ITN-Berichten

U bent hier:

Maurits, sinds een jaar servicemonteur E bij ITN Groep!

Maurits, sinds een jaar servicemonteur E bij ITN Groep!

Op de kop af is Maurits een jaar in dienst bij ITN Groep als servicemonteur elektrotechniek. Hij had al jaren zijn diploma elektrotechniek op zak, enkel kwam het er nooit van om van zijn diploma gebruik te maken en een baan in de elektrotechniek te betrekken. Maurits had door de jaren heen diverse banen waar hij technisch bezig was en dit gaf hem tot een jaar geleden voldoening. Hij raakte bekend met ITN Groep via zijn buurman. Deze gaf aan dat ITN regelmatig servicemonteurs zocht om het team uit te breiden maar ook omdat de opdrachten in volume toenamen. Er was gewoon veel werk te doen. Zijn ‘s-Heerenhoekse buurman is al jaren in dienst en zeer tevreden over hoe er gewerkt wordt bij ITN Groep en ook over de waardering die er is voor iedere medewerker. Maurits was toe aan een nieuwe uitdaging die ook nog voldoening zou geven op lange termijn. Hij was benieuwd om meer te weten te komen over werken bij ITN Groep. Dus hij ondernam actie. 

Afspraak maken om kennis te maken 

Hij belde naar kantoor en werd in contact gebracht met Jeanneke van personeelszaken. Vervolgens kwam hij een praatje maken en kreeg tijdens dat gesprek een aanbod om fulltime aan de slag te gaan als servicemonteur elektrotechniek (E). Zo snel ging het ook echt. Maurits beseft nu dat hij deze stap eerder in zijn carrière had kunnen zetten maar het niet deed. Bij ITN Groep vielen voor hem alle puzzelstukken op zijn plek. Tijdens de eerste weken dat hij in dienst was, ontdekte hij zelf wat er veranderd was op gebied van elektrotechniek. Gedurende een half jaar werd hij ingezet en begeleid waar nodig, zodat zijn kennis weer actueel werd. Het tweede halfjaar ging hij zelfstandig of samen met een collega op pad om elektrotechnische werken uit te voeren.

chevron-left
chevron-right

Diverse werken als servicemonteur elektrotechniek 

Elektrotechniek is breed en zeker als je werkzaam bent als servicemonteur E bij ITN Groep. Je komt bij klanten thuis over de vloer en in nieuwe of bestaande bedrijfspanden. De ene keer werk je aan een intercom, de andere keer plaats je een nieuwe meterkast, los je storingen op, vervang je een lampje of loop je mee op een groot project waar W- en/of E- werkzaamheden worden uitgevoerd door ITN medewerkers. Bij het afmonteren van elektrotechnische werken, moet je als servicemonteur E ook zorgen dat alle elektra goed doorgemeten is. Zo sluit je de opdracht veilig af. Maar geen dag is dezelfde en varieert tussen monteren, onderhouden of service bieden op gebied van elektrotechniek en dit in de breedste zin van het woord.

Intercom vervangen in Middelburg

We treffen Maurits en Arend op een maandagochtend in het Fazantenhof te Middelburg. Hun taak voor deze week is om samen een bestaande en niet goed functioneerde intercom te vervangen door een compleet nieuw intercom systeem. De totale opdracht houdt in ‘de intercom aan de hoofdingang compleet vernieuwen én waterdicht maken + 67 intercom binnen systemen vervangen’. Dat de buitenunit waterdicht moet worden gemaakt, is om storingen aan het complete intercom systeem voor de 67 appartementen in de toekomst te voorkomen. Ze gaan dus bij alle appartementen de intercom binnenshuis vernieuwen. Concreet betekent dit: de oude demonteren, de nieuwe installeren en alles aansluiten op de hoofdingang. Maurits en Arend verdeelden het werk. Arend neemt de hoofdaansluiting voor zijn rekening en Maurits start met de woningen. Eigenaren zijn vooraf geïnformeerd dat ITN medewerkers deze week binnen in de woningen aan de slag gaan. Wanneer Arend klaar is met de hoofdaansluiting, helpt hij mee om de woningen klaar te maken. Het doel is om later deze week de klus klaar te hebben zodat iedereen gebruik kan maken van de nieuwe intercom. Eventuele onduidelijkheden of problemen bij de aanvang van het gebruik van de intercom worden telefonisch ondervangen. Zo bieden we als ITN Groep service op afstand aan onze klanten.

Ontdek meer over elektrotechniek bij ITN Groep

Maurits houdt van sportvliegtuigen! 

Maurits is geen geboren Zeeuw maar een import Zeeuw. Zijn twee passies zijn de vrouw en sportvliegtuigen. Hij woont met zijn gezin in ‘s-Heerenhoek waar hij een afgedankt vliegtuigje in zijn tuin heeft staan. Je kunt je wel voorstellen dat hij een ruime tuin heeft en een ontzettend lieve vrouw die dit ook goed vindt. Hij is zelf regelmatig te vinden op vliegveld Midden-Zeeland. Daar vliegt hij bij gelegenheid mee met kennissen en vrienden. Zelf vliegt hij niet maar is wel actief als bestuurslid voor de Zeeuwse vliegdagen. Deze vinden in 2023 plaats op 4,5 en 6 augustus. Ook kom je hem tegen bij VINK, wat staat voor “Vliegen is een Kunst”. Bij dit kunstvlieg evenement is hij jurylid.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram