Warmtepomp kopen en installeren
U bent hier:
Warmtepomp kopen en installeren in jouw woning. Dit laat je zorgeloos over aan onze warmtepomp-installateurs.

Warmtepomp kopen en installeren

Wij installeren de warmtepomp bij jou thuis!
Je wilt een warmtepomp kopen en installeren! Dit is ook het geschiktste moment om bewust en duurzaam met de energie thuis om te gaan. Bij ITN Groep ben je aan het juiste adres om jouw warmtepomp te kopen en te laten installeren door onze monteurs. In ons assortiment hebben we verschillende soorten warmtepompen en wij installeren deze uiteindelijk ook voor jou. Voordat je tot aanschaf overgaat, is het verstandig om de mogelijkheden en warmtepomp modellen te onderzoeken. Dat kan hier en heb je vragen? Dan adviseren onze experts je graag.

Neem contact op

Welke warmtepomp kopen en laten installeren?

Welk type warmtepomp je kiest, is afhankelijk van de situatie in jouw woning
Iedere warmtepomp heeft een andere prijs, dus je budget bepaalt ook op welke uiteindelijk je keuze valt. Ook de werking van warmtepompen is anders. De warmtepomp moet goed zijn aangepast aan het verwarmingssysteem van jouw woning. Het is daarom van groot belang dat de warmtepomp installateur weet wat hij doet. Er is in Nederland ondersteuning beschikbaar om de kosten van de warmtepomp te verlagen en de terugverdientijd te verkorten. Deze subsidie ​​heet Sustainable Energy Investment Grant (ISDE).

Modellen met bijbehorende informatie

Lucht-Water Warmtepomp

Hoogste subsidieklasse
Alle ‘lucht/water-warmtepompen systemen’ beschikken over een A++-label en komen daarom in aanmerking voor de hoogste subsidieklasse van de ISDE. De nieuwe generatie lucht/water-warmtepompen biedt voor iedere woning of project een passende oplossing. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning, renovatieproject of een woningcomplex. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hybride warmtepomp

Verduurzamen van de verwarming
Wil jij graag jouw verwarming verduurzamen? Dan is het installeren van een hybride warmtepomp vaak een goede optie. In een hybride systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om het huis van warmte en warm water te voorzien. Dit bespaart veel gas: je hebt nog maar een derde nodig van je huidige verbruik. Een warmtepomp gebruikt een duurzame bron, zoals de buitenlucht, om de woning te verwarmen. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp 5 kW aan warmte. Omdat de cv-ketel alleen bijspringt als het heel koud is of als je warm water gebruikt, bespaar je al snel 60% op de gasrekening. In combinatie met groene stroom is jouw warmtepomp CO2-neutraal. 

Ventilatie warmtepomp

Kant en klare oplossing
In ons assortiment hebben we een compleet uitgeruste modulerende ventilatie lucht/water-combi warmtepomp die bij uitstek geschikt is voor toepassing in een all-electric woning of appartement. De warmtepomp biedt een kant-en-klare oplossing voor het leveren van ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater en wint hiervoor heel efficiënt warmte terug uit ventilatielucht. Met behulp van de luchttoevoer module is het bovendien mogelijk om – net als bij een WT-systeem – toevoerlucht voor te verwarmen. 

Warmtepomp aangesloten op de zonnepanelen
De warmtepomp heeft een stijlvol uiterlijk en is dankzij de ingebouwde boiler van 180 liter en de complete uitvoering eenvoudig te installeren. De inverter van de warmtepomp zorgt ervoor dat de levering van warmte perfect wordt afgestemd op de vermogensvraag en waarborgt daarmee een hoog rendement. Bovendien kan deze warmtepomp worden aangesloten op zonnepanelen en op andere externe energiebronnen. Door de toepassing van slimme technologie geeft hij jou controle over jouw energieverbruik en maakt hij een essentieel onderdeel uit van jouw comfortinstallatie. De efficiënte regeling biedt een comfortabel binnenklimaat en houdt daarbij tegelijkertijd rekening met het milieu.

Bodem combi warmtepomp

Duurzame warmtepomp keuze
De brine/water-bodem-combi warmtepomp is bijzonder geschikt voor nieuwbouw en heeft niet meer ruimte nodig dan een vrieskast. In de compacte toestellen bevindt zich alles wat nodig is voor verwarmen, koelen en het bereiden van warmtapwater. Een buffervat voor warm tapwater met een inhoud van 180 liter is reeds geïntegreerd en zorgt op ieder moment van de dag voor voldoende warm water. Het toestel kan flexibel worden opgesteld, aangezien alle aansluitingen zich bovenop het toestel bevinden en alle instellingen aan de voorkant van het toestel worden doorgevoerd. De combi warmtepomp wordt daar toegepast waar een all-in-one oplossing vereist is, of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat.

VRV/VRF Utiliteit systemen

Systeem met hoog rendement
Het VRV/VRF utiliteit systeem is een compleet warmtepompsysteem. De lijn is speciaal ontwikkeld voor middelgrote tot grote toepassingen. Hoge prestaties en een optimale efficiëntie gaan samen met een zeer hoog comfort. Plus de mogelijkheid tot zeer specifieke, individuele regelbaarheid. Het uitgebreide programma kan ingezet worden voor koelen, verwarmen, ventileren, warmteterugwinning en warmtapwater. 

Zeer hoog rendement, betrouwbaar en comfortabel
De modulaire ontwerp benadering zorgt voor een optimale afstemming tussen alle componenten. Naast installatiegemak garandeert het zeer hoge rendementen, betrouwbaarheid en comfort. De lijn bestaat onder andere uit:

 • Luchtgevoerde warmtepompen
 • Watergevoerde warmtepompen
 • Geavanceerde BC Controllers
 • Een breed scala aan binnen-units en luchtgordijnen
 • Koppelingen voor luchtbehandelingskasten
 • Boosterunits voor warmtapwaterbereiding
 • Heat Exchangers voor vloerkoeling en -verwarming
 • Een uitgebreide reeks lokale, centrale en webbased regelingen, klimaatbeheersystemen en opties voor monitoring
chevron-left
chevron-right

Waar moet ik op letten voordat ik een warmtepomp koop en laat installeren?

Een warmtepomp bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder twee warmtewisselaars, een elektrische pomp, een compressor en een leidingsysteem gevuld met een speciale vloeistof. Uiteindelijk is het de compressor die zorgt voor de opwarming. Want omdat de compressor het gas comprimeert, stijgt de temperatuur in de compressor.

De warmtepomp moet goed compatibel zijn met het verwarmingssysteem van jouw huis. Daarnaast moet het systeem ook worden afgestemd op andere installaties in de woning, zoals ventilatiesystemen, zonneboilers en de aanwezige cv-ketel als het een hybride warmtepomp betreft. Onze ITN Groep warmtepomp installateurs zijn experts die hier rekening mee zullen houden. Ook dragen zij zorg voor een goede afstemming tussen:

 • De warmtebron en warmtepomp. De warmtebron moet de warmte kunnen onttrekken die de warmtepomp nodig heeft. Een goede afstemming draagt bij aan een hoog rendement;
 • Warmtepompen leveren warm water voor verwarming. Toevoersystemen in huis, zoals vloerverwarming en radiatoren. Deze moeten geschikt zijn voor de lage temperaturen van de warmtepomp. Als jouw warmtepomp ook warm tapwater produceert, heb je een warmwaterboiler nodig; 
 • De balans tussen de warmtebehoefte van jouw woning en jouw warmtepomp. Jouw woning moet dus goed geïsoleerd zijn. Anders zal de warmtepomp moeilijk aan de warmtebehoefte kunnen voldoen. En tenslotte: vergeet niet de woning te ventileren.

Onderhoud nodig aan jouw warmtepomp?

Bij de ITN Groep vinden wij het belangrijk dat jij 24-uurs service en periodiek onderhoud krijgt, zonder daarvoor te veel voor te betalen. Jij zit bij ons niet vast aan hoge maandbedragen of een duur onderhoudscontract, maar je kunt er wel voor kiezen. 

Wij werken dus met en ook zonder service- en onderhoudsabonnementen. Wij hanteren standaard een voordelig uurtarief, waardoor onderhoud en service niet duurder uitvallen dan bij een contractvorm. Je betaalt alleen voor de bestede uren van een monteur en de gebruikte onderdelen. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor een service waar je geen gebruik van maakt. Zo houden we alle klanten tevreden. Voor meer en uitgebreide informatie bekijk je beter onze abonnementsvormen. 

Service- en onderhoudsabonnementen
Onze merken
Nibe
Nathan
Nefit Bosch
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram