ITN-Berichten

U bent hier:

'Terneuzen van de toekomst' voorbereiden met Scalda en het bedrijfsleven

'Terneuzen van de toekomst' voorbereiden met Scalda en het bedrijfsleven

Deze ochtend ontvingen wij op ons kantoor te Nieuwdorp 12 studenten van de IT Scalda opleidingen die in de CO3 Campus in Terneuzen worden aangeboden. Deze Scalda locatie is begin van dit jaar gestart met het project 'Terneuzen van de Toekomst editie 2024'. Voorgaande jaren waren wij vanuit ITN Groep via een BOL opleiding namelijk ook al betrokken bij dit project. Op deze manier maken we 'werken en leren in de techniek' uitdagender en interessanter voor studenten. We laten studenten in de praktijk kennismaken met moderne elektrotechnische expertises die we ook in de praktijk monteren en toepassen.

Terneuzen klaarmaken met technieken voor de toekomst

De gemeente Terneuzen heeft de ambitie uitgesproken om een grote innovatieslag te maken in de domeinen industrie, bedrijfsautomatisering, woningbouw en openbaar vervoer. Om hier een antwoord op te geven heeft de gemeente nood aan expertise en specialisten, die deze innovatie tot uitvoering gaan brengen. Het is aan onze jeugd en het bedrijfsleven om Terneuzen klaar te maken voor de toekomst. Diverse bedrijven dragen hun steentje bij om dit te realiseren, waaronder ITN Groep met elektrotechniek, werktuigbouwkunde en toekomstgerichte technieken.

chevron-left
chevron-right

Campagne Terneuzen van de Toekomst

De gemeente Terneuzen, Scalda en de bedrijven zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest met het opzetten en door ontwikkelen van Terneuzen van de Toekomst. We hebben als team besloten dat Terneuzen van de toekomst een vast onderdeel wordt van ons onderwijs, waarin onze ICT en mediaopleidingen gaan acteren. Hiervoor en over willen we dan ook verschillende media-uitingen en communicatie items gaan ontwikkelen. Hiermee kunnen we aan iedereen laten zien dat we dit geweldige project doen en wat dit inhoudt.

ITN Groep en de bijdrage voor woningbouw

Vanuit Scalda is projectcoach Steef en vanuit ITN Groep de experts Arend en Davey degenen die het project in goede banen leiden op gebied van woningbouw met de expertises elektrotechniek en domotica met behulp van KNX software. Er zijn op de Scalda locatie Terneuzen kartonnen huisjes gemonteerd die aan voorafbepaalde eisen moesten voldoen. Ook werd aan de KNX domotica software eisen gesteld. De opdracht houdt in een plug & play en domotica huis te ontwikkelen. Er is in samenspraak met ITN Groep onderscheid gemaakt in de twee huisjes van karton die de studenten gaan inrichten. Het plug en play huisje maakt gebruik van verschillende sensoren en technieken van verschillende leveranciers. Het idee is dat studenten door gebruikt te maken van Home assistent dit huisje bedienbaar maken in een app. Naast het plug en play huisje is er ook een domotica huis wat de studenten slim gaan maken door gebruik te maken van KNX software. Wanneer de tijd het toelaat, kan doormiddel van de IP-interface deze ook gebruikt worden in home Assistent.

Voor meer en uitgebreidere informatie over dit project, neem je het best contact op met ITN Groep via het algemene nummer. 

ITN-
Nieuws

Update nieuwbouw kerk te Nieuwdorp

Onlangs liepen we vanaf kantoor naar de bouwplaats van de nieuwbouw van de kerk te Nieuwdorp. De zon scheen, en de blauwe lucht maakten het mogelijk om mooie heldere foto's te maken. Zo kunnen we...

Lees verder
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram