Expertises

Industriële automatisering

ITN Groep biedt een totaaloplossing voor het optimaal automatiseren van uw industriële processen. Bij ITN Groep hebben we een aparte afdeling met ervaren vakmensen die iedere dag met dit specialistische werk bezig zijn.

 

Industriële processen automatiseren met agrotechniek en domotica

Industriële automatisering heeft overeenkomsten met agrotechniek en domotica, maar is met recht een aparte expertise te noemen. ITN Groep heeft voor diverse agrotechnische opdrachtgevers de industriële processen geautomatiseerd. Door onze geschiedenis, kennis en jarenlange ervaring in de agrotechniek, is dit een logisch gevolg. Wij werken met onze basisprogrammering, standaard geschikt voor bijvoorbeeld de bewaring van aardappelen en uien. Dit bewaarproces wordt aangestuurd door onze volledig zelfontwikkelde bewaarserver Agrotouch. Maar het maakt niet uit om welk proces, product of om welke sector het gaat: ITN Groep is uw partner voor het op maat automatiseren van al uw industriële processen. Want bij ons geldt: hoe meer techniek, hoe beter!

Schakelkast als centrale plek

Voor een proces geautomatiseerd is, gaan er heel wat stappen aan vooraf. De centrale vraag bij iedere nieuwe opdracht is: hoe verloopt het proces? Vanaf het allereerste moment gaan we in gesprek met de klant. Wat zijn precies de wensen? Om hoeveel machines en transportbanden gaat het? We nemen het proces uitgebreid met de klant door, adviseren op maat en gaan dan aan de slag. We maken een installatietekening waarop we de bekabeling en machines in kaart brengen en verzorgen het installatiewerk op locatie. We maken een installatieschema waarin we alle componenten omschrijven en nemen die samen met de klant door. De schakelkast tekenen we snel en efficiënt met behulp van speciale software. Daarna bouwen we de schakelkast met PLC-besturing en zorgen voor de programmering. We testen de kast, simuleren het proces en plaatsen na akkoord de schakelkast op de juiste plek. Tot slot sluiten we alles aan en start de inbedrijfsstelling. Uiteraard nemen we het totale proces nog een keer tot in de puntjes door.

Op afstand bedienen

Industriële automatisering is slim, efficiënt, veilig, snel, duurzaam en kostenbesparend. Een ander groot voordeel is dat zowel de klant als ITN Groep het proces op afstand kunnen uitlezen en bedienen. Dit is mogelijk doordat we het proces visualiseren. De klant heeft diverse keuzemogelijkheden en ziet dus precies hoe de stromingen lopen en waar de producten zich bevinden. De door ons gebouwde schakelkast met touchscreen is hiervoor de centrale plek. Er komt dus nagenoeg geen fysieke schakelaar aan te pas. En is er bijvoorbeeld iets aan de hand? Dan kijken we op afstand met de klant mee en voeren we waar nodig modificaties door. Wilt u meer weten over industriële automatisering en wat wij voor u kunnen betekenen? Wij adviseren u graag.

 

Contact opnemen met ITN