ITN-Berichten

U bent hier:

Duo interview calculator elektrotechniek

Duo interview calculator elektrotechniek

Twee broers die met elkaar de calculatieafdeling bemannen! Waar kom je dit tegen? Bij familiebedrijf ITN Groep natuurlijk, want wij weten uit ervaring waar de kracht van samenwerking binnen een familiebedrijf zit. Samen zijn de broers verantwoordelijk, als calculator elektrotechniek, voor alle projecten met een afgesproken prijs die langs hun calculatie afdeling komen. Waar de ene vooral grote projecten voor zijn rekening neemt en soms kleinere, gaat de andere de uitdaging aan in de combinatie van kleinere en grotere en pakt hij graag mooie klussen aan voor het berekenen van verduurzamingsprojecten. Maar wat voor projecten zijn dit dan dat ze calculeren? We sommen de meest voorkomende ITN projecten op; kantoren, bedrijfspanden, appartementencomplex of zorgcomplexen, verlichting, groepenkasten, duurzaamheidsprojecten, zonnepanelen, autolaadpalen en nog veel meer. Iedere medewerker van ITN is ergens betrokken bij elk project maar elk project komt langs de afdeling calculatie. We gingen met hen in gesprek over hun werk voor ITN Groep en stellen beide heren graag aan je voor.

chevron-left
chevron-right

Van stageplek naar functie calculator elektrotechniek

Maurice, de jongste van de twee broers, en Ardjan, beiden afkomstig van Oostdijk in de gemeente Reimerswaal, werken beiden ongeveer 4 jaar bij ons bedrijf. Maurice kwam via een administratieve stage terecht bij ITN Groep. Hij volgde de opleiding bedrijfsadministratie en kreeg via zijn stage de kans mee te kijken en te werken op de calculatieafdeling en te starten als calculator elektrotechniek. Wat hij daar zag en mocht doen, smaakte naar meer. Op dat moment was er ook een functie als calculator beschikbaar waarop hij werd aangenomen. Zijn oudere broer Ardjan vond het wel opvallend dat Maurice op deze manier bij ITN binnenkwam en zag dezelfde functie ook wel zitten. Hij werkte al jaren bij dezelfde werkgever en had zin in een nieuwe werkomgeving en functie. Het enthousiasme van Maurice werkte voor hem aanstekelijk en ze zagen de lol er ook wel van in. Wat met een onderlinge grap begon, mondde vrij snel uit in een sollicitatiegesprek met Jeanneke, eveneens voor de functie calculator. Twee junior calculators en tevens broers begonnen met een week verschil aan de interne opleiding tot calculator elektrotechniek. De kennis van de reeds ervaren collega’s werd zo gedurende een periode overgebracht naar het duo Hoogerland. Op dit moment brengen zij zelfs ook weer hun calculatie ervaringen over aan nieuwe medewerkers. Want ons bedrijf is steeds in beweging en bezig te ontwikkelen. Voor ons is dit een mooie ervaring over hoe het werven van medewerkers ook kan gaan. 

Het leuke aan werken als calculator!

‘Je ziet je werk overal terug!’ zijn de woorden van Maurice. ‘In het vak van calculator werk je wel met een pc, maar wanneer je in de buurt rondrijdt, weet ik precies waar mijn berekenwerk in zit. Je ziet op deze manier precies wat je deed via de projecten die in uitvoering zijn of al opgeleverd zijn. Daarnaast staan de ontwikkelingen op gebied van huisautomatisering en domotica nooit stil, dat maakt het vak zeer uitdagend omdat je binnen elk project weer nieuwe dingen leert. En dat maakt het juist ook weer enorm interessant. Zelfs in de privésfeer leer ik momenteel veel. Ik ben bezig een woning te renoveren en neem mijn ervaringen mee naar het werk. Ik doe namelijk het meeste zelf waardoor ik veel van mijn vak inhoudelijke kennis tegenkom tijdens de klus uren. ‘

Wat houdt het werk van calculator E eigenlijk in? 

Het berekenen van het elektrotechnische deel van projecten, maar ook het uittekenen, schetsen en opstellen offertes. Indien van toepassing, en dat komt vaak voor, gaan ze in gesprek met de calculators W, omdat ITN Groep beide expertises inzet bij zowel bestaande als nieuwbouwprojecten. ITN Groep is tenslotte een totaalinstallateur. 

Tijdens het werk als calculator is het natuurlijk ook belangrijk om bij kennis te blijven. Dit wordt voor zowel Ardjan als Maurice verzorgd in de vorm van trainingen. Zo is Ardjan momenteel bezig met een opleiding basiskennis elektrotechniek. Beide heren hebben namelijk de ambitie te groeien in de functie van calculator en nog lang werkzaam te zijn bij ons mooie bedrijf! Zo investeren wij in toekomstbestendige medewerkers en techniek.

Elektrotechnisch werk dat er toe doet, voor nu en de toekomst 

Voor ieder van hen bleef een specifiek project hen bij; voor Maurice is dit het project voor Fertilife Benelux BV in Terneuzen. Hij berekende de elektrotechnische installatie voor het bedrijfspand van Fertilife. Bestaande uit verdeelkasten, een krachtstroomnet voor machinelijnen, verlichting, de brandmeldinstallatie, diverse laadstations, een camera installatie, inbraak en toegangscontrole, zonnestroominstallatie, data/glasvezel installaties, kabelgoten en leidingkanalen. 

Het project dat Ardjan het meest bijbleef is Hotel de Schelde in Cadzand-Bad dat we in opdracht van Cordeel Nederland uitvoerden. We kregen de opdracht gegund om alle elektrotechnische installaties te engineeren, een uitgebreide KNX domotica installatie te programmeren en de data- en wifi installatie voor onze rekening te nemen. Maar daar bleef het niet bij. We installeerden de telefonie, brand- en inbraakbeveiliging. Vervolgens mochten we in alle ruimtes van het hotel de verlichting verzorgen en installeerden we de toegangscontrole van de slagboom en speedgate in de parkeerkelder. Maar ook werden er laadpalen geïnstalleerd en plaatsten we zonnepanelen op het dak van het bijgebouw. Tenslotte waren wij het die de voorzieningen mochten treffen voor het verwarmde binnenzwembad.

Ardjan geniet van de wandelingen en fietstochten in onze mooie Zeeuwse omgeving en Maurice, succes met het klussen in je eerste eigen woning.
Heren bedankt voor dit fijne en gezellige duo-gesprek vanuit jullie functie als calculator werkvoorbereider elektrotechniek. 

Je bent altijd welkom bij ITN Groep 

Wil jij ook graag werken bij ons? En is er geen passende vacature? Neem dan gerust contact met ons op voor een open sollicitatie. Echte vakspecialisten zijn altijd welkom bij ons. Wil je liever eerst de sfeer van ons bedrijf proeven? Kom dan eens vrijblijvend langs of we maken zo snel mogelijk een afspraak. We ontvangen je graag!

Werken en leren bij ITN Groep
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram