogmaals onze checklist eerst te doorlopen. 

LET OP! Voor spoed storingen geldt een hoger tarief!

 • Ben je een bestaande klant bij ITN Groep?
  Als het draait om storingen bij bestaande klanten en relaties staan wij paraat en bij noodgevallen zelfs 24/7. Bij urgentie bel je het best gelijk ons storingsnummer. Is je storing minder urgent? Volg dan de digitale manier om de storing te melden. 
 • Ben je nog GEEN klant?
  Dan helpen we je bij spoed enkel als onze planning dit toelaat en je bereid bent gelijk een serviceabonnement af te sluiten bij ITN Groep.
  We proberen niemand in de kou te laten staan, maar onze monteurs zijn vertrouwd met de elektrische installaties bij bestaande klanten. Deze laten namelijk structureel onderhoud uitvoeren a.d.h.v. een serviceabonnement. 
Service- en onderhoudsabonnementen
Onze merken
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram