ITN-Berichten

U bent hier:

Gebouwautomatisering voor bedrijfspanden en woningen

Domotica, ook bekend als huis- en gebouwautomatisering, staat namelijk voor het automatiseren van verschillende elektronische systemen en apparaten in gebouwen zoals bedrijfspanden en huizen. Het omvat het gebruik van technologieën, zoals sensoren, bedieningspanelen, software en netwerken, om de functionaliteit en het beheer van apparaten en systemen te verbeteren. Domotica stelt mensen in staat om verschillende aspecten van hun pand of huis, zoals verlichting, verwarming, zonnepanelen, warmtepompen, wifi, beveiligingssystemen en apparaten, op afstand te bedienen en te automatiseren. Door middel van domotica kunnen panden en huizen comfortabeler, energiezuiniger, veiliger en gebruiksvriendelijker worden gemaakt.

Service monteur E, Domotica & IT specialist

De toegevoegde waarde van een brede elektrotechnische en IT kennis bij gebouwautomatisering!

Davey Huisson werkt sinds 2007 bij ITN Groep en kwam via zijn VMBO opleiding elektrotechniek bij ons bedrijf binnen. We spraken hem over de afgelopen jaren, de groei van het bedrijf en de ontwikkelingen die hij zelf doorliep. Maar ook over het werk dat hij vandaag de dag doet en de ontwikkelingen die er zijn op gebied van IT en domotica. Hij begrijpt de taal van de elektromonteur en de IT-er. En dat maakt het werk voor hem een stuk inzichtelijker en beter uit te voeren voor onze klanten. Het voordeel voor onze klanten is dat Davey grondige kennis heeft van elektrotechnische installaties maar ook van domotica en IT. Hij weet zelf hoe alles elektronisch werkt en kan hierdoor de aansturing van elektroapparatuur efficiënter automatiseren door middel van domotica. Bij domotica wordt onderscheid gemaakt in smart home of huisautomatisering en domotica of gebouwautomatisering. Hij kan elektra schema’s lezen, elektra aansluitingen maken en heeft kennis van alle aansluitingen die in een meterkast voorkomen.

Gebouwautomatisering in bedrijfspanden en huizen

Domotica staat namelijk voor het automatiseren van verschillende elektronische systemen en apparaten in gebouwen zoals bedrijfspanden en huizen. Het omvat het gebruik van technologieën, zoals sensoren, bedieningspanelen, software en netwerken, om de functionaliteit en het beheer van apparaten en systemen te verbeteren. Domotica stelt mensen in staat om verschillende aspecten van hun pand of huis, zoals verlichting, verwarming, zonnepanelen, warmtepompen, wifi, beveiligingssystemen en apparaten, op afstand te bedienen en te automatiseren. Door middel van domotica kunnen panden en huizen comfortabeler, energiezuiniger, veiliger en gebruiksvriendelijker worden gemaakt.

Davey’s werkweek in een notendop

Een werkweek voor Davey ziet er veelzijdig uit; hij werkt nauw samen met collega Martijn, hij programmeert software op maat voor diverse opdrachten, biedt service op afstand en op locatie en is ook verantwoordelijk voor het interne ITN systeembeheer. Kortom, hij heeft altijd een goed gevulde werkweek. Davey is ook de aangewezen persoon bij ons bedrijf als je advies nodig hebt voor het optimaal laten werken van het Wifi netwerk, hij kan wijzigingen in de domotica voor klanten op afstand updaten en ook meekijken wanneer klanten advies nodig hebben bij het gebruiken van hun gebouwautomatisering. Wanneer het nodig is, gaat hij op locatie om de gepaste service aan de klant te bieden. Deze week is hij samen met Martijn op pad gegaan om verouderde gebouwautomatisering te verwijderen en nieuwe te installeren bij een bestaande bouw. Alles wat elektrotechnisch gestuurd is en compatibel, kan automatisch aangestuurd worden. Dan programmeert Davey het in en laat het vanzelf werken wanneer nodig. Indien nodig creëert hij één ‘gemaksknop’ die ervoor zorgt dat je met 1 klik alles aan- of weer uitzet. Zo kom je nooit meer in een donker pand of huis binnen, maar is het licht alvast aangegaan omdat het zo staat ingesteld of jij dit deed via je mobiele telefoon.

Bekijk onze expertises, waarvan Domotica er een is.

chevron-left
chevron-right

Gebouwautomatisering kiezen en laten installeren

Wanneer de klant de opdracht geeft domotica te installeren of vernieuwen, volgen we een procedure om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn. Ten eerste inventariseert Davey wat de bestaande situatie is. Dit doet hij op de locatie waar de opdracht uiteindelijk uitgevoerd gaat worden. Ten tweede brengt hij een passend advies uit bij de situatie. Op dat moment kan de klant een keuze maken, om op het advies in te gaan of dit te weigeren. Wanneer het advies van Davey wordt geaccepteerd, volgt er een offerte proces dat wordt uitgevoerd door de ITN calculatie afdeling. Wanneer uiteindelijk de offerte wordt omgezet in een opdracht, gaat Davey voor de klant aan de slag zodat de monteurs-E de domotica ter plekke kunnen installeren.

Fibaro, Loxone en KNX 

In ons assortiment hebben we diverse lijnen en merken op gebied van domotica. Namelijk een voor de klant makkelijk te bedienen lijn van het merk Fibaro. De klant doet zelf via de app of de website van Fibaro aanpassingen waar nodig. Dit geldt ook voor de domotica van Loxone, die meer mogelijkheden biedt dan de eerstgenoemde. Onze klanten ervaren het gebruiksgemak via de app van Loxone en indien nodig kunnen ze een beroep doen op onze service afdeling. Als laatste de huis- en gebouwautomatisering van het merk KNX, deze wordt zowel bij woningen als bij grote gebouwen zoals hotels en bedrijfspanden ingezet. Vaak worden er zwaardere of veel elektronische apparatuur aangesloten. Zoals bij Hotel de Schelde waar er bij diverse appartementen privé sauna’s op aangesloten moesten worden, en bij MSP Onions de VRV installatie voor het hele pand. Via KNX maakt Davey een bediening op maat, compleet passend bij de behoeften van de locatie waar het geïnstalleerd wordt.

De toekomst van domotica en Davey bij ITN Groep

Zoals we al eerder deelden, kwam Davey ooit als VMBO leerling elektrotechniek in 2007 bij ons bedrijf werken. Hij volgde toen de opleiding op niveau 2, vervolgens de opleiding tot 1e monteur en tenslotte als technisch middenkader engineer. Door zijn interesse, in combinatie met zijn inzet, ontwikkelde hij zich tot servicemonteur-E en vervolgens Domotica & IT specialist binnen ons bedrijf. Hij bouwt zijn team verder uit, collega’s die voor hem aan de slag gaan en als back-up dienen wanneer iemand geniet van een welverdiende vrije dag of vakantie. Gebouwautomatisering is namelijk volledig geïntegreerd in de elektrotechniek en ons bedrijf, de IT-ontwikkelingen staan nooit stil. ITN Groep staat bekend als totaalinstallateur en een bedrijf dat toekomstgericht werkt. We zijn ‘energiek in techniek’ en klaar voor de toekomst. 

Davey is naast zijn werk als leidinggevende nauw betrokken bij Scouting Heinkenszand. Hij is lid sinds zijn vijfde en doet het nog steeds met veel plezier. Hij heeft een gezin, wat hij samen met zijn vrouw en kinderen vormt. Davey woont op fietsafstand van het kantoor van ITN in Nieuwdorp. Hij kijkt uit naar de verdere ontwikkelingen van ITN als bedrijf en zijn rol binnen het fijne team en de ITN familie. 

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram