CV-ketel storing
U bent hier:
CV-ketel storing voorkomen, verhelpen of oplossen!

CV-ketel storing

CV-ketel storing voorkomen, verhelpen en oplossen!

Je voorkomt het liefst een CV-ketel storing. Maar volledig uitsluiten kan niet.
Een CV-ketel service-en onderhoudsabonnement van ITN afsluiten, is een tip die je gratis van ons krijgt. Het is nu het belangrijkste om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen. Wat is het precieze probleem? Werkt jouw CV-ketel niet meer naar behoren of heb je geen warm water meer? Het is mogelijk dat jouw CV-ketel gerepareerd moet worden. Misschien heeft jouw CV-ketel een storing die je zelf kunt oplossen of verhelpen! Hiervoor hebben we enkele zelf hulp tips op een rijtje voor jou gezet.

CV-ketel storing zelf oplossen

Je hebt een storing aan de ketel
Dan doorloop je het best eerst de checklist en volgende tips. Vaak is het mogelijk om de storing zelf te verhelpen. We geven je een aantal tips om een CV-ketel storing zelf op te lossen.

Checklist

 • Zit de stekker goed in het stopcontact? Controleer eventueel de aardlekschakelaar en de zekeringen in de meterkast.
 • Geeft CV een storingsmelding? Kijk in de CV-handleiding wat deze betekent.
 • Kun je resetten met de resetknop?
 • Staat de kamerthermostaat hoog genoeg? Zet hem anders eens op de hoogste stand.
 • Is de waterdruk voldoende? Tussen 1,5 en 2 bar op de drukmeter is nodig.
 • Staan er voldoende radiatoren en/of groepen van de vloerverwarming open?
 • Hoor je borrelende geluiden in de installatie?
 • Heb je een druppelende kraan?

Handleiding CV-ketel

Een belangrijke stap is het doornemen van de handleiding van jouw CV-ketel
Doorloop alle stappen en controleer wat voor cijfer(s) en/of letter(s) de CV-ketel aangeeft in het display. De betekenis hiervan vind je vaak terug in de handleiding.

CV-ketel resetten

Bij de meeste storingen helpt het om jouw CV-ketel te resetten
Dit doe je door de resetknop in te drukken. Zorg ervoor dat je voor het resetten eerst de storingscode in het display noteert. Nadat je op de reset knop gedrukt hebt, herstart de CV-ketel zich. Heeft jouw ketel hierna geen storing meer? Dan is er waarschijnlijk niets mis met jouw ketel. Wanneer jouw CV-ketel na het resetten toch meerdere keren per week een storing blijft geven, raden we je aan om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we jouw CV-ketel zo snel mogelijk repareren. En wil je in de toekomst storingen voorkomen? Sluit dan een service- en onderhoudsabonnement af.

Service-en onderhoudsabonnementen

Waterdruk CV-ketel controleren

Heb je al gecontroleerd of de waterdruk van jouw CV-ketel voldoende (ca. 1,5 – 2,0 bar) is?
Wanneer dit niet het geval is, moet het systeem bijgevuld en ontlucht worden. Meestal staat in de handleiding van jouw CV-ketel beschreven welke stappen je hiervoor moet doorlopen. Ook kun je hiervoor een afspraak maken met een van onze monteurs.

Let op: vul het systeem NOOIT bij als de CV-ketel net gedraaid heeft! Wacht met het bijvullen van jouw CV-ketel totdat de watertemperatuur is gedaald tot ongeveer 40°C.

Hoofdthermostaat controleren

Heb je de hoofdthermostaat in uw woonkamer al gecontroleerd?
Wanneer je een thermostaat hebt die op batterijen werkt, kan het zijn dat de batterijen leeg zijn. Als dit het geval is, vervang deze dan door batterijen van hetzelfde type. Kies voor goede alkaline batterijen met een lange levensduur, bijvoorbeeld van Duracell. Gebruik geen oplaadbare batterijen. Ook kan het zijn dat de thermostaat te laag staat ingesteld. Stel deze dan in op de kamertemperatuur. De ideale kamertemperatuur voor overdag is volgens Milieu Centraal 19°C. Voor ’s nachts, of wanneer je niet thuis bent, is dat 15°C.

Storing nog niet opgelost?

Is de storing aan jouw CV-ketel nog niet opgelost? Controleer dan de volgende punten:

 • Heb je een lekkende warmwaterkraan? Zo ja, dan moet deze warmwaterkraan gerepareerd worden. Hierdoor kan de waterdruk bij andere kranen minder zijn. Dit zorgt ervoor dat het water minder warm wordt.
 • Staat de hoofdgaskraan en/of toestelkraan voldoende open? Zo niet, draai deze dan open en reset de cv ketel. Naar rechts draai je de CV-ketel dicht, naar links draai je de ketel open.
 • Zit de stekker van de CV-ketel goed in het stopcontact?
 • Zijn de zekeringen of stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast nog intact? Met andere woorden: is er geen stroomstoring (geweest)? Zo niet, herstel dit dan en reset vervolgens jouw CV-ketel.
 • Brandt de waakvlam? Moderne CV-ketels hebben geen waakvlam. Je kunt in dat geval deze stap overslaan.
 • Hoor je een borrelend geluid in de CV-ketel of radiator(en)? Vul de ketel indien nodig bij en ontlucht deze goed.
 • Zijn de thermostaatkranen van de radiatoren opengedraaid?
 • Is het extreem koud (geweest)? Dan kan het zijn dat de leidingen bevroren zijn (geweest). Vermoed je dat dit de oorzaak is van de storing aan jouw CV-ketel? Neem dan direct contact met ons op.

Minder dringende CV-ketel storingen digitaal melden

Je hebt de checklist doorlopen maar het lukt niet om de storing te verhelpen. Wat vervelend. Maar kan het oplossen van de storing wachten tot een werkdag? Dan hebben we het over een minder dringende storing. Meld dan jouw storing digitaal. Wij nemen eerstvolgende werkdag binnen kantoortijden contact met je op.

Kies zelf het moment wanneer je een storing meldt!

De kosten om een storing te verhelpen buiten onze kantoortijden zijn namelijk aanzienlijk hoger. Onze tip is dus: indien een storing kan wachten tot een werkdag, ben je voordeliger uit.

CV-ketel spoed storing melden

Er is ‘spoed’ want je weet al dat je de storing zelf niet kunt verhelpen
Zit je thuis in de kou? Of heb jij geen warm water meer? Of doet de CV-ketel niks meer? Dan is er waarschijnlijk een technische storing in jouw ketel en heb je ons nodig. Als klant van de ITN Groep kun je erop rekenen dat een van onze vakmensen binnen 24 uur bij je langskomt. Meld jouw spoed storing telefonisch en bel 0113 – 61 33 53. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Maar voor je belt, adviseren we je onze checklist te doorlopen.

LET OP! Voor spoed storingen geldt een hoger tarief!

Sluit een ITN service- en onderhoudsabonnement af voor je cv ketel!

Wist je dat je deze veel voorkomende CV-ketel storingen kunt voorkomen door het afsluiten van een service- en onderhoudsabonnement? We hebben diverse varianten, eentje zal jou vast wel aanspreken. Wij ontzorgen jou graag.

Service-en onderhoudsabonnementen
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram