Expertises

Airco’s

Een airco voor uw woning of op kantoor; betekent wellicht ook gas en elektriciteit besparen wanneer u koelt en verwarmt! Bij ITN hebben we grondig opgeleide en ervaren monteurs installatie- en koeltechniek. Allen zijn ze in het bezit van diploma’s en certificaten om het werken met en aan airco’s uit te mogen voeren.

Airco kopen en laten installeren in Zeeland door de ITN Groep

Uw woning of werkruimte verwarmen en koelen met airco’s

Een airco is multifunctioneel om het huis of de werkplek te koelen en te verwarmen, want wat veel mensen niet weten is dat alle airco’s ook als verwarming kunnen functioneren. Dit maakt investeren in airco’s gewoonweg erg interessant en duurzaam. Airco kopen en laten installeren binnen Zeeland door ITN Groep? Dan zit je altijd goed! 

Door te kiezen voor airco’s bespaart u ook nog direct op de energiekosten. Gaskosten gaan in eerste instantie sterk naar beneden, omdat een airco geen gas nodig heeft om te functioneren maar elektriciteit. Wanneer u ook nog voldoende zonnepanelen hebt die energie opwekken en aangesloten zijn op de airco’s, bespaart u wellicht ook elektriciteitskosten. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat u geen energiekosten maakt om uw ruimtes te koelen en te verwarmen. Een ITN airco adviseur bekijkt de situatie in uw huis of ruimte en beoordeelt of er genoeg zonnepanelen aanwezig zijn, of dat er enkele bij moeten om de airco’s energieneutraal te laten draaien. 

Airco’s laten plaatsen in de herfst en winter 

Airco’s laten plaatsen in de herfst of winter scheelt u namelijk een lange wachttijd in het voorjaar en de zomer. ITN Groep heeft airco’s uit voorraad leverbaar die ook snel bij u ter plekke gemonteerd kunnen worden. We hebben standaard witte modellen maar ook uitvoeringen in diverse kleuren en zelfs diverse design airco units die passen bij uw interieur, stijl en smaak.

Energiezuinig uw airco gebruiken

Daarnaast is een airco unit zo in te stellen dat hij zuinig energie verbruikt. Op de unit zit namelijk een functie ‘eco-modus’ Dit betekent dat de airco een constante ingestelde temperatuur aanhoudt. Wanneer u aanwezig bent draait deze intenser om de temperatuur in de ruimte te behouden. Wanneer u de ruimte verlaat schakelt, door de bewegingssensor in de airco, de unit vanzelf naar ‘eco modus’ en zal deze op een lager energieverbruik ervoor zorgen dat de temperatuur in de ruimte behouden blijft. Vervolgens is het ook mogelijk om via een smartphone en wifi of een mobiele verbinding uw airco unit op afstand aan te sturen of aan- of uit te schakelen. 

Alleen maar comfort en voordelen wat betreft airco’s. Het enige wat we als nadelig kunnen benoemen, is dat er een buitenunit voor de airco nodig is. Hiervoor wordt er leidingwerk van buiten naar binnen aangelegd en vice versa. 

Airco’s aanschaffen voor uw woning of kantoor! Hoe pakt u dit aan?

We adviseren u te bellen met het kantoor van ITN Groep. We maken dan voor u een afspraak met een ITN airco adviseur. Deze komt op afspraak bij u langs om de situatie te bekijken, te beoordelen en te bespreken. Hij kan namelijk als beste beoordelen waar de buiten- en binnen units van de airco’s moeten komen te staan of hangen. Na het geven van een opdracht aan ITN Groep komt vervolgens een koeltechnisch- en installatie monteur langs om alles te monteren. Indien nodig wordt er een elektricien via ITN Groep ingeschakeld wanneer er in de meterkasten extra groepen moeten komen om de installatie zorgeloos te laten werken bij koud en warm weer. Tenslotte wordt geadviseerd om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een ITN medewerker. 

Airco jaarlijks onderhouden

Airco onderhoud is belangrijk om constant schone, gefilterde en gekoelde of verwarmde lucht in de ruimte te laten blazen. Via ITN groep maakt u gebruik van een airco onderhoudscontract. Een monteur komt bij u langs en maakt de airco’s waar nodig schoon, het filter wordt gereinigd en er wordt gemeten of alles nog naar behoren werkt. Via de binnen unit wordt namelijk de verse gefilterde lucht de ruimte ingeblazen. 

Toekomstgerichte installaties via een totaalinstallateur

ITN Groep zorgt voor een veilige, comfortabele en betrouwbare woon- en werkomgeving. Onze toekomstgerichte installaties maken uw woning of bedrijfsgebouw energiezuiniger, bijvoorbeeld door ledverlichting toe te passen of door zonnepanelen en een warmtepomp te plaatsen. Met onze slimme domotica systemen heeft u geen aparte afstandsbedieningen of schakelaars meer nodig om uw verlichting, gashaard of verwarming te bedienen. Zelfs uw zonwering, gordijnen en airco bedient u makkelijk via domotica. Wilt u meer weten over hoe we aan de slag gaan voor u? ITN Groep is een modern en veelzijdig installatiebedrijf met veel kennis en ervaring. Onze vakspecialisten ontzorgen u volledig en helpen u graag om uw project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Vragen of meer informatie? Neem gerust contact met ons op.