ITN-Berichten

U bent hier:

Storing CV-ketel zelf oplossen

Heb je een storing aan de CV-ketel? Dan kun je eerst de checklist en tips doorlopen. Vaak is het ook mogelijk om de storing zelf te verhelpen. We geven je een aantal tips om een cv-ketel storing zelf op te lossen. Lukt het niet de storing op te lossen? Dan kun je alsnog contact opnemen met onze servicedienst.

Handleiding CV-ketel

De eerste stap is het doornemen van de handleiding van je CV-ketel. Doorloop alle stappen en controleer wat voor cijfer(s) en/of letter(s) de CV-ketel aangeeft in het display. De betekenis hiervan vindt je vaak terug in de handleiding.

CV-ketel resetten

Bij de meeste storingen helpt het om je CV-ketel te resetten. Dit doe je door de resetknop in te drukken. Zorg ervoor dat je voor het resetten eerst de storingscode in het display noteert. Nadat je op de resetknop hebt gedrukt, herstart de CV-ketel zich. Heeft je cv-ketel hierna geen storing meer? Dan is er waarschijnlijk niets mis met je CV-ketel. Wanneer je CV-ketel na het resetten toch meerdere keren per week een storing blijft geven, raden we je aan om contact met ons op te nemen. Via ons storingsformulier kun je hier een melding van maken. Wacht hier niet te lang mee en waarschuw ons tijdig. Zo kunnen we je CV-ketel zo snel mogelijk repareren. En wil je in de toekomst storingen voorkomen? Sluit dan een service abonnement af.

Service abonnementen bekijken

Waterdruk CV-ketel controleren

Heb je al gecontroleerd of de waterdruk van je cv-ketel voldoende (ca. 1,5 – 2,0 bar) is? Wanneer dit niet het geval is, moet het systeem bijgevuld en ontlucht worden. Meestal staat in de handleiding van je CV-ketel beschreven welke stappen je hiervoor moet doorlopen. Ook kun je hiervoor een afspraak maken met een van onze monteurs.

Let op: vul het systeem NOOIT bij als de cv-ketel net gedraaid heeft! Wacht met het bijvullen van je CV-ketel totdat de watertemperatuur is gedaald tot ongeveer 40°C.

Hoofdthermostaat controleren

Heb je de hoofdthermostaat in je woonkamer al gecontroleerd? Wanneer je een thermostaat hebt die op batterijen werkt, kan het zijn dat de batterijen leeg zijn. Als dit het geval is, vervang deze dan door batterijen van hetzelfde type. Kies voor goede alkaline batterijen met een lange levensduur, bijvoorbeeld van Duracell. Gebruik geen oplaadbare batterijen. Ook kan het zijn dat de thermostaat te laag staat ingesteld. Stel deze dan in op de kamertemperatuur. De ideale kamertemperatuur voor overdag is volgens Milieu Centraal 19°C. Voor ’s nachts, of wanneer je niet thuis bent, is dat 15°C.

Storing nog niet opgelost?

Is de storing aan uw CV-ketel nog niet opgelost? Controleer dan de volgende punten:

  • Heb je een lekkende warmwaterkraan? Zo ja, dan moet deze warmwaterkraan gerepareerd worden. Hierdoor kan de waterdruk bij andere kranen namelijk minder zijn. Dit zorgt ervoor dat het water minder warm wordt.
  • Staat de hoofdgaskraan en/of toestelkraan voldoende open? Zo niet, draai deze dan open en reset de CV-ketel. Naar rechts draai je de CV-ketel dicht, naar links draai je de CV-ketel open.
  • Zit de stekker van de CV-ketel goed in het stopcontact?
  • Zijn de zekeringen of stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast nog intact? Met andere woorden: is er geen stroomstoring (geweest)? Zo niet, herstel dit dan en reset vervolgens de CV-ketel.
  • Brandt de waakvlam? Moderne CV-ketels hebben geen waakvlam. Je kunt in dat geval deze stap overslaan.
  • Hoor je een borrelend geluid in de CV-ketel of radiator(en)? Vul de CV-ketel indien nodig bij en ontlucht deze goed.
  • Zijn de thermostaatknoppen van de radiatoren opengedraaid?
  • Is het extreem koud (geweest)? Dan kan het zijn dat de leidingen bevroren zijn (geweest). Vermoedt je dat dit de oorzaak is van de storing aan uw CV-ketel? Neem dan direct contact met ons op.
Contact opnemen
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram