Expertises

Duurzaam wonen en werken

Steeds meer mensen stappen over op zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp. Naast de ontwikkelingen in de nieuwbouw, wordt het ook in de bestaande bouw steeds aantrekkelijker om je huis duurzaam te maken. Dit heeft niet alleen te maken met de positieve effecten op het milieu, maar het verduurzamen van je woning merk je ook goed in je portemonnee!

Investering op langere termijn terugverdienen

Het verduurzamen van uw huis door bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp te laten plaatsen is in eerste instantie een flinke investering. Het verduurzamen is niet direct noodzakelijk en daarom stimuleert de overheid met subsidies de overstap naar duurzamere energie- en watervoorzieningen. Daarnaast zien wij dat deze investeringen al binnen enkele jaren worden terugverdiend. De energierekening gaat namelijk maandelijks fors omlaag. Het is zelfs mogelijk om geheel zelfvoorzienend te zijn, zodat de gasleiding afgesloten kan worden. Dat is een fijne meevaller nu de prijzen van elektra en gas stijgen.

Wilt u meer weten over de investering in duurzaam wonen en werken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Energieneutraal wonen

Wilt u zelf uw energie duurzaam opwekken en volledig onafhankelijk zijn van energiemaatschappijen? Maak uw woning dan energieneutraal. Dit betekent dat u evenveel energie opwekt als dat u verbruikt. Omdat ieder gezin een andere energiebehoefte heeft, geven wij u graag persoonlijk advies hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om energieneutraal te kunnen wonen. Daarnaast geven we advies over welke soorten zonnepanelen het beste bij uw woning passen en welke voor u het meeste rendement opleveren.

Meer informatie over zonnepanelen

Van het gas af

De meeste huizen in Nederland hebben een cv-ketel die water verwarmt door middel van het stoken van gas. Door middel van een warmtepomp of zonneboiler, kun je door aardwarmte of zonkracht je water verwarmen. Hierdoor hoef je gedeeltelijk of helemaal niet meer afhankelijk te zijn van gas.

Lees meer over warmtepompen en zonneboilers.

Wilt u weten of uw woning geschikt is om helemaal van het gas af te gaan? Wij adviseren u graag in de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Daarnaast zorgen onze ervaren monteurs dat alle aanpassingen aan uw woning nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact opnemen met ITN

Gerelateerde Projecten