ITN-Berichten

U bent hier:

Scope 8 en 10 keuring laten uitvoeren door een ITN inspecteur

Scope 8 en 10 keuring laten uitvoeren door een ITN inspecteur

Steeds vaker stellen verzekeraars een Scope 10 keuring verplicht bij het afsluiten van een brandverzekering. Als één van de weinige bedrijven in Zeeland, beschikken wij daarvoor over een eigen Scope 10-bevoegd inspecteur. Wij zijn daarnaast ook NEN 3140 gecertificeerd. Vraag dus vandaag nog een keuring aan als je deze binnenkort wilt laten uitvoeren.Daarmee zorg je voor een veilige omgeving voor je medewerkers, klanten en jezelf. Bovendien voldoe je hiermee eenvoudig aan de eisen van de verzekeraar voor het verkrijgen van een verzekering.

Scope 10 keuring en inspectie: zorg dat de brandveiligheid op orde is

Wij, ITN Groep, zijn een moderne en veelzijdige totaalinstallateur. We zijn actief in de woningbouw en utiliteit, werken in kleine projecten, maar ook voor heel grote. ITN Groep heeft namelijk veel kennis in eigen huis, zowel wat betreft installatietechnische projecten als elektrotechniek, klimaatbeheersing, zonnepanelen en loodgieterswerk. Naast adviseren, monteren en installeren, zijn wij sterk in service & onderhoud. Zo is de storingsdienst 24/7 bereikbaar.

“De kracht van ons bedrijf is dat we een regionale installateur zijn, met veel kennis en ervaring in de agrarische sector. We hebben in die branche veel installaties op ons naam staan.”

chevron-left
chevron-right

Persoonsveiligheid met Scope 8

We spreken servicemonteur Arend van den Bosse. Hij is sinds kort Scope 8- en Scope-10 bevoegd inspecteur voor ITN Groep. Hij legt uit dat Scope 8 zich richt op persoonsveiligheid. “Scope 8 is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties, die aanwezig zijn in een bedrijfspand. Deze inspectie wordt periodiek uitgevoerd. Als werkgever draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de gezondheid van je werknemers. Werken met elektrische installaties levert risico’s op. Door de Scope 8-keuring te laten uitvoeren, minimaliseer je  deze risico’s. Zaken die bij een dergelijke keuring kunnen worden geconstateerd zijn bijvoorbeeld kapotte wandcontactdozen, ventilatoren die volledig onder het stof zitten of de beveiliging van de groepen in de meterkast.” Na de controle door Arend of zijn collega inspecteur volgt een uitgebreide rapportage. “Daarbij geven we aan of de geconstateerde gebreken direct moeten worden hersteld of maximaal binnen een termijn van twee maanden.”

Brandveiligheid onder de loep

Waar Scope 8 zich richt op persoonsveiligheid, is de Scope 10-keuring een methode die de brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten apparatuur in kaart brengt. De keuring houdt rekening met de wijze waarop je de elektrische installatie gebruikt en de omgeving waarin de elektrische installatie zich bevindt. Arend benadrukt dat zéker ook in agrarische bedrijven een dergelijke keuring nuttig is, vanwege het vele stof en de aanwezigheid van ongedierte. “Tijdens een keuring maak ik warmtebeelden van de meterkasten en de elektrische installaties, maar ook de stopcontacten en armaturen. Daarnaast is ook altijd sprake van een visuele inspectie. Als bijvoorbeeld allerlei verlengsnoeren door elkaar liggen, meld ik dat. Dat geldt ook voor kabels die klem zitten, zichtbare gebreken of de aanwezigheid van ongedierte.”

Rapport scope 10 keuring

Na de keuring stelt Arend een Scope 10 keuringsrapport op, waarin hij aangeeft of hij de elektrische installaties goed- of afkeurt. Is dat laatste het geval, dan ontvangt de opdrachtgever tevens een overzicht van de geconstateerde gebreken. Voor het verkrijgen van een herstelverklaring moeten de gebreken worden verholpen door een installatiebedrijf. Afhankelijk van het aantal gebreken, is dat rapport drie of vijf jaar geldig. “Als totaalinstallateur kunnen we de gebreken constateren en rapporteren, maar natuurlijk ook repareren. Dat laatste is maatwerk, en afhankelijk van de situatie.”

Scope 10-keuring nodig?

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie of de daarop aangesloten apparatuur. Een keuring van de elektrische installatie en de apparatuur helpt om brandschade te voorkomen en de veiligheid te vergroten. Daarom stellen veel verzekeraars een keuring door een Scope 10-bevoegd inspecteur verplicht.

Geldt dat ook voor jouw bedrijf? Bel of mail dan met ITN Groep. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een maatwerkofferte.

Contact
ITN-
Nieuws

Update nieuwbouw kerk te Nieuwdorp

Onlangs liepen we vanaf kantoor naar de bouwplaats van de nieuwbouw van de kerk te Nieuwdorp. De zon scheen, en de blauwe lucht maakten het mogelijk om mooie heldere foto's te maken. Zo kunnen we...

Lees verder
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram