ITN-Project

U bent hier:
Klant

Particulier

Locatie

Goes

Oplevering

15 november 2021

Compleet verduurzamen jaren ’30 woning

Door de energietransitie stappen steeds meer woningeigenaren en projectontwikkelaars over op duurzame energie. Bij ITN Groep hebben we de juiste kennis en materialen in huis om een woning volledig aardgasvrij én toekomstbestendig te maken. Zo mochten onze monteurs aan de slag met het renoveren en verduurzamen van een gedateerde woning uit 1938 aan de Oostsingel in Goes. Een mooi karwei met een bijna onherkenbaar eindresultaat!

Samenwerking en communicatie

Voor het compleet renoveren van een gedateerde woning zijn samenwerking en communicatie een echte must. De eerste stap in dit project was het maken van een plan van aanpak. Dit deden we in samenwerking met Bouwbedrijf Rijk, onze partner tijdens deze opdracht. Dit bedrijf pakte de eerste bouwkundige vernieuwingen op. Zo is het bij een woningrenovatie als deze allereerst belangrijk dat het sloopwerk gedaan is en bijvoorbeeld de isolatie volgens de huidige normen wordt aangebracht. Dit pakte Bouwbedrijf Rijk zorgvuldig op.

chevron-left
chevron-right

Van dakbedekking tot warmtepomp

Nadat de eerste bouwkundige stappen gemaakt waren, konden onze monteurs aan de slag gaan met de installatietechniek. In deze woning pasten we veel van onze specialiteiten toe. Zo zorgden we voor de EPDM dakbedekking, water- en rioleringsinstallatie, sanitaire installaties en een compleet vernieuwde elektrische installatie, inclusief groepenkast. Verder voorzagen we de benedenverdieping van vloerverwarming en de bovenverdieping van radiatoren. Uiteraard mag bij het compleet verduurzamen van een woning de full electric warmtepomp niet ontbreken. Dit bleek in dit geval nog een uitdaging te zijn.

Flexibel bij uitdagingen

Bij het verduurzamen van een gedateerde woning komen we regelmatig voor technische uitdagingen te staan. Zo is het plaatsen van een warmtepomp in een oudere woning vaak lastiger dan in een nieuwbouwwoning. Een warmtepomp neemt namelijk behoorlijk veel ruimte in beslag en daar is in een jaren ‘30 woning geen rekening mee gehouden. Vooraf planden we om de warmtepomp in deze woning op de bovenverdieping te installeren. Tijdens de werkzaamheden bleek de begane grond technisch gezien toch een geschiktere plek te zijn. Onze monteurs zijn gelukkig flexibel en denken graag in oplossingen.

“Het plan dat we vooraf maken voor een gedateerde woning als deze, pakt in de praktijk nog weleens anders uit. Onze monteurs gaan graag een technische uitdaging aan en komen zo tot een praktische oplossing.”
- Eric Looij, werkvoorbereider/projectleider ITN Groep

Onherkenbaar eindresultaat

ITN Groep werkt al jarenlang samen met Bouwgroep Rijk aan diverse opdrachten, waarbij we samen mooie uitdagingen aangaan. Ook deze klus leverden we weer succesvol op! Na een complete renovatie leverden we een volledig gasloze jaren ‘30 woning op aan de eigenaar. Om dit te bereiken, werkten alle specialisten nauw met elkaar samen. De woning voldoet zowel technisch als bouwkundig aan alle eisen. De opdrachtgever is dan ook supertevreden met het bijna onherkenbare eindresultaat!

Behoefte aan advies voor het verduurzamen van uw woning?

Heb je ook behoefte aan advies voor het verduurzamen van je woning? Wij denken graag met jouw mee en voorzien je van persoonlijk advies! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Fotografie: © Suzan Thiry

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram