CV ketel storing zelf oplossen

Wanneer is de storing ontstaan?

Wat voor cijfer(s) en/of letter(s) geeft de cv-ketel aan in het display? Neem voor de zekerheid de handleiding van de cv-ketel nog even door of u alle stappen hebt doorlopen.

Reset uw cv-ketel

Bij de meeste storingen aan de cv-ketel voldoet het door de ‘reset’ knop in te drukken zodat de ketel gaat herstarten (schrijf de storingscode in het display op voor u reset of maak een foto).

Als dit 1 keer gebeurt en de storing treedt niet meer op, dan hoeft er niets aan de hand te zijn. Moet u meerdere malen per week de resetknop indrukken? Maak hier dan melding van bij ons via het storingsformulier en wacht niet totdat de cv-ketel helemaal niet meer functioneert.U loopt dan het risico dat u moet wachten totdat de monteur bij u is. Dus is er echt iets aan de hand? Waarschuw ons dan tijdig.

Controleer de waterdruk

Is de waterdruk wel voldoende (+/- 1,5-2,0 bar)? Anders moet het systeem bijgevuld en ontlucht worden. Meestal staat in het boekje dat bij de cv-ketel hoort beschreven welke stappen u hiervoor moet nemen. Dit boekje vind u vaak aan de binnenkant van het servicepaneel van de cv-ketel.

LET OP: U moet het systeem NOOIT bijvullen als de ketel net gedraaid heeft! Wacht met bijvullen totdat de watertemperatuur tot ongeveer 40 graden celsius gedaald is.

Controleer de hoofdthermostaat (in de woonkamer)

Is dit een thermostaat op batterijen? Controleer dan of de batterijen misschien leeg zijn. Als dat het geval is, vervang deze dan door batterijen van hetzelfde type (goede alkaline batterijen met een lange levensduur, bijvoorbeeld Duracell). Gebruik geen oplaadbare batterijen.

Staat de thermostaat te laag ingesteld? Stel deze dan in op kamertemperatuur. De geadviseerde temperatuur overdag is volgens MilieuCentraal 19 graden en ’s nachts (of als je niet thuis bent) 15 graden.

Overige checks

  1. Is er geen lekkende warmwaterkraan?

  2. Staat de hoofdgaskraan en/of toestelkraan wel voldoende open? Zo niet, deze opendraaien en de cv-ketel resetten. Rechtsom draaien is dicht, linksom draaien is open.

  3. Zit de stekker van de ketel wel goed in het stopcontact?

  4. Zijn de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast nog heel, dus is er geen stroomstoring? Zo niet: herstellen en de cv-ketel resetten

  5. Brandt de waakvlam? (moderne ketels hebben geen waakvlam)

  6. Een borrelend geluid in de CV ketel en/of radiator(en)? Vul de CV installatie indien nodig bij en ontlucht deze goed.

  7. Zijn de thermostaatknoppen van de radiatoren opengedraaid?

  8. Is het extreem koud (geweest)? Dan kan het zijn dat de leidingen bevroren zijn (geweest). Vermoed je dat dit de oorzaak is? Neem dan direct contact op via 0113 – 61 33 53