Warmtepomp storing
U bent hier:

Warmtepomp storing

Storing aan de warmtepomp melden en oplossen

Je voorkomt het liefst een warmtepomp storing
Maar volledig uitsluiten kan niet. Een warmtepomp service-en onderhoudsabonnement van ITN afsluiten, is een tip die je gratis van ons krijgt. Het is nu het belangrijkste om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen. Wat is het precieze probleem? Werkt jouw warmtepomp niet meer naar behoren of heb je geen warm water meer? Het is mogelijk dat jouw warmtepomp gerepareerd moet worden. Misschien heeft jouw warmtepomp een storing die je zelf kunt oplossen of verhelpen! Hiervoor hebben we enkele zelf hulp tips op een rijtje voor jou gezet.

Service- en onderhoudsabonnementen

Checklist

  • Zit de stekker goed in het stopcontact? Controleer eventueel de aardlekschakelaar en de zekeringen in de meterkast.
  • Krijgt het buitendeel van je warmtepomp stroom? Controleer de werkschakelaar en eventueel de aardlekschakelaar en de zekeringen in de meterkast.
  • Brandt de storingslamp?
  • Kun je resetten met de resetknop?
  • Staat de kamerthermostaat hoog genoeg? Zet hem anders eens op de hoogste stand.
  • Is de waterdruk voldoende? Tussen 1,5 en 2 bar op de drukmeter is nodig.
  • Staan er voldoende radiatoren en/of groepen van de vloerverwarming open?
  • Hoor je borrelende geluiden in de installatie?
  • Heb je een druppelende kraan?

Minder dringende warmtepomp storingen digitaal melden

Je hebt de checklist doorlopen maar het lukt niet om de storing te verhelpen. Wat vervelend. Maar kan het oplossen van de storing wachten tot een werkdag? Dan hebben we het over een minder dringende storing. Meld dan jouw storing digitaal. Wij nemen eerstvolgende werkdag binnen kantoortijden contact met je op.

Storing melden

Kies zelf het moment wanneer je een storing meldt!

De kosten om een storing te verhelpen buiten onze kantoortijden zijn namelijk aanzienlijk hoger. Onze tip is dus: indien een storing kan wachten tot een werkdag, ben je voordeliger uit.

Warmtepomp spoed storing melden

Er is ‘spoed’ want je weet al dat je de storing zelf niet kunt verhelpen
Zit je thuis in de kou? Of heb jij geen warm water meer? Of doet de warmtepomp niks meer? Dan is er waarschijnlijk een technische storing in jouw warmtepomp en heb je ons nodig. Als klant van de ITN Groep kun je erop rekenen dat een van onze vakmensen binnen 24 uur bij je langskomt. Meld jouw spoed storing telefonisch en bel 0113 – 61 33 53. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Maar voor je belt, adviseren we je onze checklist te doorlopen.

LET OP! Voor spoed storingen geldt een hoger tarief!

Warmtepomp storing zelf oplossen

Bij een storing aan jouw warmtepomp, loop je eerst onze checklist door
Het is soms mogelijk om zo de storing zelf te verhelpen. Voer dus allereerst een aantal controles uit, zo weet jezelf wat er wel of niet meer werkt. Voor spoed storingen, zoals een stroomstoring in de warmtepomp, staan wij namelijk 24/7 voor je klaar. Let wel op, voor spoed storingen geldt een hoger tarief!

Te lage waterdruk oplossen en voorkomen

Het bijvullen en ontluchten van jouw warmtepomp is een onderhoud dat je namelijk zelf doet. Vaak zien we dat een te lage waterdruk en lucht in de leiding storingen in jouw warmtepomp zijn die je zelf had kunnen verhelpen. Bovenstaande handige checklist is een tool die je gebruikt om zelf storingen te voorkomen. Is de storing op deze manier niet op te lossen? Neem dan contact met ons op en meld de storing.

Noodstand van de warmtepomp inschakelen

In veel soorten warmtepompinstallaties is in of buiten het toestel een elektrisch element opgenomen. In geval van een storing in de compressor module wordt vaak een noodstand ingeschakeld waardoor het elektrische element tijdelijk de verwarming overneemt.  Op die manier kun jij rustig de komst van de storingsmonteur afwachten zonder in de kou te zitten. In de handleiding van jouw warmtepomp lees je of dit bij jou ook het geval is. De noodschakelaar wordt vaak aangeduid met een gevarendriehoek als symbool.

Sluit een ITN service- en onderhoudsabonnement af voor je warmtepomp!

Wist je dat je deze veel voorkomende warmtepomp storingen kunt voorkomen door het afsluiten van een service- en onderhoudsabonnement? We hebben er eentje waarbij we jaarlijks langskomen of laten weten dat onderhoud nodig is. Een van de twee zal jou vast wel aanspreken. Wij ontzorgen jou graag.

Service- en onderhoudsabonnementen
Onze merken
Nibe
Nathan
Nefit Bosch
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram