ITN-Berichten

U bent hier:

Scope 8 keuring om de personeelsveiligheid en gezondheid te borgen

Scope 8 keuring om de personeelsveiligheid en gezondheid te borgen

Wij hebben een bevoegd inspecteur voor Scope 8- en Scope-10 keuringen aangesteld. Hij legt uit dat Scope 8 zich richt op persoonsveiligheid. “De scope 8 keuring is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties, die aanwezig zijn in een bedrijfspand. Deze inspectie wordt periodiek uitgevoerd.

Persoonsveiligheid met Scope 8 keuring

Als werkgever draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de gezondheid van je werknemers. Werken met elektrische installaties levert risico’s op. Door de Scope 8-keuring te laten uitvoeren, minimaliseer je deze risico’s. Zaken die bij een dergelijke keuring kunnen worden geconstateerd zijn bijvoorbeeld kapotte wandcontactdozen, ventilatoren die volledig onder het stof zitten of de beveiliging van de groepen in de meterkast.” Na de controle door Arend of zijn collega inspecteur volgt een uitgebreide rapportage. “Daarbij geven we aan of de geconstateerde gebreken direct moeten worden hersteld of maximaal binnen een termijn van twee maanden.”

chevron-left
chevron-right

Brandveiligheid onder de loep met Scope 10 keuring

Waar Scope 8 zich richt op persoonsveiligheid, is de Scope 10-keuring een methode die de brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten apparatuur in kaart brengt. De keuring houdt rekening met de wijze waarop je de elektrische installatie gebruikt en de omgeving waarin de elektrische installatie zich bevindt. Arend benadrukt dat zéker ook in agrarische bedrijven een dergelijke keuring nuttig is, vanwege het vele stof en de aanwezigheid van ongedierte. “Tijdens een keuring maak ik warmtebeelden van de meterkasten en de elektrische installaties, maar ook de stopcontacten en armaturen. Daarnaast is ook altijd sprake van een visuele inspectie. Als bijvoorbeeld allerlei verlengsnoeren door elkaar liggen, meld ik dat. Dat geldt ook voor kabels die klem zitten, zichtbare gebreken of de aanwezigheid van ongedierte.”

Lees verder over Scope 10 keuringen

Scope 8 of 10-keuring nodig?

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie of de daarop aangesloten apparatuur. Een keuring van de elektrische installatie en de apparatuur helpt om brandschade te voorkomen en de veiligheid te vergroten. Daarom stellen veel verzekeraars een keuring door een Scope 10-bevoegd inspecteur verplicht. En als je veiligheid en gezondheid van de werknemers wilt borgen, vraag je eenvoudig bij ons een Scope 8 keuring aan. Geldt dat ook voor jouw bedrijf? Bel of mail dan met ITN Groep. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een maatwerkofferte.

Contact
Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram