Inloopdouche

Langer thuis wonen

U wilt langer thuis blijven wonen en daarom uw bad of douche laten vervangen door een inloopdouche? Maar u heeft geen behoefte aan een enorme verbouwing? Dan hebben wij dé oplossing voor u! Wij veranderen uw huidige badkamer binnen 1 dag in en veilige, comfortabele douche. De op maat gemaakte douches zijn voorzien van een lage instap en kunnen worden voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen en accessoires, zoals ondersteuningsbeugels of een inklapbaar zitje. Hierdoor is de douche ook zeer geschikt voor het levensloopbestendig maken van uw badkamer.

Van bad naar douche

Douchen in bad is niet de meest ideale situatie. Na 1 dag vakmanschap kunt u al genieten van een heerlijke douche, zonder hoge instap en de gladde bodem van de badkuip.

Van douche naar inloopdouche

Neem nu voorgoed afscheid van die hoge instap van uw douche. Wij vervangen uw douche voor een prachtige inloopdouche met een vloer van maar 3,5 centimeter. Dan kunt u heerlijk ontspannen een douche nemen, in uw eigen op maat gemaakte veilige douche.

 

Waarom een inloopdouche in 1 dag?

Met het ouder worden of door lichamelijke problemen, kan douchen in bad of een douchebak moeilijk worden. De hoge instap van het bad of de douchebak komen de veiligheid niet ten goede. Ook de bodem van de badkuip of douchebak kunnen heel glad zijn.
U wilt de badkamer graag aanpassen, maar ziet op tegen de verbouwing? Wij bieden de mogelijkheid om binnen 1 dag een mooie, veilige inloopdouche te maken.
Onze inloopdouches worden volledig op maat gemaakt en zijn daardoor geschikt voor elke ruimte. Heeft u een schuin dak of zitten er ramen op de plek aar u uw inloopdouche wilt? Wij passen ons ontwerp hier moeiteloos op aan. Ook waterleidingen en afvoeren kunnen door ons worden aangelegd. Hierdoor wordt het mogelijk om de inloopdouche ook op andere plaatsen in de woning te realiseren.

De voordelen op een rij
  1. Een veilige inloopdouche, zonder hak- en breekwerk
  2. De wanden worden op het bestaande tegelwerk geplaatst
  3. De inloopdouche wordt geheel op maat gemaakt
  4. De werkzaamheden worden in 1 dag uitgevoerd

 

Werkwijze

Voorbereiding

De eerste stap richting de nieuwe situatie is een afspraak met één van onze medewerkers. Hij komt de bestaande situatie opnemen en uw wensen en de mogelijkheden met u bespreken. Daarbij hebben we niet enkel ook oog voor het prachtig uitziende eindresultaat, maar wordt de technische kant ook goed belicht.
Wilt u hoge of lage achterwanden? En in welke kleur? Kies de stijl die bij u past! Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden wordt de maat van de douchevloer bepaald en worden keuzes gemaakt met betrekking tot de hoogte van de wandbekleding en de kleur daarvan. Ook de verschillende opties van glaswanden en deuren worden besproken. Verder wordt overlegd over de douchekraan, de accessoires en eventuele hulpmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn een opklapbaar douchezitje of een comfortabele douchestoel, steunbeugels aan de wand, maar ook anti-slip op de vloer. Als in dit alles de keuze is gemaakt, worden de materialen besteld en een datum gepland voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Uitvoering

Na het zorgvuldig verwijderen van de bestaande badkuip of de douchebak met hoge instap, controleren onze monteurs de bestaande leidingen en passen deze zo nodig aan naar het concept van de nieuwe inloopdouche. Door gebruik te maken van uw bestaande wateraansluitingen en afvoer, kunnen wij in 1 dag uw douche of bad vervangen door een comfortabele inloopdouche. De instap van deze douche is al te realiseren vanaf 3,5 cm hoogte. Vergeleken met een hoge douchebak of een badkuip, wordt het een stuk veiliger om onder de sproeier te stappen en te genieten van een heerlijke douche. De wanden worden geplaatst op het bestaande tegelwerk. Hierdoor is hak- en breekwerk niet nodig. Zo krijgt uw badkamer heel snel een hele andere uitstraling.
De inloopdouche wordt op maat gemaakt. Zelfs wanneer een raam of schuin plafond in de badkamer aanwezig is, kan het bekleden van de wanden waarop worden aangepast.

Afronding

Na het plaatsen van de douchebak met zeer lage instap, de douchewanden en het installeren van uw sanitaire voorzieningen, kitten wij het geheel netjes af. We adviseren de douche de eerste 24 uur nog niet te gebruiken en pas na 48 uur schoon te maken. Ook dat is vakwerk op maat!
Om de badkamer verder levensloopbestendig te maken, kunt u overwegen om een verhoogd toilet of een andere wastafel te laten monteren. Als installatiebedrijf kunnen we ook voorzien in een radiator voor het verwarmen van de badkamer.