Huisautomatisering Zeeland

Met uw telefoon of tablet de gordijnen open doen vanuit bed, de verwarming aan voordat u naar huis komt of verlichting aan wanneer u op vakantie bent; Huisautomatisering maakt het dagelijks leven een stuk makkelijker. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet een hele dag de verwarming aan te hebben wanneer u een dag weg bent, maar zet u hem een uurtje voordat u naar huis komt aan. Dat scheelt naast gemak ook in kosten.

Licht op afstand bedienen

Huisautomatisering is er om mensen meer gemak te bieden. Het moet ervoor zorgen dat door het gebruik van alarm en audio, gordijnen en verlichting en andere terugkerende handelingen in een woning geautomatiseerd worden. Zo kunt u bijvoorbeeld door het gebruik van huisautomatisering uw verlichting op afstand bedienen, de elektrische garagedeur op afstand openen of bijvoorbeeld bij zonneschijn het rolgordijn automatisch naar beneden laten gaan. Dit kunt u allemaal heel gemakkelijk doen door uw telefoon of tablet hiervoor te gebruiken.

Bedienen vanaf de bank

Het automatiseren van uw huis betekent niet dat u er alleen wat aan heeft als u van huis bent. U kunt uw huis bijvoorbeeld ook gezellig maken doordat lampen op afstand bediend worden en u uw verwarming hoger zet zonder van de bank af te hoeven komen. Gemak staat voorop en dat is ook de reden waarom huisautomatisering in de zorg bijna niet meer weg te denken is.

Huisautomatisering in de zorg

Om de kwaliteit van leven te bevorderen voor hulpbehoevende mensen zijn er verschillende mogelijkheden om de leefomgeving te automatiseren. Denk hierbij aan een opsta-alarmering wanneer iemand uit bed stapt, nachtoriëntatieverlichting dat de looproute van bijvoorbeeld het bed naar het toilet verlicht of camera’s en/of sensoren waarop de zorg kan zien waar iemand is en wat er gebeurt. Huisautomatisering in de zorg hoeft niet per se in een verzorgingstehuis aangeboden te worden. Ook thuis kan automatisering een uitkomst bieden. Met slimme sensoren en geautomatiseerde processen wordt het leven van oudere mensen weer een stuk zelfstandiger en veiliger.

Huisautomatiseringssysteem kiezen

Het kiezen van een geschikt huisautomatiseringssysteem is lastig. Wat kan allemaal geautomatiseerd worden, wat wil ik laten automatiseren en welke systeem past het beste bij mijn behoeften? Dit zijn vragen die veelvuldig gesteld worden. Wij gaan graag met u in gesprek om een passend systeem voor u te vinden dat past bij uw wensen en budget. Wij zijn leverancier van meerdere domoticasystemen, zoals KNX, Fibaro(zwave) en Loxone. Al deze systemen hebben hun eigen specialismen en prijsklassen. Daarom denken onze specialisten graag met u mee.

Contact opnemen met ITN