Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk bij het plaatsen van een inloopdouche in één dag? Hieronder schetsen wij u onze werkwijze.

Voorbereidend gesprek

De eerste stap naar een nieuwe inloopdouche is het maken van een afspraak met een van onze medewerkers. Onze specialist komt bij u thuis langs. Hij neemt de huidige situatie op en bespreekt samen met u uw wensen en de mogelijkheden. Daarbij hebben we niet alleen oog voor het eindresultaat, maar belichten we ook uitgebreid de technische kant. Wilt u hoge of lage achterwanden? En in welke kleur? Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden, bepalen we de maat van de douchevloer en maken we keuzes over de hoogte en de kleur van de wandbekleding. Kies vooral de stijl die bij u past! Ook bespreken we de diverse opties voor glaswanden, deuren, douchekranen, accessoires en eventuele hulpmiddelen. Denkt u hierbij aan een inklapbaar douchezitje of een comfortabele douchestoel, steunbeugels aan de wand, maar ook antislip op de vloer. Zijn de keuzes gemaakt? Dan bestellen wij de materialen en plannen we een datum voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Zorgvuldige uitvoering

We starten met het verwijderen van de bestaande badkuip of douchecabine. Daarna controleren onze monteurs de bestaande wateraansluitingen en afvoeren en passen deze zo nodig aan. Hierdoor kunnen wij uw bad of douche in één dag vervangen door een mooie en praktische inloopdouche. Vervolgens plaatsen we de wanden op het bestaande tegelwerk. Hierdoor is hak- en breekwerk niet nodig. Heeft u een raam of schuin plafond in uw badkamer? Geen punt. Wij passen het bekleden van de wanden hierop aan en maken de inloopdouche volledig op maat. Zo krijgt uw badkamer een heel andere uitstraling!

Vakkundige afronding

Na het plaatsen van de inloopdouche en het installeren van uw sanitaire voorzieningen, kitten wij het geheel netjes af. Ons advies is om de douche de eerste 24 uur nog niet te gebruiken en pas na 48 uur schoon te maken.

Vakwerk op maat

Wilt u uw badkamer verder levensloopbestendig maken? Overweeg dan eens een verhoogd toilet of een andere wastafel. Als installatiebedrijf kunnen wij ook voorzien in een radiator, voor het verwarmen van de badkamer. Ook dat is vakwerk op maat!

 

Contact opnemen met ITN