Warmtepompen voor bedrijven
U bent hier:
ITN Groep adviseert en installeert warmtepompen voor bedrijven en organisaties

Warmtepomp installateur voor bedrijven

ITN Groep, voor advies en installatie van warmtepompen voor bedrijven

Denken jullie als bedrijf na over het kopen en (laten) installeren van een warmtepomp? En zoeken jullie een professionele warmtepomp installateur die kennis van zaken heeft? Dan is dit hét moment om bewust en duurzaam met het energieverbruik op de zaak om te gaan maar ook te kiezen voor een erkende warmtepomp installateur in de buurt. Bij ITN Groep ben je in Zeeland aan het juiste adres om jouw warmtepomp te kopen en te laten installeren. Wij bieden diverse soorten warmtepompen en verzorgen de gehele installatie. Voordat je tot aanschaf overgaat, is het verstandig om de mogelijkheden en diverse warmtepomp-modellen te onderzoeken. Dat kan hier en heb je vragen? Dan adviseren onze experts je graag.

Neem contact op

Welke warmtepomp kopen en laten installeren voor welk bedrijf?

Welk type warmtepomp je gaat kiezen, is afhankelijk van de situatie op de zaak
Iedere warmtepomp heeft zijn prijs, dus ook je budget bepaalt welke keuzes je maakt. Ook de werking van warmtepompen verschilt. De warmtepomp moet kunnen functioneren met het verwarmingssysteem binnen jouw bedrijf. Onze adviseurs kunnen je adviseren om de kosten van de warmtepomp te verlagen en de terugverdientijd te verkorten. Deze subsidie ​​heet Sustainable Energy Investment Grant (ISDE).

Hieronder tref je een overzicht van diverse modellen met bijbehorende informatie:

Lucht-Water Warmtepomp

De hoogste subsidieklasse lucht/water warmtepompen
Alle ‘lucht/water-warmtepompen’ beschikken over een A++-label en komen in aanmerking voor de hoogste subsidieklasse van de ISDE. De nieuwe generatie lucht/water-warmtepompen biedt voor ieder project een passende oplossing. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning, bedrijfspand, renovatieproject of een woningcomplex.

Hybride warmtepomp

Verduurzamen van de verwarming
Wil jij graag de verwarming verduurzamen? Dan is het (laten) installeren van een hybride warmtepomp vaak een goede optie. In een hybride-systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om je bedrijf van warmte en warm water te voorzien. Dit bespaart veel gas: je hebt nog maar een derde nodig van je huidige verbruik. Een warmtepomp gebruikt een duurzame bron, zoals de buitenlucht, om je pand te verwarmen. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp 5 kW aan warmte. Omdat de cv-ketel alleen bijspringt als het heel koud is of als je warm water gebruikt, bespaar je al snel 60% op de gasrekening. In combinatie met groene stroom is jouw warmtepomp CO2-neutraal. 

Ventilatie warmtepomp

Kant en klare oplossing
In ons assortiment hebben we een compleet uitgeruste modulerende ventilatie lucht/water-combi warmtepomp die bij uitstek geschikt is voor toepassing in een all-electric pand of bedrijfsruimte. Deze warmtepomp biedt een kant-en-klare oplossing voor het leveren van ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater en wint hiervoor heel efficiënt warmte terug uit ventilatielucht. Met hulp van de luchttoevoer-module is het bovendien mogelijk om – net als bij een WTW-systeem – toevoerlucht voor te verwarmen. 

Bodem combi warmtepomp

De brine/water-bodem-combi warmtepomp is bijzonder geschikt voor nieuwbouw
Ook heeft deze warmtepomp niet meer ruimte nodig dan een vrieskast. In de compacte toestellen bevindt zich alles wat nodig is voor verwarmen, koelen en het bereiden van warmtapwater. Een buffervat voor warm tapwater zorgt op ieder moment van de dag voor voldoende warm water. Het toestel kan flexibel worden opgesteld, aangezien alle aansluitingen zich bovenop het toestel bevinden en alle instellingen aan de voorkant van het toestel worden doorgevoerd. De combi warmtepomp wordt daar toegepast waar een all-in-one oplossing vereist is, of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat.

VRV/VRF Utiliteit systemen

Warmtepompysteem met hoog rendement
Het VRV/VRF utiliteit systeem is een compleet warmtepompsysteem. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor middelgrote tot grote toepassingen. Hoge prestaties en een optimale efficiëntie gaan samen met een zeer hoog comfort. Plus de mogelijkheid tot zeer specifieke, individuele regelbaarheid.

Zeer hoog rendement, betrouwbaar en comfortabel

De modulaire ontwerp benadering zorgt voor een optimale afstemming tussen alle componenten. Naast installatiegemak garandeert het zeer hoge rendementen, betrouwbaarheid en comfort. De lijn bestaat onder andere uit:

 • Luchtgevoerde warmtepompen
 • Watergevoerde warmtepompen
 • Geavanceerde BC Controllers
 • Een breed scala aan binnen-units en luchtgordijnen
 • Koppelingen voor luchtbehandelingskasten
 • Boosterunits voor warmtapwaterbereiding
 • Heat Exchangers voor vloerkoeling en -verwarming
 • Een uitgebreide reeks lokale, centrale en webbased regelingen, klimaatbeheersystemen en opties voor monitoring
chevron-left
chevron-right

Waar moet ik op letten voor ik een warmtepomp laat installeren?

Een warmtepomp bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder twee warmtewisselaars, een elektrische pomp, een compressor en een leidingsysteem gevuld met een speciale vloeistof. Uiteindelijk is het de compressor die zorgt voor de opwarming. Omdat de compressor het gas comprimeert, stijgt de temperatuur in de compressor.De warmtepomp moet goed compatibel zijn met het verwarmingssysteem binnen jouw bedrijf. Daarnaast moet het systeem worden afgestemd op andere installaties in het pand zoals ventilatiesystemen, zonneboilers en de aanwezige cv-ketel als het een hybride warmtepomp betreft.

Onze warmtepomp-installateurs zijn experts die je zoekt

Ook dragen zij zorg voor een goede afstemming tussen:

 • De warmtebron en warmtepomp. De warmtebron moet de warmte kunnen onttrekken die de warmtepomp nodig heeft. Een goede afstemming draagt bij aan een hoog rendement;
 • Warmtepompen leveren warm water voor verwarming. Toevoersystemen in huis, zoals vloerverwarming en radiatoren. Deze moeten geschikt zijn voor de lage temperaturen van de warmtepomp. Als jouw warmtepomp ook warm tapwater produceert, heb je een warmwaterboiler nodig; 
 • De balans tussen de warmtebehoefte van jouw bedrijfspand(en) en jouw warmtepomp. Jouw bedrijfspand hoort goed geïsoleerd te zijn. Anders zal de warmtepomp moeilijk aan de warmtebehoefte kunnen voldoen. En tenslotte: vergeet niet je pand te ventileren.

Onderhoud van je warmtepomp gewenst?

Vind je 24-uurs service en periodiek onderhoud belangrijk, zonder daarvoor te veel voor te betalen? Bij ons zit je niet vast aan hoge maandbedragen of een duur onderhoudscontract, maar je kunt wel voor diverse onderhoudsabonnementen kiezen.

Wij werken dus met en ook zonder service- en onderhoudsabonnementen. Daarnaast hanteren wij standaard een marktconform uurtarief, waardoor onderhoud en service niet duurder uitvallen dan bij een contractvorm. Je betaalt alleen voor de bestede uren van een monteur en de gebruikte onderdelen. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor een service waar je geen gebruik van maakt. Zo houden we alle klanten tevreden.

Meer informatie over onze abonnementen
Onze merken
Nibe
Nathan
Nefit Bosch
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram