ITN-Berichten

U bent hier:

Meiden zijn van toegevoegde waarde bij technische beroepen

Meiden zijn van toegevoegde waarde bij technische beroepen

Bij ITN Groep vinden wij dat meiden in de techniek horen

We zien in hen enerzijds een oplossing en anderzijds zien wij in dat deze jonge meiden in de techniek van toegevoegde waarde zijn bij technische beroepen. ITN Groep wil ook vrouwelijke mbo-studenten de mogelijkheid bieden om via een BBL opleiding te werken en leren bij ons toekomstgerichte bedrijf. Zo kunnen wij ook de huidige krapte op de arbeidsmarkt het hoofd bieden. 'Dames hebben een beter oog voor detail.' Onlangs hebben we Nikita, Yasmine en Roxanne aangenomen. Zij dragen alle drie een mooie bijdrage bij aan ons dagelijkse werk.

Leiding geven op de bouwplaats

De bouw is van oudsher een mannenwereld, maar daar komt gelukkig verandering in. Want vrouwen zijn minstens net zo goed in technische beroepen, en in de strijd tegen de krapte op de arbeidsmarkt is elke nieuwe techneut welkom bij ons toekomstgerichte en moderne bedrijf. Bij ITN Groep kom je vaak binnen als monteur, maar wanneer je de skills en ambitie hebt om door te groeien is dit bespreekbaar en ook mogelijk. Zo kan je wellicht in de toekomst leidinggevende functies invullen bij bouwprojecten. Diverse medewerkers gingen jou namelijk al voor.

Kennismaken met bèta, techniek en IT

Om die krapte het hoofd te bieden én om meer meiden tot een technische opleiding te verleiden, komt er in maart een landelijke campagne die meisjes van 10 tot 15 jaar kennis laat maken met bèta, techniek en IT. Maar die campagne is qua timing niet helemaal gelukkig, omdat scholieren nú hun profielkeuzes moeten maken. Een gemiste kans vinden wij, maar toch laten we in de regio zien dat je een verantwoorde keuze maakt door ITN Groep te kiezen en je toekomst zo veilig te stellen.

Doel komend jaar: 10 procent meer vrouwelijke medewerkers dan in 2023. De arbeidsmarkt is nog steeds sterk verdeeld, vrouwen trekken vaak naar zorg en onderwijs , terwijl mannen oververtegenwoordigd zijn in de techniek en IT. "Slechts 14 procent van de meisjes kiest een technische mbo-opleiding" waar nu slechts 9 procent van de zesduizend leerlingen vrouw is. "ITN Groep wil die instroom verhogen. Want er is veel werk in de sector en dat kan prima gedaan worden door vrouwen."

Oog voor details en een hoge concentratie

Vrouwen hebben een scherper oog voor detail en zijn vaak geconcentreerd bezig. Dit weten wij uit eigen ervaring. Twaalf van de dertig leerlingen in een klas zijn vrouw, er is dus hoop! Als meisjes op jonge leeftijd al met LEGO bezig zijn, is dit vaak een teken dat techniek en bouwen hun interesse heeft. Vrouwen in de bouw hebben toekomst!

chevron-left
chevron-right

Toekomstgericht werken en leren bij een erkend leerbedrijf 

ITN Groep is een SBB erkend leerbedrijf. We hebben zowel leerlingen op installatietechnisch, elektrotechnisch als op werktuigkundig niveau in dienst. Ieder jaar stromen er jonge medewerkers en leerling-monteurs in, die vervolgens jarenlang aan ons bedrijf verbonden blijven. Met een MBO opleiding kies je gelijk voor het BBL traject, dit is een beroepsbegeleidende leerweg. Je werkt vier dagen bij ITN Groep en gaat één dag per week naar school. Je krijgt van ITN Groep een arbeidsovereenkomst en ontvangt salaris.

Welke MBO richtingen en opleidingen komen in aanmerking voor een BBL werk-leer traject bij ITN Groep?

  • Elektrotechniek
  • Installatietechniek
  • Werktuigbouwkunde 

Benieuwd naar jouw kansen en mogelijkheden bij ITN Groep?

Welke functies zijn er bij ITN Groep? Hoe verloopt het werken en leren traject? Hoe werkt het mbo traject? En als ik mijn diploma heb, hoe groot is dan de kans dat ik bij ITN Groep  een vaste baan krijg aangeboden? Wij beantwoorden je vragen tijdens een kennismakingsgesprek met onze medewerker van personeelszaken. 

Solliciteren bij ITN Groep doe je zo

Heb jij interesse in een BBL leer-werkplek binnen de elektro- of installatietechniek of ben je op zoek naar een uitdagende en leerzame stage bij een totaalinstallateur? Stuur dan een motivatie en curriculum vitae via e-mail naar werkenbij@itngroep.nl

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram