ITN-Project

U bent hier:
Klant

Wind Groep B.V.

Locatie

Zierikzee

Oplevering

Juli 2015

Nieuwbouw Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland

Voor de nieuwbouw van het Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland in Zierikzee zocht projectontwikkelaar Wind Groep B.V. ondersteuning voor elektrotechniek, domotica en beveiliging. Het sportcentrum is multifunctioneel opgezet met een zwembad, sauna, fitness, turnhal, sporthal, tennishal en horecagelegenheid. Hier komt veel techniek bij kijken. Een grote, uitdagende opdracht die we met beide handen aanpakten!

NOC*NSF

Het sportcentrum voldoet aan de eisen van het NOC*NSF. Dit houdt in dat het zwembad precies de juiste lengte moet hebben om er wedstrijden in te mogen zwemmen. Ook de tennisbaan en andere sportruimtes moesten een bepaalde grootte hebben en de juiste voorzieningen bevatten. Dit vroeg om een aanpak op maat bij de installatie van de elektra, domotica en beveiliging.

Samenwerking

Bij dit project werkten we voor projectontwikkelaar Wind Groep B.V. We bundelden onze krachten met partners als Bouwgroep Peeters B.V., BO-AIR Luchtbehandeling, Polypla Zwembadinstallaties en Van Gammeren Sanitaire installaties.  Door intensief samen te werken, leverden we met z’n allen een resultaat op waar we trots op mogen zijn!

Elektrotechniek

Het zwembad is voorzien van onderwaterverlichting. We hebben twee verschillende elektrotechnische installaties toegepast: één voor het gebouw en één voor het zwembad. De verlichting van het zwembad maakt het extra bijzonder. Met RGB-led zijn de kleuren rood, groen en blauw in te stellen via domotica. Het grootste gedeelte van het sportcomplex is voorzien van LED-verlichting. Daarnaast installeerden we door het hele sportcomplex centrale noodverlichting. Bij een storing gaat deze verlichting aan. Als kers op de taart is de fitness voorzien van een audio installatie met muziek gestuurde verlichting.

Domotica

De toepassing van domotica maakt het mogelijk om de RGB-led verlichting in het zwembad op afstand in te stellen via een tablet of smartphone. Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland koos ook voor zonwering en weerstations die gestuurd worden door domotica. De screens gaan daarnaast automatisch naar boven als het regent of hard waait.

Beveiliging

ITN Groep installeerde de beveiliging van het Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland in de breedste zin. Het gebouw is uitgerust met inbraak- en brandbeveiliging en een camera installatie. Daarnaast werkten we samen met specialisten voor de bliksembeveiliging op het dak van het sportcentrum.

Modern en veelzijdig installatiebedrijf

Dit project is een goed voorbeeld van hoe ITN Groep u als specialist op het gebied van elektrotechniek, domotica en beveiliging volledig kan ontzorgen en adviseren. Bent u ook op zoek naar een modern en veelzijdig bedrijf dat de installatie in uw sportcentrum, kantoor, werkplaats of woning van A tot Z verzorgt? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

chevron-left
chevron-right
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram