ITN-Berichten

U bent hier:

ITN Groep Projectleider; één aanspreekpunt voor de klant

ITN Groep Projectleider; één aanspreekpunt voor de klant

Een ITN projectleider stuurt projecten zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch aan. Het voordeel voor de klant op een project is dat er maar één aanspreekpunt is voor diverse disciplines. Dit scheelt veel tijd en irritatie. Na oplevering van het werk naar de klant wordt het project overgedragen aan de ITN service afdeling voor het verzorgen van het jaarlijkse onderhoud en eventuele calamiteiten. Eric geeft je meer inzicht in zijn manier van werken en de verbindingen met andere afdelingen binnen ITN. Bekijk ook gerust onze reeds uitgevoerde projecten. 

Één aanspreekpunt voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden

Als projectleider van ITN Groep ben je vanaf het begin compleet betrokken bij een project in uitvoering. Maar voordat je als projectleider het ‘jouw project’ kunt noemen en aan de slag gaat, is het aangevraagde werk via de afdeling calculatie gegaan. Intern worden vervolgens de processen opgestart om het werk daadwerkelijk te gaan uitvoeren en samen met de werkvoorbereider wordt het totale werk besproken. Het kan namelijk om een elektra of  werktuigbouwkundig [water, riolering, gas, koeling, sanitair, ventilatie, verwarming] project gaan maar een combinatie van beiden komt bij ITN het meest voor. We zijn tenslotte een totaalinstallateur waarbij de klant altijd één aanspreekpunt heeft, in de vorm van één ITN projectleider, tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Gewoon korte lijntjes zodat we snel kunnen schakelen. Als alles in beeld is gebracht, gaat vervolgens de projectleider aan de slag. We spraken Eric Looij over zijn werk als projectleider bij totaalinstallateur ITN Groep en de groei die hij maakte in zijn functies binnen ons mooie bedrijf! 

Processen aansturen, monitoren en opvolgen 

In een notendop beschrijven we de functieomschrijving van een ITN projectleider: planning maken, overleg met klant, overleg met werkvoorbereiding, totale procesbewaking [voorbereidingen, uitvoering, orders opstellen, facturatie en nazorg], bijsturen waar nodig en eerste en enige aanspreekpunt bij obstakels tijdens de uitvoering. Ook zorgt Eric ervoor dat ‘meerwerk’ dat ter plekke wordt gecreëerd, verwerkt wordt in het ontwerp, de order en de facturatie. Het klinkt als een klein klusje, maar in de praktijk is Eric samen met zijn collega projectleider Ard dagelijks bezig om de diverse werken in uitvoering vlot te laten verlopen. Eric heeft wekelijks overleg met de project- en service afdeling omtrent de monteurs en het inplannen van hen op diverse klussen. Want meerdere servicemonteurs hebben bijvoorbeeld specifieke kennis en kunde van elektra- en/of werktuigbouwkundige installaties die ingezet worden op een project. Zo werken we dus intern samen met diverse afdelingen.

Hybride warmtepomp aansluiten op bestaande cv

Ook intern stuurt Eric het een en ander aan. Zoals het plaatsen van een hybride warmtepomp bij een klant. Hier werken de afdeling service, de afdeling airco’s/koeltechniek en hij weer nauw samen. Bij een bestaande cv is het namelijk mogelijk om een warmtepomp bij te plaatsen en deze te koppelen aan de bestaande cv. Belangrijk is dan wel dan dat de cv niet te oud is. De airco monteur zorgt ervoor dat er een koelleiding tussen de cv en warmtepomp komt. 

Eric vertelt;

"Op iedere bouw, zowel renovatie als nieuwbouw, komen we uitdagingen tegen. Het belangrijkste hierin is de communicatie tussen de opdrachtgever, monteurs en mijzelf om de juiste oplossing te bedenken en uit te voeren. Wanneer het probleem of de uitdaging naar volle tevredenheid van de opdrachtgever is afgehandeld, ben ik gelukkig. Het is hierbij belangrijk dat het hele team (monteurs, werkvoorbereiding en ikzelf) de neuzen dezelfde kant op hebben staan om het beste resultaat te verwezenlijken."

Groeien in functie binnen ITN Groep

Eric werkt ondertussen al vele jaren bij ons bedrijf en kwam via een overname van zijn vorige werkgever door de ITN Groep bij het bedrijf terecht. Hij begon ooit als administrateur en ontwikkelde zich via opleidingen en trainingen, door zijn interesses in het vak en zijn kundigheid processen aan te sturen, naar zijn huidige functie als projectleider. ITN Groep is een erkend leerbedrijf zowel elektrotechnisch als op werktuigbouwkundig niveau. Dus nieuwe collega’s met deze interesse verwelkomen we graag.

Projectleider van zowel werktuigbouwkundige als elektrotechnische projecten

Een ITN projectleider stuurt projecten zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch aan. Het voordeel voor de klant op een project is dat er maar één aanspreekpunt is voor diverse disciplines. Dit scheelt veel tijd en irritatie. Na oplevering van het werk naar de klant wordt het project overgedragen aan de service afdeling voor het verzorgen van het jaarlijkse onderhoud en eventuele calamiteiten. 

Eric geeft u een inkijkje op de werken die hij momenteel in portefeuille heeft. U krijgt gelijk ook een beeld van de diverse soorten projecten die ITN Groep in beheer heeft. W staat voor werktuigbouwkundig [water, riolering, gas, koeling, sanitair, ventilatie, verwarming] en E voor elektrotechnisch [elektra]. 

 • Bidfood Zierikzee - Nieuwbouw in de foodsector - W installatie
  [opdrachtgever Bouwbedrijf Fraanje]
 • Woning Koudekerke - Particuliere nieuwbouw - E & W installatie
  [opdrachtgever Bouwbedrijf van der Linden]
 • Woning Hansweert - Particuliere nieuwbouw - E & W installatie & 3 Airco's 
  [opdrachtgever Bouwbedrijf Joziasse] 
 • Koploper Goes - Bedrijfsverzamelgebouw - Interne verbouwingen E & W installaties
  [opdrachtgever de Koploper, bouwpartner Bouwbedrijf Rijk] 
 • Zonnepaneelinstallaties - Particuliere woningen en Bedrijfspanden - Zonnepanelen
  [opdrachtgevers diverse particuliere en zakelijke klanten]
 • Warmtepompen plaatsen - Particuliere woningen en Bedrijfspanden
  [opdrachtgevers diverse particuliere en zakelijke klanten]
 • Appartementen Langstraat Arnemuiden - Nieuwbouw 4 appartementen en 1 kantoor
  [opdrachtgever Aannemersbedrijf Wondergem]
 • Hybride warmtepomp aansluiten op bestaande cv - Particuliere woningen en Bedrijfspanden
  [opdrachtgevers diverse particuliere en zakelijke klanten]
Bekijk projecten
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram