ITN-Berichten

U bent hier:

ITN Groep viert 25-jarig bestaan

ITN Groep viert 25-jarig bestaan

25 jaar ITN Groep sinds 1997

25 jaar ITN Groep en dat feestelijke moment werd, na enige tijd uitstel, uitgebreid gevierd. Want het was in 1997 dat ITN Groep werd geboren. Na een lange periode van wikken en wegen, er waren tenslotte ook nog een vrouw en 8 kinderen, werd de sprong in het diepe en genomen.  Vanuit een klein kantoor boven MSP Unions in Nieuwdorp (ook een aan de familie verweven bedrijf) werden de eerste opdrachten aangenomen en uitgevoerd. Wat destijds begon als eenmanszaak, groeide in 25 jaar uit tot een bedrijf met 75 medewerkers, waarvan meerdere van de huidige werknemers ook al in 1997 hun contract tekenden.

Van elektrobedrijf naar installatiebedrijf

Wat begon als elektrobedrijf groeide uit tot een volwaardig installatiebedrijf in Nieuwdorp met zowel particulieren als bedrijven uit heel Zeeland in hun klantportefeuille. Het fundament van ITN ligt bij de familie Niewenhuijse. Vijf van de 8 kinderen vervullen hier momenteel een directierol, vader neemt, na een directiewisseling in 2020, nog een adviserende rol in en moeder bekommert zich over de administratie. Op de vraag of het werken met familieleden altijd positief uitpakt antwoord Jeanneke Schutte – Niewenhuijse (Directeur P&O): “Ben eigenlijk niet anders gewend, maar ik durf tegen mijn broers bijvoorbeeld wel alles te zeggen. Ik weet niet of ik dat in andere situaties ook altijd zou kunnen. Voor mij voelt het werken gewoon als thuis. Mijn man werkt ook bij ITN, maar thuis hebben we het eigenlijk nooit over het werk. Iets wat ik dan van onze familie-verjaardagen weer niet kan zeggen! Het voelt echter nooit als vervelend.” Jeanneke is binnen ITN verantwoordelijk voor alle P&O gerelateerde zaken. Begon in haar jeugd als schoonmaakster bij het bedrijf van haar vader, belandde vervolgens op de afdeling administratie en volgde later een Hbo-studie maatschappelijk werk; iets wat haar in de rol van P&O nu goed van pas komt.

Waardevolle online reviews ITN Groep

ITN Groep groeide door verschillende overnames van andere bedrijven. Zo kwam in 2004 dorpsinstallateur Geschiere Nieuwdorp en in 2005 ABI techniek uit Goes erbij. Met de overname van ABI werd ITN ook ineens specialist op het AGRO-vlak; de technische specialisatie op het gebied van land- en tuinbouw. Toen in 2018 uiteindelijk Installatiebedrijf van Gilst ook onder de paraplu van ITN kwam te vallen kreeg men, na eerder met name op projecten te hebben gezeten, ook ineens de servicetak erbij. “De telefoon stond ineens roodgloeiend”; aldus Jeanneke. Dat men de servicedienst tot in perfectie uitvoert laat zich zien in de reviews over ITN die online te raadplegen zijn; die liegen er namelijk niet om!

Het is een feest om te werken bij ITN Groep

Wanneer we Jeanneke vragen naar de grootste uitdaging die er momenteel op haar bureau ligt komt het onderwerp - en dat zal geen verrassing zijn – ‘arbeidsmarktproblematiek’, ter sprake. Ook bij ITN is dit geen onbesproken onderwerp. Door onder andere maximale zichtbaarheid binnen opleidingen zoals Scalda hoopt ITN de jongeren enthousiast te maken voor techniek. “Tegenwoordig zit techniek in zoveel andere zaken verstopt. Denk aan automatisch sluitende gordijnen en rolluiken, programmeerbaar- en sensorgevoelig licht. Daarom zoeken we binnen onderwijs momenteel ook sterk de verbinding richting ICT”. Dat het enthousiasmeren van jongeren zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het feit dat er 2 jaar geleden een nieuwe collega is aangenomen die slechts vier jaar daarvoor in groep 8 van de basisschool een les bijwoonde van een medewerker van ITN over hoe je een boot op zonne-energie kon laten varen. Hoe mooi zou het zijn wanneer deze collega in 2045 zijn 25-jarig jubileum viert? Gastlessen op basisscholen geven doen ze nog steeds bij ITN. Binnenkort gaat er weer een collega naar de basisschool in Wolphaartsdijk om te laten zien hoe je met een batterijtje een afwasborstel elektrisch kunt maken; we zijn benieuwd wat dat weer oplevert.

Bron artikel Zeeland Zakelijk

ITN-
Nieuws

Update nieuwbouw kerk te Nieuwdorp

Onlangs liepen we vanaf kantoor naar de bouwplaats van de nieuwbouw van de kerk te Nieuwdorp. De zon scheen, en de blauwe lucht maakten het mogelijk om mooie heldere foto's te maken. Zo kunnen we...

Lees verder
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram