Expertises

Domotica

ITN Groep is specialist in domotica. Wij hebben onze eigen domotica- en IT specialisten in huis, die ook kennis hebben van E & W installaties. De huis- en gebouwautomatisering wordt eenvoudig via een mobiele telefoon, tablet of computer geautomatiseerd. Je bedient met gemak al jouw (huis)apparatuur. Ook als je niet thuis bent of het bedrijf gesloten is. Domotica is comfortabel, veilig én energiebesparend. 

Domotica, gebouw- en huisautomatisering

Alles in één domotica

Bouw je een nieuw huis, een bedrijfspand of ben je juist jouw woning aan het verbouwen? Domotica is voor elk type woning of bedrijfspand geschikt. Met domotica heb je één geïntegreerd systeem waarmee jij al jouw huis- of bedrijfsapparatuur op afstand bedient, zoals jouw verlichting, verwarming en zonwering. Aparte afstandsbedieningen, lichtschakelaars of andere kastjes zijn hiermee dus verleden tijd.

Via huis- en gebouwautomatisering regel je elektronische processen in en om de woning of bedrijfspand, die jouw werk-, woongemak en -veiligheid verhogen. Toegepast voor de zorg gaat het in principe om hetzelfde. Maar dan om de kwaliteit van zorgverlening te verhogen, en het zorg verlenen zelf te vergemakkelijken.

Energiebesparing met gebouw- en huisautomatisering

Domotica geeft inzicht in jouw energieverbruik. Het installeren van een domoticasysteem is een eenmalige investering, waar je veel baat bij hebt. Deze investering verdien je snel terug. Door alle apparaten perfect op elkaar af te stemmen, bespaar je op jouw energieverbruik. Denk hierbij aan het automatisch uitschakelen van de verlichting of apparatuur bij het verlaten van jouw woning of bedrijfspand. Ook regel je het klimaat in huis of op kantoor slim. Goed voor de portemonnee én voor het milieu!

Zorgdomotica

Domotica is een gemak voor iedere levensfase. Zo voorzien wij regelmatig woonzorgcomplexen van een slim domoticasysteem. Hiermee leveren we een bijdrage aan de maatschappelijke ontwikkeling dat ouderen steeds langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Denk hierbij aan het koppelen van een video-intercom, zodat je altijd kunt zien wie er aanbelt en de voordeur kunt openen zonder dat je hoeft op te staan. Een zorgdomoticasysteem zorgt ook voor veiligheid. Ben je bijvoorbeeld gevallen? Met bewegingssensoren en camera’s wordt direct alarm geslagen als er in huis een ongeval is gebeurd.

Veiligheid en domotica

Met domotica verklein je de kans op inbraak in de woning. Ben je bijvoorbeeld een dagje op pad en kom je later thuis dan gepland? Sluit dan met gemak de gordijnen op afstand en zet alvast de verlichting aan. Onze partner en specialist in beveiliging Gerrit de Jonge kan ook een beveiligingssysteem installeren indien van toepassing.

Vakantiestand

Ben je op vakantie en wil je toch even controleren of er iets in huis gebeurt? Dat kan! Onze domoticasystemen maken het mogelijk om camerabeelden op afstand te bekijken. Bij een inbraak of brand krijg je altijd direct een melding. Je stelt zelfs een vakantiestand in. Zo gaan bijvoorbeeld de gordijnen op geprogrammeerde tijden automatisch dicht of open. Ook is het mogelijk om een uitgebreid lichtprogramma in te stellen. Kom je terug van vakantie? Vanaf het vakantieadres regel je op afstand de temperatuur en zet je de verwarming alvast aan. Dat is fijn thuiskomen!

Sfeer bepalen met domotica

Met domotica pas je de sfeer in huis gemakkelijk aan. Denk hierbij aan een romantische sfeer met weinig licht en bijpassende muziek, een werksfeer met veel licht zonder muziek of een leessfeer met veel licht en rustige muziek. Ook  koppel je domotica aan al de multimedia-apparatuur. Bij het afspelen van een dvd tover jij de woonkamer eenvoudig om in een ware thuisbioscoop met bijpassende, gedimde verlichting. Alles is mogelijk!

 

 

 

Contact opnemen met ITN