ITN-Berichten

U bent hier:

Uw verwarming verduurzamen met een hybride warmtepomp

Uw verwarming verduurzamen met een hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp een stap dichterbij energieneutraal

Wil je graag thuis of op kantoor duurzaam verwarmen? Dan is het installeren van een hybride warmtepomp vaak een goede optie. In een hybride systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om het huis van warmte en warm water te voorzien. Dit bespaart veel gas: je hebt nog maar een derde nodig van wat je nu verbruikt. Een warmtepomp gebruikt een duurzame bron, zoals de buitenlucht, om de woning te verwarmen. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp 5 kW aan warmte. Omdat de cv-ketel alleen bijspringt als het heel koud is of als je warm water gebruikt, bespaar je al snel 70% op de gasrekening. In combinatie met groene stroom is jouw warmtepomp CO2-neutraal. Wij bespreken graag van te voren wat je moet weten voordat je een hybride warmtepomp aanschaft. Bekijk de uitgebreide warmtepomp informatie via onze website.

Diverse warmtepomp modellen voor woningen en bedrijfspanden

Hybride warmtepompen halen warmte meestal uit de buitenlucht. Een volledige warmtepomp kan ook andere bronnen gebruiken. Warmtepompen bestaan er in diverse en ook all-electric modellen. De modellen kunnen worden uitgevoerd als monovalent of hybride warmtepomp. ITN Groep is de warmtepomp installateur voor particulieren, woningbouwverenigingen en bedrijfspanden in en rondom de provincie Zeeland.

Voor meer en uitgebreide informatie over welke warmtepomp geschikt is voor jou, adviseren wij je om contact op te nemen. Onze ITN adviseurs kunnen je namelijk uitgebreid informeren.

Contact opnemen met ITN Groep
chevron-left
chevron-right

Wat is een hybride systeem?

Een hybride warmtepomp is in veel opzichten vergelijkbaar met een hybride auto, die deels op een normale brandstof en deels op elektriciteit rijdt. Normaal gesproken werkt je cv-ketel alleen op aardgas. Door je cv-ketel te koppelen aan een elektrische warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem. Zo’n systeem werkt op zowel gas als stroom.

Dankzij dit hybride systeem bespaar je direct tot wel 2/3 op je gasverbruik. De betere systemen zijn ook in staat om continu de optimale mix van elektriciteit en gas te kiezen. Het intelligente systeem houdt daarbij rekening met de gasprijs ten opzichte van de stroomprijs. Zo heb je altijd het beste van twee werelden, hoe de energieprijzen zich de komende vijftien jaar ook ontwikkelen.

Wat is het verschil tussen een hybride warmtepomp en een hybride cv-ketel?

Doordat de benamingen hybride cv-ketel en hybride warmtepomp wel eens door elkaar worden gebruikt, kan dit tot verwarring leiden. Het zijn namelijk twee verschillende apparaten die allebei onderdeel zijn van een hybride systeem. De term hybride cv-ketel betekent in feite dat je cv-ketel is voorbereid om in combinatie met een hybride warmtepomp te werken. Alle Nefit Bosch cv-ketels zijn klaar voor hybride. Ook als je een oudere Nefit Bosch ketel hebt, is deze meestal eenvoudig uit te breiden met een warmtepomp.

Hoe werkt een hybride warmtesysteem?

In een hybride verwarmingsinstallatie, neemt de warmtepomp de verwarming van je woning voor zijn rekening. Een hybride warmtepomp maakt gebruik van de gratis hernieuwbare energie uit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Alleen als de buitentemperatuur te laag is voor de warmtepomp om er genoeg warmte aan te onttrekken, springt de cv-ketel bij. Waar andere luchtwarmtepompen soms al rond de 4 graden stoppen, gaan onze warmtepompen gewoon door. Tot wel 4 graden onder nul halen ze voldoende energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. Naast het opvangen van pieken, dus als het nog kouder is, zorgt de cv-ketel ook voor warm water. Op die manier gebruik je alleen stroom als de warmtepomp draait en alleen gas als de cv-ketel het overneemt. Zo verbruik je over het hele jaar véél minder gas.

Contact opnemen met ITN Groep
ITN-
Nieuws

Update nieuwbouw kerk te Nieuwdorp

Onlangs liepen we vanaf kantoor naar de bouwplaats van de nieuwbouw van de kerk te Nieuwdorp. De zon scheen, en de blauwe lucht maakten het mogelijk om mooie heldere foto's te maken. Zo kunnen we...

Lees verder
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram